Piękne strzały i serio zazdroszczę. Ja spotkałem parkę na żwirowni byliśmy tam kilka razy ale pojęcia nie mam gdzie mają gniazdo. Jedynie co mi się udało wypatrzyć to to, że siadają na drutach.
Zdjęcie mam ale wstyd pokazywać przy tych Twoich.
Wersja do druku
Piękne strzały i serio zazdroszczę. Ja spotkałem parkę na żwirowni byliśmy tam kilka razy ale pojęcia nie mam gdzie mają gniazdo. Jedynie co mi się udało wypatrzyć to to, że siadają na drutach.
Zdjęcie mam ale wstyd pokazywać przy tych Twoich.
No to mamy dwa skrajne obozy na tym forum jeśli chodzi o możliwości R7 :D
R7 jest jakimś dziwnym modelem - jednym pasuje, innym się psuje lub nie działa tak jak oczekiwali.
Info, że czasami coś nie działa można znaleźć nie tylko tu na forum. IMHO coś nie pykło idealnie z tym modelem Canonowi albo pykło, tylko czarny PR poszedł, bo to nowość i łatwiej się rozchodzi...
Pewnie rzeczywistych statystyk awaryjności i problemów nie zobaczymy, ale fakt jest taki, że ja przez te doniesienia (gdybam w ogóle myślał o crop-ie, to nie wiem czy bym kupił).
Bardziej miałem na myśli, że z biedą obiektywami się nie ukręci. Tu podpięciu porządnej optyki widać, że aparat daje radę.
Ale mogę si mylić :)
Fajnie, że nagle zakwalifikowałeś EF 100-400L II do bieda-obiektywów, to się posiadacze wreszcie ockną, bo do tej pory niesłusznie myśleli, że mają super sprzęt :mrgreen:
Mój R7 lepiej współdziała z kundlem-Tamronem, niż z tym bieda-obiektywem, ale w Tamronie mi tydzień temu, oprócz flexa do przesłony, padła stabilizacja, więc na wczasy jadę jutro z C 7D II i EF 100-400L II, bo te dwa bieda-sprzęty jakoś chcą ze sobą rozmawiać, a R7 z kitem od 80D może wezmę, i nie po to, żeby zrobić nim tylko zdjęcie żonie, ale po to, żeby ona tylko zrobiła nim zdjęcie mi, bo może aparat sam odróżni mnie od sąsiedniego parawanu, ale na to, że to zrobi precyzyjnie, jakoś specjalnie nie liczę :evil:
Dokładnie tak. Generalnie pasuje mi, właśnie się popsuł i niekiedy nie działa jakbym tego oczekiwał.
--- Kolejny post ---
Z moich doświadczeń EF 100-400L II dawał mi ostry obrazek na FF ale APSC była kicha. A na R7 wystarczy Sigma C 150-600 która daje radę.
A poniżej taki tandem: R7 + Sigma C 150-600 + Meike Speedbooster EFTZ-0.71X. Leżałem w błocie robiąc zdjęcia, podchód do nich zajął mi łącznie 3h. Ciemno było więc ISO1000, 1/100s. Ale obrazek dla mnie ok.
Załącznik 16970