no wlasnie nie widac...
wskazesz mi palcem?
Wersja do druku
No to patrz tu... http://www.livingroom.org.au/photolo...-MarK-II-N.JPG
Po dekompilacji pliku flasha widać że jest to miejsce zarezerowane na tekst. Zdejmując tą warstwę widać resztę body:
po nałożeniu bannera ze strony Canon UK wygląda na to że graficy bardzo ostro wycieli przyciski, stopkę i kółko ale mniej więcej zarys został ten sam:
Szkoda że zamalowali napisy na szkle, pewnie jakies 16-70 2.8 IS ;).
Zaraz z odbicia w tym obiektywie jakiś detektyw wyciągnie powiększenie oka asystentki z ekipy i stwierdzi, że miała chorą wątrobę. Dajcie już spokój z tymi śledztwami :lol:
Trzymamy za słowo :mrgreen:.
:lol:
To jeszcze do kompletu:
Całkiem sympatycznie wygląda :D.
obiecuje :!:
eeee tam... zwykła 50-tka :razz:Cytat:
No to następne (nie bijcie jeśli było).
a to znacie.../może o 5D, może nie - na pewno o tym co dalej/
http://www.pcworld.pl/news/166498.html
mi sie wydaje że ten z wiekszą średnicą gwinta - z tego co kojarze to 35mm ma mniejszą ... chyba że go przerobili :roll:
edit
tylko ze ja na prawde nie wiem jakie znaczenie ma mieć feast or famine (ang. znam; to co google wyrzuca tez jakoś nie pasuje...)
@paweleverest
to juz chyba wole postawić tyle ile bedzie osób ;-)
najbardziej mi sie podoba: 'ogólnie pojęta większa elastyczność systemu'
takie bajery to wciskałem laskom na dyskotece w szkole średniej :mrgreen:
to zdjecie 35 mkII to na 99,9% fake
jakos to "II" nie pasuje do reszty literek- jest jakby pod innym katem widzenia;)
nie sądzę, aby taki obiektyw się pojawił; ale dla ścisłości - nie byłoby to chyba jakieś nierealne monstrum.
Był Tamron 28-105/2.8 i wazył 880g
http://www.tamron.com/lenses/prod/m28105mm.asp
więc nawet majac na uwadze solidniejsze wykonanie eLki jestem zdania, że nie zaważyłoby to jednak więcej niz 2 browce + dedykowane szkło (2 butelki lub 2 kufle) :grin:
Ludzie, czytam od czasu do czasu co którąś stronę, i nie mogę ogarnąć....
Jak będzie aparat/obiektyw - to się dowiecie jaki to będzie. Wcześniej nie
Normalnie fabryka andronów.. :D
A to wycięli z mojej fotoszopki któą wstawiłęm kilka stron wcześniej :)
http://img230.imageshack.us/img230/9025/canon7dbmw5.jpg
rozumiem że to pod ff - nie strasz mnie bo bede musiał statyw opchnąć żeby było na to pivo :wink:
dedykowany to kit zwyczajny jest :mrgreen:Cytat:
+ dedykowane szkło :grin:
@Bahrd
dzieki
famine to dosłownie głód - ale do rozpierduchy moze doprowadzić :P
bo jak wygooglałem i pojawiło sie CD dub jazz salsa to wymiękłem :mrgreen:
dobra koniec na dziś - biorę aspiryne i ide sie wypocić :roll:
No chłop może mieć tak czy tak problem jak się spełni. A gwarantuję, że stawi się wtedy na taki zlot multum ludzi :mrgreen:.
Jak widzę co się dzieje w sieci to osobiście nie wierzę, że cokolwiek by Canon nie wypuścił to, że nie będze "płaczu i zgrzytania zębów". Ludzie są niesamowicie nakręceni - chyba jeszcze przed żadną premierą nie było czegoś podobnego.
A to będzie pewnie zwykła skromna (trochę odmieniona) puszeczka. Z niezłym AF-em, dobrą matrycą (dość dużej rozdzielczości i czułości), kilkoma dodatkowymi ficzerami i tyle.
a co powiecie na tezę, że zamazany obraz na dole body to wbudowana drukarka termobublimacyjna w formacie 9x13 cm?
Dzięki temu w końcu Canon mógł usunąć ten niechciany przycisk direct print..
ale Ty chcesz tego przycisku. Patrz mi głęboko w oczy, adin, dwa, tri
no jakby była wbudowana drukarka, to chyba bym sobie go odpuścił..
tam będzie mini zderzacz protonów
Banner z canon-europe.com pokazuje fragment czegoś, co wygląda troche jak jedynka - nie ma pokrętła trybów. Na tym hamerykańskim pokrętło jest. Wycięli je w fotoszopie dla jaj czy dwie puchy będą? :D
jceel pisałem o tym bannerku tutaj. Na moje oko pokazuje to samo body tylko w innym świetle ;)
Ciekawe co pokaże Nikon BIG, wtedy lider jakości obrazka może przejść do konkurencji, zresztą co tu gdybyać - poczekajmy ! :)
BTW. i pomyśleć że Tutaj założyłem tą sondę :lol: tyczyła się ona roku 2007, wtedy przewaga była na "Nie" a patrzę, że teraz zaczyna się wyrównywać. :lol: 715 głosów - ładnie. :D
Ja ostatnio zastanawiając się nad następca 5D doszedłem do w niosku, że mi starczyłby taki EOSa 300 tylko z matrycą ;) Może być nawet plastikfantastik :D
No ale ja jestem z innej bajki niż większość tu gdybających ;-)
Napisałeś że Tobie wystarczy EOS 300 tylko z matrycą. No to nikt Ci nie broni, kup 300D / 350D , powinno wystarczyć. Chyba, że chcesz pełną klatkę - no to masz świetną możliwość zakupu 5D. Pozamiatane. :)
To nie temat jaki chcemy aparat kupić tylko rozmowy na temat przyszłości Canona, to czego Ty oczekujesz już dawno jest. :)
Wiesz, cały czas chodziło mi o FF (wątek jest o następcy 5D to wydawało mi sie logiczne, z resztą już jawnie napisałem to ze 2 posty wyzej), a dokładnie FF "dla mas", a 5D jak dla mnie to jeszcze nie jest dla mas - przynajmniej w PL. Ja chciałbym taki cyfrowy odpowiednik EOSa 300. Ale to raczej nie jest możliwe.
edit:
Wiesz, przyszłości Canona tu tutaj jest tyle róznych wersji, że głowa boli (bardzo dobrze to oddaje jeden z tagów - "wrózenie z fusów')
Opowiadał mi kolega z Arthura Andersena (czyli dosyć dawno ;)), że w biznesie, w większości wypadków sprawdza się zasada 80:20 - luźno ją interpretując (w końcu sobota, nie? ;)) - można przyjąć, że Canon ma "tylko" 80% klientów za idiotów :mrgreen:
PS
W ramach zobowiązań na nowy tydzień, postanowiłem poczekać biernie na oficjalne dane nowej piątki ;)