-
Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Morfii
wydaje mi się że cena 4500zł taką już zostanie przez dobere kilka lat. puki nie wyjdzie 6D MKII.. a 5D MKIII nie stanieje ;)
Nie oszukujmy się ale 4500zł za 5D MKII z przebiegiem ok. 20tys. jest OK. Mam nadzieję że tak zostanie :)
Raczej zostanie, ale są fenomeny,gdzie z większymi przebiegami wystawiali/ają za 5tyśi i nawet 5,5- ale takie oferty tylko przeskakiwałem, twierdząc że nie ma sensu zwracać na nie uwagi.
Ja mam na tyle szczęście że trafił mi się w cenie standardowej 4.5 uż. ale z krótką gw. sklepową, testowałem dziś aparat i działa solidnie:)
-
Jeśli Kim nie puści bomby lub nie nastąpi coś równie paskudnego to moim zdaniem jest nieuniknione że 5D mkII będzie taniał. Chwilowo może się to zmienić przez braki w sklepach ale tylko chwilowo. Później tanieć musi, bo tak działa rynek. Nikt nie kupi starej puszki za 5 tyś skoro za niewiele więcej będzie miał świeżuteńkiego 6D.
Ja wiem że z chwilą pokazania następców mkII stał się kultowy (mimo, że po premierze produkował kupę nie do przeżycia, miał dramatycznie przestarzały autofocus, gorsze kolory, właściwie żadnych większych zmian w stosunku do poprzednika itd. /*) ale to nie wpłynie na utrzymanie ceny, bo jest to naturalny proces mitotwórczy na forach :mrgreen:.
/* - Określenia powyższe zaczerpnąłem z pamięci - jeśli coś przekręciłem to proszę o wybaczenie :mrgreen:.
-
Mój to się taki pokorniutki ostatnio zrobił że nawet zaczął ostrzyć w punkt...;)
-
Może się boi, że go sprzedasz ;)8-).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Mój to się taki pokorniutki ostatnio zrobił że nawet zaczął ostrzyć w punkt...;)
Dotarł się. Jak silnik albo głośniki. Przecież tak to działa. :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Może się boi, że go sprzedasz ;)8-).
Za żadne pieniądze jej nie oddam, zżyłem się...
Dlaczego mam pozbywać się czegoś co przynosi mi tyle frajdy, ściąga mnie w środku nocy z łóżka, każe marznąć na mrozie i wietrze, brnąć w śniegu, jeździć po całej okolicy i wypatrywać tego co "światłem" się zwie... Ile jest warta moja "piątka"? dwa lata świetnej zabawy w fotografie i na prawdę guzik mnie to interesuje że ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana, bo matówka zakurzona... dla mnie jest bezcenna... ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Dlaczego mam pozbywać się czegoś co przynosi mi tyle frajdy, ściąga mnie w środku nocy z łóżka, każe marznąć na mrozie i wietrze, brnąć w śniegu, jeździć po całej okolicy i wypatrywać tego co "światłem" się zwie... Ile jest warta moja "piątka"? dwa lata świetnej zabawy w fotografie i na prawdę guzik mnie to interesuje że ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana, bo matówka zakurzona... dla mnie jest bezcenna... ;)
Paweł ty romantyczny jesteś...
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana... ;)
Jakie cztery kilo złotówek za porysowaną piątkę ?;)
Zapytaj kurczeblade na ile wyceniłby taki sprzęcior... :mrgreen:
-
Tanieć to może byle by robił to do czego jest stworzony a nie leżał i czekał na lepcze czasy ;)
-
Tak dla statystyk: mój 5D Mark II, 3 lata, 45,6 tys. klatek, stan wizualny niemal idealny poszedł za 4600 zł.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Jeszcze trochę i do śmietnika wyrzucisz, jako zużyty i niepotrzebny kawałek plastiku i metalu ... :)
ja się cieszę że mam takie sentymentalne podejście do swojego warsztatu, zdjęć, zrealizowanych sesji, a nie do sprzętu ... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
Jeszcze trochę i do śmietnika wyrzucisz, jako zużyty i niepotrzebny kawałek plastiku i metalu ... :)
ja się cieszę że mam takie sentymentalne podejście do swojego warsztatu, zdjęć, zrealizowanych sesji, a nie do sprzętu ... :)
Taa masz sentyment do zrealizowanych sesji , zrobionych zdjec...ktore jednak zrobiles dzieki "sprzetowi" ktoremu to wszystko jednak zawdzieczasz .
