Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
nie wierze...
To już Twoja osobista sprawa co do wiary, jako prawnik (skoro tak twierdzisz) powinieneś wiedzieć co jest legalne a co nie.
Skoro ktoś twierdzi że ma sklep, a go nie ma, to mi więcej nie potrzeba, możesz ich promować, ale ja nic tam nie kupie (a nawet na przytoczony wyżej przykład, jakoś trudno dokonać tranzakcji, skoro towar znika, nie ma kup teraz i takie tam, a na maila chyba odpowiedzi nikt nie uzyska) i to jest odsłona poprzednich "firemek", które ktoś już tu przywołał parę postów wyżej.
Doskonale znam te hasło "odbór Poznań, Gniezno, Września" i przewijało się przez lata w wielu odsłonach, pod różnymi nazwami.
Porównanie do Amazona, jest jak najbardziej trafione. :lol: :lol: :lol:
Amazon na pewno dostarcza towar osobiście, na parkingu przy M1. Ta firemka dostarczy towar oczywiście TYLKO po Twoim przelewie, tak się składa, że to nie jest zakup za gotówkę jak zobaczysz towar. :lol: w wirtualnym sklepie :D
Jedynie co mi się podoba w amazonie, to pudełka przychodzą orginalnie zaklejone, tam nikt się nie bawi w otwieranie i wystawianie towaru na półkę, jak jest to w naszych warunkach.
Aż się prosi sprawdzać przed zakupem przebieg aparatu, aby nie kupić przez przypadek "nowego" sprzętu z przebiegiem migawki paru tyś. zdjęć.
Dyskusja nie ma sensu, ponieważ nie ma na obecną chwilę aparatów poniżej 10tyś. Twój paragon z lutego, już pisałem to nie ma nic wspólnego z obecną sytuacją na rynku.
Nie ma nic wspólnego z wyszukiwarkami ceneo, oraz stronkami z czapki, w których jako jedyny kontakt to email na darmowym hostingu. Towaru w tej cenie nie ma.
Nie trzeba być myślicielem, ale Twój cashback wziął już raczej któryś z pracowników Euro..., bo w narodzie mamy z uwagi na historię duże zdolności do kombinowania,
jako prawnik masz z tym problem, czepiasz się Canona ?
Uważasz, że za granicą na pudełkach nie umieszcza się numerów seryjnych, a Canon robi tylko wyjątek na Polskę i produkuje specjalne pudełka do caschback'u?
Twoja naklejka z nr. seryjnym obiektywu została beszczelnie zerwana. Nie wiem czego tu nie rozumieć.
Odp: Ceny 5D MkIII, MkIV itp.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Sprzedawanie poniżej cen zakupu.
Jeśli się to praktykuje nagminnie to oczywiście tak. Nie jest jednak takie oczywiste. Z punktu odniesienia sprzedawcy liczy się głównie zysk. Czasami warto sprzedać coś poniżej ceny zakupu aby inny produkt sprzedać ze sporym zyskiem. Ważne aby całość wyszła na plus.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Nie trzeba być myślicielem, ale Twój cashback wziął już raczej któryś z pracowników Euro...
Bez jaj. Widziałeś zalinkowane zdjęcia? Myślisz, że ktoś z pracowników Euro bawił się w przeklejanie etykiet na pudełku? Jeśli tak myślisz to jesteś w błędzie. Tzw. error (jeśli w ogóle w co wątpię ) powstał na etapie producenta/dystrybutora. W sklepie w głębokim poważaniu mają przeklejanie etykiet z numerem seryjnym.
Po premierze myślałem o tej piątce, pierwsze plotki mówiły coś o ok 14tś myślałem, ze jak cena spadnie do ok 12 to kupie ale jak juz znamy ceny to nawet nie patrze na dalsze testy tego aparatu.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Jeśli się to praktykuje nagminnie to oczywiście tak. Nie jest jednak takie oczywiste. Z punktu odniesienia sprzedawcy liczy się głównie zysk. Czasami warto sprzedać coś poniżej ceny zakupu aby inny produkt sprzedać ze sporym zyskiem. Ważne aby całość wyszła na plus.
--- Kolejny post ---
Bez jaj. Widziałeś zalinkowane zdjęcia? Myślisz, że ktoś z pracowników Euro bawił się w przeklejanie etykiet na pudełku? Jeśli tak myślisz to jesteś w błędzie. Tzw. error (jeśli w ogóle w co wątpię ) powstał na etapie producenta/dystrybutora. W sklepie w głębokim poważaniu mają przeklejanie etykiet z numerem seryjnym.
