W stosunku do 50/1.4 jest poprawa rowniez na centralnym, bo ze na bocznych tak jest to nie warto wspominac ;) Z 85/1.8 nigdy nie mialem problemow w 5D2 - wszystko w punkt.
Wersja do druku
W stosunku do 50/1.4 jest poprawa rowniez na centralnym, bo ze na bocznych tak jest to nie warto wspominac ;) Z 85/1.8 nigdy nie mialem problemow w 5D2 - wszystko w punkt.
Sprawdziłem historię cen mk2 i od premiery do dzisiaj spadła o około... 300 złotych :) (7900 po premierze, 7600 teraz na cyfrowe.pl). Tyle że wtedy euro kosztowało 3.6, a teraz 4.2. Gdyby kurs był stały, mk2 kosztowałby teraz u nich 6500zł, czyli jakieś 80% ceny z premiery.
Cena szła z opóźnieniem kilku miesięcy za kursem. Jest więc jeszcze szansa, że jeszcze trochę spadnie...
Ale żeby mk3 osiągnął pułap 10tys zł, euro musiałoby spaść poniżej 3.6zł. A na to się chyba zbyt szybko nie zanosi...
Tak czy inaczej, jako że mam niewiele już warte 40D, a więcej niż 10tys za body to dla mnie przesada, to chyba się poddaję i kupuję mk2.
Wybrałem ten sklep dlatego, bo ma dużo stron historycznych zapisanych w wayback machine. W innych może być oczywiście taniej/drożej...
Coś mi się zdaję, że jeżeli stanieje to na pewno nie przed Euro 2012. W końcu działający AF to dobry pretekst żeby wymienić puchę pod mistrzostwa.
Eee no bez obrazy ale 5D mark III troche jest za wolne dla profi do piłki nożnej. Myślę o tych, siedzących na płycie za bramkami - jeśli już tam siedzisz to z szybkimi jedynkami. A na miejsca dla publiczności z 5ką i zoomem lub z tele Cię nie wpuszczą - sprzęt do depozytu pójdzie - nie warto zabierać, bo kontrola ma być dokładna. Nawet, jak przemycisz, to Cię namierzą monitoringiem i bedziesz musiał oddać stewardowi za pokwitowaniem - ja bym nie ryzykował
Cześć wszystkim,
nieczęsto tu zaglądam ale okazja się trafiła, bo mam już nową piatkę od jakiegos czasu i naskrobałem kilka słów - teskt dośc długi jak na forum więc zapraszam do poczytania na moim blogu. na razie cześć pierwsza, jak obrobię foty z ostatnich zleceń to napiszę coś więcej i wstawię więcej zdjęć
Zapraszam serdecznie:
Reklama
Przemek.