W Polsce teraz musza byc wspaniali politycy dzieki ktorym, przecietny Kowalski moze sobie kupic lustrzanke z gornej polki poklikac kilkanascie tysiecy ( nie kilkadziesiat) zdjec, i odsprzedac za symboliczna zlotowke za rok czy dwa bo wyszedl lepszy model, prawdziwe eldorado.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
Taa masz sentyment do zrealizowanych sesji , zrobionych zdjec...ktore jednak zrobiles dzieki "sprzetowi" ktoremu to wszystko jednak zawdzieczasz .
W Polsce teraz musza byc wspaniali politycy dzieki ktorym, przecietny Kowalski moze sobie kupic lustrzanke z gornej polki poklikac kilkanascie tysiecy ( nie kilkadziesiat) zdjec, i odsprzedac za symboliczna zlotowke za rok czy dwa bo wyszedl lepszy model, prawdziwe eldorado.
Sprzedaż używanego sprzętu nie jest w tym kraju obowiązkowa. Zawsze możesz sobie zachować starszy model kupując nowy. Tak robili ludzie w minionej epoce, kiedy wszystko trzeba było zdobywać a nie kupować.
-
Bolek02 Ktos tu wspominal ze w eldorado (Polsce) osprzedaz jest obowiazkowa?
W dodatku nie kazdy chce miec muzeum w domu :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Morfii
wydaje mi się że cena 4500zł taką już zostanie przez dobere kilka lat. puki nie wyjdzie 6D MKII.. a 5D MKIII nie stanieje ;)
Nie oszukujmy się ale 4500zł za 5D MKII z przebiegiem ok. 20tys. jest OK. Mam nadzieję że tak zostanie :)
Wątpliwe mocno, wystarczy że się pokaże golec 6D bez WiFi i GPSa to cena pójdzie na dół, a kiedyś się pokaże bo nie da się go wiecznie kisić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
Wątpliwe mocno, wystarczy że się pokaże golec 6D bez WiFi i GPSa to cena pójdzie na dół, a kiedyś się pokaże bo nie da się go wiecznie kisić.
Wątpię, czy pokaże się na rynku polskim. Na europejskim z resztą również.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Wątpię, czy pokaże się na rynku polskim. Na europejskim z resztą również.
Bo jakich pobudek ekonomicznych miałby Canon wypuszczać korpus oferujący jakość 6D bez dla niektórych zbędnych pierdółek o powiedzmy 1500 zł mniej? By zaniechać sprzedaży 6D :-D
-
Nie wiadomo gdzie ich zaprowadzi marketing... W zależności co wymyśli konkurencja. Szczególnie, że marketing jest najbardziej nastawiony na amatorski rynek.
-
Przy ilu tysiakach zazwyczaj padają migawki w tej puszce? Nie pytam tu o rekord ale taka średnia może ktoś zna?
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rOOmak
Ciekawe ile w tych statystykach prawdy :)
-
Skrajne wyniki mozna odrzucic pewnie :)
--- Kolejny post ---
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ghiio
--- Kolejny post ---
Szczególnie takie, gdzie niektórym bateria pada i przez dramatyzm na forach internetowych wpadają w histerie i wpisują że migawka poszła :)
-
To już wiemy,dlaczego druga piątka poszła tak w dół z cenami ... :) Jak tu sprzedać dobrze taki używany aparat, skoro niektórzy używają go jako popielniczek itp:) 5dmk2 dziadkuje coraz mocniej :) ale dobrze że mamy już next-geny :)
-
Odnawiam temat, z racji przykrej sytuacji która mi się prytrafiła z używanym zakupionym "w prawie idealnym stanie" 5d : http://www.canon-board.info/autoryzo...ml#post1163860 jednak się napaliłem na używanego canonka i bach, niespodzianka APARAT UMARŁ, ledwo po zakupie! :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
jednak się napaliłem na używanego canonka i bach, niespodzianka APARAT UMARŁ, ledwo po zakupie! :(
No muszę Ci powiedzieć, że ja też się napaliłem na używany 5D2 i o dziwo... nadal działa.
Oby tak zostało jak najdłużej...
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
-
[QUOTE=YaneC;1163873]No muszę Ci powiedzieć, że ja też się napaliłem na używany 5D2 i o dziwo... nadal działa.
Ja zawszę myślałem że będę nietykalny, kupując używany sprzęt w większości kierowałem się że to mało prawdopodobne i nigdy coś takiego się mi nie przytrafi, chyba duma i pewność siebie przerosła mnie, ledwo po kupieniu padła główna płyta, sprzedawca umywa ręce. a byłem blisko dopłacenia kilku stówek do nowego, ale zachłanność podpowiedziała mi że zostawię sobie te kila stówek i uzbieram do jakiegoś szkła, teraz muszę zapłacić więcej niż kilka stówek za naprawę body, i chodzić ze świadomością że to grat.
