zapraszamy na warsztaty, otrzymasz zaświadczenie i CERTYFIKAT ukończenia szkolenia.
Wersja do druku
Mi odrzucili dwa body (zmniejszyli o koszt jednego body dotacje), ale się nie dałam i po rozmowie z dyrektorem UP dostałam całość, ale na obiektywy, drugie body musiałam kupić sama. Dyrektor powiedział, ze nie zdarzyło się aby ktoś dostał dofinansowanie na dwa aparaty, mało tego na 1 body za 10 tys też bym dofinansowania nie dostała, ale obiektywy bez ograniczeń :D Sytuacja działa się w UP w BYDGOSZCZY.
Pozdro :)
A czy któryś z kolegów (albo koleżanek) może zdradzić jakich miesięcznych przychodów z tego typu działalności się spodziewa? Ja wpisałem w biznes planie 3500 zł. Po odliczeniu kosztów w efekcie wyszło jakieś 1500 zł na rękę na miesiąc. Niewiele :)
Mnie pani juz na wstepie podpytywala, ale raczej juz o rynek na ktory chce wejsc i czy juz cos mialem z nim do czynienia, jaka konkurencja, gdzie bede dzialal, jakie ceny. Opowiadala jak ludzie przychodza i niewiedza nawet najprostrzych zeczy ze swoich wypasionych biznes planow, albo porpostu nie znaja realiow i jak pada pytanie - no dobrze a ile pan weznie za taka usluge albo czy zna pan jakas konkurencje odpowiedz brzmi - yyyyy niewiem, niznam. Mowi ze rece opadaja bo zdazaja sie tez takie osoby jak pozniej sie okazuje w trakcie rozmowy z komisja ze to ktos z rodziny podpowiedzial albo kazal wrecz, zlozyc wniosek i przyszly kredytobiorca niewie kompletnie nic o swojej przyszlej działalnosci.:roll:
to w sumie nie nowość... mało jest takich ludzi co to zadają sobie pytanie...co będe robił?...a wiem zostane fotografem, zdjęcia u cioci z IXUSa wyszły sliczne, wszyscy zadowoleni więc ... atakuje na UP :), a potem powstaje www z opisem pacjęta w stylu " Fotografia pasjonuje mnie od najmłodszych lat" albo " Fotografią zajmuje się kilkanaście lat.." - i ty powinno byc "Fotografią zajmuję się kilkanaście dni.." :):):):):):)
mgtan - ekhm:mrgreen: dobrze ze jeszcze nie mam strony ze swoim opisem:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
fakt, 90% ludzi na swoich stronach prześcigają się w opisach i licytują się kto najwcześniej zakochał się w fotografii już od (sławnej za sprawą Kaliny) kołyski i starych zenitów... ;)
co oczywiście nie świadczy o tym że nie ma takch osób które mają do czynienia z fotografią od najmłodszych lat ale napewno nie jest ich aż tak dużo
sorki za OT
Koszty ogółem + ZUS + podatki. Czy ktoś może zerknąć na tabelkę i napisać, czy dobrze to wykalkulowałem?
http://www.voila.pl/318/a6m68/index.php?1