Zapytaj o stan licznika migawki przy trzecim i czwartym zestawie, ostatni 1000d w miarę tanio jak na zestaw z kitem.
Wersja do druku
Zapytaj o stan licznika migawki przy trzecim i czwartym zestawie, ostatni 1000d w miarę tanio jak na zestaw z kitem.
Jeśli mieści się w budżecie, to polecam dla Ciebie 450d.
Miałem i lubiałem.:)
Ma kilka ulepszeń w porównaniu z poprzednikami za które warto dopłacić. Takie jak LiveView AF, większy ekran, większy wizjer, pomiar światła punktowy, karta SD, lepszy AF, wyższe ISO.
500d dodatkowo ma filmowanie.
Nie wiem jak u Ciebie ze wzrokiem, ale dla mnie 20d jest zdyskwalifikowany ze względu na tyci ekranik z tyłu. Poza tym, robi całkiem ładne zdjęcia, nawet go jeszcze mam.
Jeśli chodzi o kitowy obiektyw, kup z IS dla IS, nie dla ostrości. Mam oba i nie wykryłem żadnej istotnej różnicy ostrości. Nie kupowałbym aparatu bez LV. Mając LV przekonasz się jak ostry kit czy jakiś 50/1.8 z wątpliwym AF potrafi naprawdę być.
W sprawie liczników jutro będę kontaktował się ze sprzedającymi a tak orientacyjnie to do jakiego przebiegu warto kupować czy 30k to jeszcze w miarę przyzwoity przebieg czy raczej nie ryzykować? Najbardziej skłaniam się do tego z 3 linku. Tak szukam czegoś z ISem ten Rebel XS z czwartego linku tylko zastanawia mnie tak niska cena.
Rebel XS czyli 1000d ma być sporo tańszy od Rebela XSi czyli 450d bo to niższa seria.
30k powinien jeszcze sporo powalczyć jak jest zadbany. Brałbym jeszcze, jak dobra cena, chociaż ja bym szukał sztuki z minimalnym przebiegiem. Amatorzy używają tego sprzętu, a chyba nie ma już takiego brania dzisiaj, więc chyba musi być sporo okazji z niskim przebiegiem za niewiele więcej. Ja sprzedałem mojego 500d z kitem IS i kilkoma bateriami oryginalnymi na eBay niespełna rok temu za $225. Przebieg był mniej niź połowa tego XS, w idealnym stanie.
Przy przebiegu 30k w dwudziestce będzie najprawdopodobniej spust migawki do wymiany, ale to koszt nieduży. Fakt, 20d robi ładne zdjęcia. Pozdrawiam.
Jednak chyba zdecyduje się na tego canona z trzeciego linku martwi mnie tylko to ze muszla oczna jest odzielnie czy jej montaż nie powienien być problematyczny i jeszcze jedno co to może byc za element z pierwszego zdjęcia taki krótki plastikowy patyczek albo to pędzelek?
Jeśli znajdziesz 450d z 18-55 IS w dobrym stanie poniżej 500zł (ale nie sam aparat z obiektywem i torbą za 300), z przebiegiem 20-30tys. to warto. Jeśli aukcja ma 3 godz. do końca, ma "kup teraz", i żadnych chętnych, to nie warto.
Raczej nie szukałbym 400d. To fajny aparat, ale większa karta do niego kosztuje tyle, co obiektyw, do 450d będziesz mieć tańsze karty, a przy zakupie aparatu w tych kwotach warto zwracać na to uwagę.
A może 550d z gripem torbą 2 akumulatory akurat posiadam taki
Albo samo body + 50 mm 1.8 lub 28-80mm USM
550d nagrywa filmy w HD choć nigdy z tego nie korzystałem nawet w 5D MK II z tego nie korzystam
Jest już na karty SD i matryca jak w 7D