A nie mógłbyś choćby pokazać jakichś zdjęć ślubnych swojego autorstwa? Chyba, że dopiero zaczynasz myśleć o fotografii ślubnej. :|
Wersja do druku
Jeśli robiłeś śluby u znajomych, to może niech znajomi podpiszą Ci oświadczenie. Dołącz do tego parę zdjęć ze ślubu. Ja chyba tak zrobię, bo też nie mam żadnych "oficjalnych" zaświadczeń.
Poza tym chyba warto dołączać do wniosku wszystko co związane z fotografią, nawet niekoniecznie ślubną. Na innym forum wyczytałem, że ktoś dołączył nawet jakiś certyfikat komputerowy, który ma stwierdzać, że ten ktoś posiada umiejętność posługiwania się programami graficznymi (co ma znaczenie przy obróbce zdjęć). Nie wiem czy to trochę nie na wyrost, no ale jak widać ludzie kombinują na różne sposoby ;)
Ja od 1 marca zaczynam kurs ABC Biznesu :) Trwa do 12 marca :) A pozniej skladanie pewnie wniosku :) Ale caly czas mam dylemat jaka forme opodatkowania najlepiej wybrac. Czytalem to co pisaliscie ale kazdy inaczej mowi :D No moze na kursie mi cos podpowiedza :P
Oszacuj jaki bedziesz mial dochod, jakie koszty ... i zdecyduj ;)
Ciężko oszacować :) A co proponujesz ?
.. porponuje karte podatkowa :)
Z kartą podatkową jest taki problem, że niezależnie od tego czy działalność przynosi zyski, czy nie, to i tak musisz co miesiąc płacić podatek. Nie każdemu na początku jest to na rękę.
A lepiej być Vat-owcem, czy nie?
ja wziąłem ryczałt bez VATu