No bez jaj :) to wyjaśnij brak naklejki z nr seryjnym na pudełku. Kiedy cashback to ile wychodzi? połowa miesięcznej pensji takiego sprzedawcy ?, 1/3 może 1/4.
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
No bez jaj to wyjaśnij brak naklejki z nr seryjnym na pudełku. Kiedy cashback to ile wychodzi? połowa miesięcznej pensji takiego sprzedawcy ?, 1/3 może 1/4.
Widziałeś zdjęcie tego pudełka? Serio myślisz, że ktoś się bawił w przeklejanie etykiet? Może poczekajmy aż kolega dostanie odpowiedź od sprzedawcy/producenta i wtedy kontynuujmy dyskusję.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Sprzedawanie poniżej cen zakupu.
Sprzedawanie poniżej kosztów nazywa się dumpingiem i jest zdecydowanie nielegalne. Ale dotyczy to raczej bardziej poważnych transakcji, gdzie chodzi o zdobycie rynku za wszelką cenę albo inny kraj, gdzie koszty są o wiele mniejsze. Więc jak sklep pozbędzie się za darmo jakichś zeszłorocznych etui do telefonów to na pewno nie będzie ścigany, ale jeżeli jakiś producent się poskarży, że ktoś inny go wykańcza w ten sposób, to może być sprawa.
Brexit i ceny w UK
24-70 2.8 II - od 1400 (jessops) do 1699 (wex, camu) funtow. Normalnie kazdy sklep wlacznie z amazonem ma taka sama cene.
Czekalem na jakis cashback ale nie bylo sensu juz czekac. Nowy stock bedzie juz zapewne w nowych (wyzszych) cenach. 16-34 4 IS tez sie oberwalo.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Widziałeś zdjęcie tego pudełka? Serio myślisz, że ktoś się bawił w przeklejanie etykiet? Może poczekajmy aż kolega dostanie odpowiedź od sprzedawcy/producenta i wtedy kontynuujmy dyskusję.
Nie rozumiem do końca o co Tobie chodzi z tym czy widziałem czy nie te zdjęcie ? Tak widziałem, wiem jak wyglada oryginalna naklejka z nr. seryjnym oraz jest to też dokładnie opisane w procedurze cashbacku.
Na podstawie tego pudełka, cashbacku nie będzie. Dla mnie to proste i logiczne. I uważasz, że nikt nie był w staie sam odkleić tej naklejki aby zorganizowac sobie kasę z casbacku (gdzies po drodze, z dystrybucji do klienta)? No kto miałby interes przeklejać naklejki, dystrybutor ? który trąbi o casback'u aby go potem nie wypłacić ? Sam sobie odpowiedz.
sklep euro... jest na liście sklepów biorących udział w casbacku, a to że sprzedaje towar z odklejonymi naklejkami wymaga raczej wyjaśnienia na poziomie dystrybutor-sklep, ale prawnik którego to spotkało chyba sobie poradzi z takim przypadkiem, raczej bez problemu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Nie rozumiem do końca o co Tobie chodzi z tym czy widziałem czy nie te zdjęcie ? Tak widziałem, wiem jak wyglada oryginalna naklejka z nr. seryjnym oraz jest to też dokładnie opisane w procedurze cashbacku.
Na podstawie tego pudełka, cashbacku nie będzie. Dla mnie to proste i logiczne. I uważasz, że nikt nie był w staie sam odkleić tej naklejki aby zorganizowac sobie kasę z casbacku (gdzies po drodze, z dystrybucji do klienta)? No kto miałby interes przeklejać naklejki, dystrybutor ? który trąbi o casback'u aby go potem nie wypłacić ? Sam sobie odpowiedz.
sklep euro... jest na liście sklepów biorących udział w casbacku, a to że sprzedaje towar z odklejonymi naklejkami wymaga raczej wyjaśnienia na poziomie dystrybutor-sklep, ale prawnik którego to spotkało chyba sobie poradzi z takim przypadkiem, raczej bez problemu :)
Na obecną chwilę wygląda to tak, że najprawdopodobniej Euro wzięło z dytrybucji niemieckiej, co potwierdzałby fakt, że jeden pro dealer nie był w stanie zrealizować mojego zamówienia na ten model ze względu na brak dostępności u canon polska. Wstępnie się dowiedziałem, że niemiecki canon ma takie praktyki i zmienia naklejki na pudełku. Dlaczego to robi czy miałby to robić nie wiem. Sprawa jest w toku...
Euro oczywiście rozpatruje przez tydzień reklamację i generalnie sugeruje, że to problem dystrybutora, a nie ich, bo oni nie odkleją i nie naklejają żadnych naklejek.
Problem z Canon Polska jest taki, że nie spieszą się w wyjaśnieniu mojej sprawy...