Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
a propo policji i allegro - kiedyś w sobotni wieczór zadzwoniłem na 112 (łódzkie) z konkretną informacją że pewna aukcja
(na kwotę ponad 20kzł) jest ewidentnym wałem a jako że miała się skończyć za około dobę (w niedzielę) poprosiłem
o kontakt w tej sprawie z policją poznańską tak aby mogła przed końcem aukcji skutecznie skontaktować się z allegro
(zgłoszenia wysyłane do alle pozostawały bez odpowiedzi - cóż, weekendowy wieczór...)
kto zgadnie co mi powiedzieli na 112 ? :D "proszę przyjechać do nas w poniedziałek, spiszemy co trzeba" :D
ot Polska :)
Moim zdaniem bardzo podejrzane, dzwoniłem możliwość kupna poprzez przesłaną najpierw proformę, po wpłacie wysyłka sprzętu, sprzęt z jakiś bonusów, ale mogą wystawić FV.
Canon 5D III za 5100zł na tablica.pl
Canon EOS 5D Mark III body Piaseczno ? Tablica.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
a propo policji i allegro - kiedyś w sobotni wieczór zadzwoniłem na 112 (łódzkie) z konkretną informacją że pewna aukcja
(na kwotę ponad 20kzł) jest ewidentnym wałem a jako że miała się skończyć za około dobę (w niedzielę) poprosiłem
o kontakt w tej sprawie z policją poznańską tak aby mogła przed końcem aukcji skutecznie skontaktować się z allegro
(zgłoszenia wysyłane do alle pozostawały bez odpowiedzi - cóż, weekendowy wieczór...)
kto zgadnie co mi powiedzieli na 112 ? :D "proszę przyjechać do nas w poniedziałek, spiszemy co trzeba" :D
ot Polska :)
a teraz pomyśl;
prowadzisz biznes na allegro i systematycznie zgłaszasz policji konkurencje....
według ciebie powinni reagować?
w demokracji ludzie maja prawo być idiotami, i niektórzy muszą się o tym boleśnie przekonać
ja tam wole nie mieć kipiszu w domu bo komuś coś się wydawało
Cytat:
Zamieszczone przez
Pietrek
Ogłoszenie już zniknęło :(
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
a teraz pomyśl;
prowadzisz biznes na allegro i systematycznie zgłaszasz policji konkurencje....
według ciebie powinni reagować?
w demokracji ludzie maja prawo być idiotami, i niektórzy muszą się o tym boleśnie przekonać
ja tam wole nie mieć kipiszu w domu bo komuś coś się wydawało
tak tak... biznes z zerowego konta, aukcją ze skradzionymi zdjęciami i nierealnie niską ceną za 1Dx z eLkami :D get lucky bidders :D
widzisz, demokracja, według ciebie nie powinni a według mnie i owszem
...też pomyśl - może dasz radę
Otrzymałem odpowiedź od Policji dot. mojego zgłoszenia i aukcji (Canon EOS 5D +Canon EF 100mm Macro jak NOWY!! Łódź (3544183963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.).
Napisali, że sprawdzili i nie ma nic podejrzanego.
PZ
Cytat:
Zamieszczone przez
poszukiwacz2006
a co wzbudziło Twoje podejrzenia bo ja też nic takiego nie widzę ?
Brak ładowarki, kartonów, pudełek, czegokolwiek. Taka była informacja, że tylko to co na zdjęciu. Poza tym to był classic a opis dotyczył 5DmkII. Na moje (i nie tylko) mejle o wyjaśnienie brak odzewu. I co? Kupiłbyś w ciemno?
Cytat:
Zamieszczone przez
poszukiwacz2006
Brak ładowarki, kartonów, pudełek, czegokolwiek. Taka była informacja, że tylko to co na zdjęciu. Poza tym to był classic a opis dotyczył 5DmkII. Na moje (i nie tylko) mejle o wyjaśnienie brak odzewu. I co? Kupiłbyś w ciemno?
trzeba było zadzwonić, opisy ze zdjeciami często się nie zgadzają bo są wystawiane przez laików ale to jeszcze nie znaczy ze to wałek