Kto będzie przekazywał sprzęt ?
Wersja do druku
Kto będzie przekazywał sprzęt ?
Akustyk z tego co bylo pisane...
Panowie! Szacunek za akcję!
Dzień Dobry Wieczór
Wszystkim Forumowiczom.
Po pierwsze:
Chiałbym gorąco podziękować za cała akcję, pomysł i sztukę znalezienia u siebie kilku wam niepotrzebnych już sprzętów. Dowodzi to, że jesteśmy coraz bardziej znani i coraz więcej marzeń możemy realizować dzięi takim ludzim jak wy - i żeby było jasne nie ma tu zadnej wazelinki.
Po drugie:
Chłopak sobie wymarzył "3000V" - choć wiem co to znaczy, bo sam jestem użytkownikiem Canona od lat kilku (aż dziw, że tu wczesniej nie zajrzałem). Jednakże takie jest jego marzenie i takie będziemy realizować. Udało nam się znaleźć sponsora, który takie body kit mu zapewnił...
Po trzecie:
Jednakże bardzo bym chciał byście dopasowali co tylko możecie do tego korpusu i abyśmy razem to marzenie zrealizowali, właczając pokaz sprzętu, wyjaśnienia, omówienie części itp. Myślę tu o Ambasadorze Akustyku
Po czwarte:
Z pewnością nasz podopieczny się ucieszy, bo taka niespodzianka to najlepsze co możemy tym dziciakom zrobić, staramy się za wszelką cenę aby to była niespodzianka, aby były dodatki, gadgety i mnóstwo tej niesamowitej energii i pozytywnych fluidów jakie nas otaczają podczas każdej realizacji.
Po piąte:
Mamy jeszcze troche czasu, gdyż Michał niestety złamał rękę i w tej chwili jest w Warszawie, gdzie próbują mu ją złozyć - co w jego przypadku nie jest tak proste jak w naszym.
Po szóste:
Michał choruje na chorobę zagrażającą jego życiu, ale !!! NIE ŚMIERTELNĄ !!!, co jest bardzo ważne, gdyż według lekarzy jego szanse na ukończenie szkoły i zrobienie wielu dobrych zdjęć są duże. Więc nie może poświęćmy siłę na skompletowanie mu sprzętu, a jak wróci do Wrocka, to zróbmy z tego wielką imprezę...
Ufff... ale się rozpisałem.
Pozdrawiam Serdecznie
No pieknie!! Dziekujemy bardzo za rozjasniający wszelkie wątpliwości post!!
Z listy sprzetu Thorina z 2 zakładki wybrałem rzeczy które mozemy dopasowac do tego canona:
2. Jupiter 9 85mm f2
3. Pentacon 50mm f1,8
8. Smycz
10. Ksiazka
11. film(y)-ktos tam chyba kupował velvie(??)
14. pierscien M42
15. Adapter P Cokin 49mm
16. Filtr zmiekczajacy do systemu Cokin
17. Komplet pierscieni posrednich do makro
mamy adapter m42 wiec mozemy podpiac Jupitera i Pentacona czyli świetne manualne portretówki. + pierścienie pośrednie = fajne makro. Była tam kabura ale jeżeli dolożymy ten sprzęt to będzie jednak za mała wiec moze ma ktoś coś większego lub można coś kupic?? Co do Cokina to mamy holder:
http://www.allegro.pl/item119376855_...u_cokin_p.html
czy trzeba taki dokupic?? W necie znalazlem info o KICIE do 3000V i ma on 58mm średnicy, wystarczyc dokupic adapter:
http://www.allegro.pl/item119775941_...u_cokin_p.html
Mam jeszcze jeden pomysł. Możemy sprzedac to co jest na liscie i nie zostanie wykorzystane( sam Pentacon + Canon 500 to jakies 200zł na oko ) i kupic za to kilka filtrów do Cokina(niekoniecznie oryginalnych):
http://www.allegro.pl/search.php?string=Cokin+P (tutaj wszystko z allegro o Cokinie) co wy na to?? Ja mogę od siebie zaoferowac 50zł na cokolwiek co będzie sensowne.(wiem ze nie jest to fortuna ale ale chodze do liceum i mam tylko kieszonkowe... :P )
Apropos Thorina: Prosil zeby przekazac, ze duchem jest z akcja, niemniej jedak tepsa urzadzila mu prima aprilis i razem z linia telefoniczna pozbawila go dojscia do netu :( wiec moze sie chwile nie pojawiac...
witam witam, ponownie, zaluje ze nie bylo mnie pdoczas calej tej zawieruchy ktora sie tu odbyla widze jednak ze czlowiek z fundacji sie odezwal, Panowie co dalej z akcja? Ja swoja deklaracje podtrzymuje, jesli dobrze zrozumialem Anoraka to najlepiej zrobimy jesli poslemy wszystkie potrzebne rzeczy oprocz aparatow? do kiedy mozemy to slac? Akustyk jestes w kontakcie z Anorakiem ?
PS. Dzieki Birez za wsparcie techniczne ;)
no wlasnie mozemy poslac wszystko oprocz aparatow wlasciwie. tylko czy ktos kupil holdera do Cokina czy nie?? Do KITowego obiektywu mozna dokupic adapter. No i wysylanie kabury tez sie chyba mija z ceem bo wszystkiego w to nie wepchnie... mozna by sprzedac to co niepotrzebne i kupic jakas wieksza torbe lub plecak i dodatkowo skompletowac cos sensownego z Cokina. Ja mowie ze moge dorzucic 50zl. Jezeli cos sensownego z tego bedzie kupione.
Witajcie,
Dzięuję znów. Tak więc mamy co nieco ustalone. Dam znać jak chłopak wróci w nasze - czyli wrocławskie rejony i wtedy: Panie Ambasadorze Proszę Być Czujnym.
Jestem jak najbardziej za zakupem filmów, bo tego w jego przypadku nigdy mało, ba chciałbym zróżnicować i kolorki i czarno-białe i z wyższą czułością i niższą, żeby miał na czym odkrywać fotografię - bo czym już będzie miał.
Pozdrawiam
jestem w kontakcie. na biezaco czytam ten watek