plecak dwukomorowy (chyba ;))
Chyba potrzebuje Waszej pomocy bo u nas ani nic obejrzec ani nic... :)
Obecnie mam torby: Tamrac Velocity 8x (to był pierwszy zakup, taka wszechstronna i fajna torba na spacery, itd), potem aby mieć wieksza torbe i lepszy dostep do sprzętu na sesjach kupiłem Tamrac Pro8.
Na wyjazdy w góry brałem zawsze tego Velocity, ale na dłuzszą drogę jest niewygodny, ramie boli, więc pomyslałem o plecaku...
Wymagania:
- najlepiej dwukomorowy (na sprzęt oraz druga komora na jakies inne dodatki, woda, jedzenie, itd)
- łatwy dostęp do sprzętu (nie widziałem tego live, ale ten patent z dostępem od strony pleców nie wydaje mi sie najlepszy...)
- na wycieczki górski do zabrania mam:
5dII z gripem, C17-40, C70-200 f/4 z konwerterem 1,4; dodatkowo chciałbym zmieścić np 85 f/1,8 i lampę 580kę (czasem jest to potrzebne nie tyle w góry co sa inne okazje :))
Poradźcie cos proszę. Czytam i czytam i mam mętlik w głowie... Jakie macie doświadczenia...
Za 2 tyg wyjeżdżam i chyba plecak byłby sensowniejszy niż mój Velocity (który jest świetną torbą, ale nie na kilkugodzinne godzinne wycieczki górskie)
Torba- Body + 2 szkła + lampa
Witam
Na wstępie przepraszam jeżeli to zły dział.
Szukam torby na 40d z gripem oraz 70-200 (moze byc podpięte), tokine 12-24, lampe i ewentualnie jeszcze jakas stałka - ale nie koniecznie. Chce żeby torba była wygodna i maksymalnie wykorzystana, tzn najlepiej brak wolnych niewykorzystanych miejsc czy miejsc na jakies pier.dolki. Torba nie musi być taka nie rzucająca się w oczy, może mieć wygląd typowo fotograficznej. Co możecie polecić ?
Jaką torbę polecacie do 200zł?
Witam Mam problem z zakupem odpowiedniej torby do mojego sprzętu. Torba ma być ładna, wygodna, mieć suwak od głównej komory i przede wszystkim ma dobrze chronić moje skarby.
W torbie mam zamiar nosić:
- 550D z podpiętym 18-55 (planuję wymienić na 18-135)
- 50mm
- 55-250mm
- czasem zewnętrzna lampa
+ dobrze gdyby torba miała miejsce na laptopa jednak nie jest to konieczne
Poprzednie torby:
- Tamrac 3350 - za małą
- Vanguard Up-Rise 43 - fajny, ale szkoda że pasek na jedno ramię (dla tego chcę zmienić), oraz trochę za dużo zachodu ze zmianą obiektywu.
Podoba mi się Case Logic XNSLR4 , ale nie ma tego suwaka do głównej kieszeni.
Proszę pomóżcie.
PS. W razie coś to mam jeszcze tego Up-Rise 43. Jak ktoś by chciał kupić to pytajcie.