A macie jakieś przykłady rekomendacji czy też pism które potwierdzają Waszą współpracę z jakimiś instytucjami? Jeśli tak to podeślijcie: szymanskij@plusnet.pl
Dziexs:)
Wersja do druku
A macie jakieś przykłady rekomendacji czy też pism które potwierdzają Waszą współpracę z jakimiś instytucjami? Jeśli tak to podeślijcie: szymanskij@plusnet.pl
Dziexs:)
No przejrzałem :) Niżej jest "pozostałe" ale kwota też niezbyt niska: 255zł
to poczytaj temat ten , badz w innym dziale na temat foto slubnej i kwestii opodatkowania , co mozna od czego odliczac
zreszta w googlach tez jest chyba duzo o karcie podatkowej
A ja mam pytanie z innej beczki, przy wnioskowaniu o dotacje, wszystko robicie sami, biznes plan i resztę czy wszystko zanosicie np. do doradcy i on wszystko pisze a wam daje gotowe wnioski ?
jesli ktos ma problem wypelnic wniosek do UP , i oddaje doradcy , to lepiej niech w ogole sobie odpusci bo to by bylo co najmniej zenujace ubiegac sie o dotacje :D
Jaca9 - ja wpisałem wszystko co wiem a resztę z pomocą pani z UP w końcu od czegoś tam siedzą :smile:
szymanskij - mi pani z US powiedziała tak - ze dla mojej miejscowości i zakresu działalności kwota wynosi 234 zł. MM-architekci kilka stron wcześniej pisał jak co się liczy, ja o rekomendacje poprosiłem wszystkich dotychczasowych klientów a wzory masz w goooogl.. dołączyłem jeszcze kilkanaście fotek i zaświadczenie z kurii. Wszystko ładnie spiąłem w teczuszkę, oddając pani przejrzała mi wszystkie strony i zadała kilkanaście pytań a na końcu przyznała się ze będzie w komisji oceniającej:oops:. Pani stwierdziła ze jestem jednym z lepiej przygotowanych:mrgreen: a o samych zdjęciach rozmawialiśmy z pół godziny – jak to już ktoś tu napisał, jedno zdjęcie jest warte więcej niż 1000 słów..
czy jakoś tak:mrgreen::smile:
No to fajnie miałeś.
U mnie tylko wzięli wniosek i ani me ani be...
Równie dobrze mogli urnę postawić na korytarzu...
co do karty podatkowej to odlicza się składkę zdrowotną i do zapłaty zostaje ok 50 zł miesięcznie.
No nie do końca bo jak pojechałem pierwszym razem to okazało sie ze zmienili wniosek na ten rok i trzeba jeszcze raz wszystko od nowa, ale link na stronie oczywiście do starego.
Każdy kto złożył stary będzie musiał pisać jeszcze raz, ja trafiłem na mila panią która wyjaśniła co i jak, ale jak dla mnie to mogliby faktycznie jakiś wzór przedstawić i było by mniej pytań.
różne fotki czy tylko związane z fotografią ślubną ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A PKD macie 74.20 ?
http://www.dzialalnosc-fotograficzna.pkd-24.pl/