Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens
Moim zdaniem, to powinno się porównywać zdjęcia a nie obiektywy :).
Zorientowałem się już dawno, że to forum jest głównie dla onanistów sprzętowych i coraz rzadziej tu zaglądam... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Zorientowałem się już dawno, że to forum jest głównie dla onanistów sprzętowych i coraz rzadziej tu zaglądam... ;)
i piszę to osoba mająca same L :P
Posiadanie obiektywów L czy serii aparatów 1 nie ma żadnego związku z onanizmem sprzętowym. Zgodnie z tym co napisałem, każdy używa to, na co może sobie pozwolić albo co ma wymagane przez niego parametry pracy.
Idąc waszym (wypowiadających się w ten sposób, przepychalski i niemerytoryczny) tropem myślowym równie dobrze można powiedzieć, że używa lepszych obiektywów bo są droższe o podobnych parametrach (np Leica) a on wybiera tańsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
sebcio80
A jakie to ma znaczenie, możesz przybliżyć?
:)
Ja mam eLki do zdjęć a nie do brandzlowania :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sebcio80
Jakie ma to znaczenie ? Kupujesz to co ci jest potrzebne albo na co masz ochotę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Jakie ma to znaczenie ? Kupujesz to co ci jest potrzebne albo na co masz ochotę.
No jak widać nie do końca, bo niektórzy kupują żeby mieć o czym pisać :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
No jak widać nie do końca, bo niektórzy kupują żeby mieć o czym pisać :).
Z tym trzeba skończyć. :evil: Do zakupu szkła powinno być wymagane podanie z uzasadnieniem. :shock:A potem zdjęcia przedstawiane komisji znawców fotografii do weryfikacji. I jescze pozamykać te wszystkie fora "sprzętowe". Grafomani do pióra, fotografowie do pstrykania!
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Z tym trzeba skończyć. :evil: Do zakupu szkła powinno być wymagane podanie z uzasadnieniem. :shock:A potem zdjęcia przedstawiane komisji znawców fotografii do weryfikacji. I jescze pozamykać te wszystkie fora "sprzętowe". Grafomani do pióra, fotografowie do pstrykania!
Ja bym był za tym żeby wprowadzić coś w rodzaju "prawa jazdy" fotograficznego. I nie uzasadnienia tylko egzaminy - conajmniej równie idiotyczne jak na prawdziwe prawko ;).