Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
To są fakty materialne, a nie opinie.
Fakty są takie, że porównujesz obiektywy które sa od siebie starsze o 13 lat.
Warto sprawdzić jak się ma audi 80 do A4 B5 dopiero jaja wyjdą.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
SONY pod APS-C już parę lat temu wypuściło świetny obiektyw FE 16-55 mm f/2,8 G, który kosztuje nawet od 5000 PLN, waży tylko 494 g, a Canon EF-S 17-55 mm kosztuje ok. 4000 PLN, waży 660 g, i do pięt mu nie dorasta.
Sigma robi do SONY obiektyw 18-50 mm f/2,8 DC DN też ostry w całym zakresie i to za cenę ok. 2300 PLN, a waży on 310 g z osłoną i z deklem.
Cena za tego Canona jest kompletnie z d..... Zresztą widać to po tym po ile chodzą używki.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
To są fakty materialne, a nie opinie.
To są artefakty ;)....
@atsf było brać na testy jakieś sony zamiast R10. Szkła przez konwerter podepniesz. To by była najlepsza decyzja zakupowa :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
@
atsf było brać na testy jakieś sony zamiast R10. Szkła przez konwerter podepniesz. To by była najlepsza decyzja zakupowa :mrgreen:
Sprawdzałem-nie działa.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Fakty są takie, że porównujesz obiektywy które sa od siebie starsze o 13 lat.
Warto sprawdzić jak się ma audi 80 do A4 B5 dopiero jaja wyjdą.
Czyli przyznajesz, że Canon przep... (jak to się mówi?) 13 lat nic nie robiąc w tym temacie?
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Czyli przyznajesz, że Canon przep... (jak to się mówi?) 13 lat nic nie robiąc w tym temacie?
135ki tez jakoś nie wydali nowej na ef i jakos nikt nie płacze. Masz systemowe szklo masz. Ja Ci nie pasuje, to Twoje pieniądze wydawaj tam gdzie Cię docenią --> Sony?
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Sprawdzałem-nie działa.
Znów coś u Ciebie nie działa? :lol: Przecież ten jest tani i dobry https://www.cyfrowe.pl/aparaty/sigma...konwerter.html
sprawdzałeś osobiście czy działa i jak działa??
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Mam ten konwerter Sigma MC-11 i na SONY A7 III EF 100-400L II nie idzie. Tamron 100-400 też nie. Może Sigma 150-600 C by poszła, ale nie sprawdzałem. Poza centrum kadru obiektywy nie chcą ostrzyć, a do konwertera np. obiektywy EF-S nie pasują, no więc zrezygnowałem z żenienia Canona z SONY. Krótsze ogniskowe podobno działają bez problemu, ale tele ni czorta. Z wszystkich opcji najbardziej mi się podoba w tym momencie Fuji, ale na razie zostaję przy czipsach.
Sony do 2011 roku nie miało konkurenta dla EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM,
a jak już zrobili DT 16-50mm f/2.8 SSM to najostrzejszy on nie był.
Jakim ********ym systemem były lustrzankowe Sony aps-c [jeden zaawansowany model A700]
szczególnie potem gdy pakowali do wszystkich celofan. :lol:
EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM nie ustępował drogiemu Sony Zeiss Vario-Sonnar T* DT 16-80 mm f/3.5-4.5.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Mam ten konwerter Sigma MC-11 i na SONY A7 III EF 100-400L II nie idzie. Tamron 100-400 też nie. Może Sigma 150-600 C by poszła, ale nie sprawdzałem. Poza centrum kadru obiektywy nie chcą ostrzyć, a do konwertera np. obiektywy EF-S nie pasują, no więc zrezygnowałem z żenienia Canona z SONY. Krótsze ogniskowe podobno działają bez problemu, ale tele ni czorta. Z wszystkich opcji najbardziej mi się podoba w tym momencie Fuji, ale na razie zostaję przy czipsach.
Czegoś nie rozumiem - masz Sony A7 III? No to sprzedaj drogo szkła do bagnetu Canona EF, skoro RF są jeszcze droższe i kupuj tanio najlepsze, najlżejsze, najostrzejsze szkła kilkunastu producentów do otwartego bagnetu Sony! Będziesz się męczył dla tych kilku bądź co bądź archaicznych body i szkieł?