Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Nowy 100-300 z oslona ma dokladnie taka sama dlugosc jak stare 300 z oslona i adapterem RF :)
Wydłużyli obiektyw i skrócili osłonę :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Nowy 100-300 z oslona ma dokladnie taka sama dlugosc jak stare 300 z oslona i adapterem RF :)
Nie wczytywałem się szczegółowo ale wydawało mi się że sam obiektyw jest zauważalnie dłuższy od 300.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Wydłużyli obiektyw i skrócili osłonę :shock:
No musieli skrócić bo ogniskowa krótsza.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie wczytywałem się szczegółowo ale wydawało mi się że sam obiektyw jest zauważalnie dłuższy od 300.
No musieli skrócić bo ogniskowa krótsza.
Zaraz się okaże, że na krótkim dystansie, ze względu na wewnętrzne ogniskowanie i zoomowanie, te 300 mm to jest 260 mm, te 100 mm to też nie jest 100, i że se można z tego zrobić 150-520 mm f/5,6 za 50 koła plus TC :mrgreen:
No serio kawał szkła, komu oni chcieli zaimponować? [emoji16]
A tak serio to jak zestawil obok siebie kilka szkieł na wideo i po lewej byla 70-200 2.8 to taki maluszek.. serio zeby dac 100mm dluzej waga musiala wzrosnac prawie 2.5x? [emoji15]
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
A tak serio to jak zestawil obok siebie kilka szkieł na wideo i po lewej byla 70-200 2.8 to taki maluszek.. serio zeby dac 100mm dluzej waga musiala wzrosnac prawie 2.5x? [emoji15]
To na razie materialy marketingowe, ale poza ogniskowa w gore poszla takze sama jakosc obrazka.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Wymiary liniowe x 1,5 (stosunek 300:200 mm przy takiej samej jasności) normalnie dają masę x 3,375, więc przy masie 2,5 x większej, od 70-200 mm f/2,8, ten obiektyw jest lekki i waży praktycznie to samo, co stałka 300 mm f/2,8L IS, a ma dodatkowo zoom, czyli więcej szkła.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Przecież te dane są tak wycinkowe, że wyciąganie na ich podstawie jakichkolwiek wniosków jest zupełnie bezproduktywne.
Oficjalne wyniki sprzedaży szkieł to nie wycinkowe dane, tylko fakty.
Cytat:
Zamieszczone przez
PiterX
Oficjalne wyniki sprzedaży szkieł to nie wycinkowe dane, tylko fakty.
To sobie poczytaj co to jest ranking BCN - może zmienisz zdanie 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
capo-di_tutti-capi
Jako prawie posiadacz R10, bardzo się cieszę :D