Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Cytat:
Zamieszczone przez
axk
Przy dłuższych wojażach z pełnym załadunkiem mocno dają o sobie znać. Idealne było by dodanie do tego modelu systemu nośnego z Computrekker-a.
Nie znam Computrekker'a, więc nie mam porównania. Mnie szelki we Flipside nie "bolą" - połaziłem w ub. roku po wybrzeżu liguryjskim przy duchocie i 32st i nie narzekałem. A rok wcześniej po Sycylii i 37st. Ale tak jak napisałem: dłużej niż 5h bez zdejmowania na plecach nie miałem. Jeszcze jedna rzecz: nie używam tego paska do spinania szelek na piersiach bo z nim jest mi za ciasno (i nieważne, jak wyreguluję).
Cytat:
Zamieszczone przez
axk
Dobrym patentem jest możliwość wyciągania sprzętu bez zdejmowania plecaka, choć wymaga to pewnego "treningu".
Prawdą jest! Ale jak się to opanuje, to człowiek gotów jest "obracać plecakiem" dla samego ubawu z wyrazu twarzy otoczenia :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Olka i Jacek
Jeszcze jedna rzecz: nie używam tego paska do spinania szelek na piersiach bo z nim jest mi za ciasno (i nieważne, jak wyreguluję).
:
Ja czasem zapinam czasem odpinam.
Po zapięciu jest trochę ciaśniej - ale jakaś taka ulga dla ramion przy dłuższym niesieniu jest całkiem odczuwalna.
Pas biodrowy zapinam jak trzeba biegać lub skakać po skałach w górach.
Dzięki za Wasze sugestie. Padło na Flipside'a 400AW :) System pakowania sprzętu i pakowności plecaka przeważył :P
Cytat:
Zamieszczone przez
jurak
Dzięki za Wasze sugestie. Padło na Flipside'a 400AW :) System pakowania sprzętu i pakowności plecaka przeważył :P
Wg. mnie będziesz zadowolony. Po półrocznym użytkowaniu doszedłem do wniosku, że z pewnością akurat ten plecak nie zostanie wymieniony szybko.
Cytat:
Zamieszczone przez
borsodi
Wg. mnie będziesz zadowolony. Po półrocznym użytkowaniu doszedłem do wniosku, że z pewnością akurat ten plecak nie zostanie wymieniony szybko.
Potwierdzam! Plecak fajnie się nosi i wreszcie nie boli ramię od noszenia torby ;) chociaż brakuje mi miejsca na laptopa- no ale niema plecaka idealnego :)
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Potwierdzam! Plecak fajnie się nosi i wreszcie nie boli ramię od noszenia torby ;) chociaż brakuje mi miejsca na laptopa- no ale niema plecaka idealnego :)
Super plecak z miejscem na lapa to Think Tank wyprodukował. Jest też kata, ale różni się znacznie od TT.
Cytat:
Zamieszczone przez
sebfoto
Super plecak z miejscem na lapa to Think Tank wyprodukował.
sebfoto który plecak Think Tanka proponujesz zamiast Lowepro Flipside 400AW :?:
Odp: co do noszenia jednego obiektywu?
Cytat:
Zamieszczone przez
ToBe
jak pogoda pozwala, to biorę aparat na szyje i idę w miasto-bez torby czy plecaka. Ale doszedł mi jeden mały obiektyw, 50mm :) i tu pojawia się pytanie do Was, czy macie jakieś konkretne oferty małych kabur? albo czegoś innego co spełniałoby swoją funkcję? potrzebuje tylko czegoś do noszenia małego obiektywu, myślałem też o nerce :wink:
Newswear pouch lub think tank.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
sebfoto który plecak Think Tanka proponujesz zamiast Lowepro Flipside 400AW :?:
Zalezy ile masz gratow... Sam uzywam Kata, ale chce pomacac Shape shifter i zamienic wlasnie na ten model. Bardzo sprytnie jest rozwiazany. Nie mialem jeszcze okazji go przymierzyc.
Cytat:
Zamieszczone przez
sebfoto
...Shape shifter i zamienic wlasnie na ten model. Bardzo sprytnie jest rozwiazany.
ThinkTank Shape Shifter to inna liga a niżej Lowepro Flipside 400 AW. Jest od niego ponad dwa razy droższy. Konstrukcja tego pierwszego także jest inna - dostęp do sprzętu od przodu a nie od strony pleców tak jak w przypadku Flipside 400 AW.