-
[QUOTE=facestock;1163874]
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
No muszę Ci powiedzieć, że ja też się napaliłem na używany 5D2 i o dziwo... nadal działa.
Ja zawszę myślałem że będę nietykalny, kupując używany sprzęt w większości kierowałem się że to mało prawdopodobne i nigdy coś takiego się mi nie przytrafi, chyba duma i pewność siebie przerosła mnie, ledwo po kupieniu padła główna płyta, sprzedawca umywa ręce. a byłem blisko dopłacenia kilku stówek do nowego, ale zachłanność podpowiedziała mi że zostawię sobie te kila stówek i uzbieram do jakiegoś szkła, teraz muszę zapłacić więcej niż kilka stówek za naprawę body, i chodzić ze świadomością że to grat.
Panikujesz..., masz nowiutką płytę główną...
-
[QUOTE=szambonur;1163875]
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
Panikujesz..., masz nowiutką płytę główną...
... i prawie 1300zł w plecy! do tego patrzę teraz na to niedziałające body i mam ochotę rozbić go o głowę sprzedającego, albo wyrzucić przez okno. Super, jak tu nie panikować, w każdym razie człowiek na błędach się uczy i od teraz cokolwiek używanego, to z częściową gwarancją. A jak mała różnica między nowym a używanym, jak w przypadku 5d2 to dłuższe odkładanie i kupienie nowego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1366977450
To już wiemy,dlaczego druga piątka poszła tak w dół z cenami ... :) Jak tu sprzedać dobrze taki używany aparat, skoro niektórzy używają go jako popielniczek itp:) 5dmk2 dziadkuje coraz mocniej :) ale dobrze że mamy już next-geny :)
Taka funkcja body jak na tym foto to tylko jak go utopisz :)
Jeśli chodzi o 5DII to jeszcze mu dalekoooooooooo do dziadkowania.
--- Kolejny post ---
[QUOTE=facestock;1163877]
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
... i prawie 1300zł w plecy! do tego patrzę teraz na to niedziałające body i mam ochotę rozbić go o głowę sprzedającego, albo wyrzucić przez okno. Super, jak tu nie panikować, w każdym razie człowiek na błędach się uczy i od teraz cokolwiek używanego, to z częściową gwarancją. A jak mała różnica między nowym a używanym, jak w przypadku 5d2 to dłuższe odkładanie i kupienie nowego.
To niestety stara prawda jak świat, że lepiej kupić nowe rzeczy niż używane, ale nie przesadzajmy. W końcu naprawili Ci ten aparat, a jak nie możesz na niego patrzeć to go sprzedaj i już.
-
Każdy tu wypowiada się ze swoimi mądrościami. Zobaczymy jak Was dopadnie taka loteria, czy nie będziecie panikować .
... jak kupicie używany sprzęt za kilkanaście tysięcy i bez gwarancji padnie Wam kilka dni po kupnie , na dziadowskim allegro.
Wydaje się że mam prawo panikować, po tym co się stało.
Ktoś tu wcześniej pisał że nie warto ryzykować, kupując w takiej zawyżonej cenie kilkuletni aparat, skoro nowy o niewiele droższy - odbierałem to satyrycznie, ale dopiero teraz sobie uświadomiłem że miał świętą racje!
będę raczej popierał ten post, w stu procentach, odradzał kupna używanych w takich cenach, uświadamiał jakie ryzyko z tym się wiążę. Śmieszna sprawa, kupujesz używany sprzęt na allegro " sprzedawca sobie zastrzega że brak wad technicznych, prawie w idealnym stanie " a po tygodniu wręcz można powiedzieć nieużywania sypie się, coś co jest drowie w naprawie, uświadamiasz o tym sprzedawce, i zrywa z Tobą całkowity kontakt. Po co tyle nerwów?!
Gdybym to jeszcze kupił w okazyjnej cenie, ale zapłaciłem 4.599zł + wysyłka bo chciałem mieć więcej pewności i w lepszym stanie niż te po 4.000 ...
morał z tego taki, nigdy już się w ciula nie dam zrobić, ostatni raz kupiłem używany aparat i oczywiście na moich przykrych doświadczeniach, proponuje komuś dobrze przemyśleć przed kupnem używanego. Czy warto ryzykować... czy warto poczekać i odłożyć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
Każdy tu wypowiada się ze swoimi mądrościami. Zobaczymy jak Was dopadnie taka loteria, czy nie będziecie panikować .
... jak kupicie używany sprzęt za kilkanaście tysięcy i bez gwarancji padnie Wam kilka dni po kupnie , na dziadowskim allegro.
Wydaje się że mam prawo panikować. Ktoś tu wcześniej pisał że nie warto ryzykować, kupując w takiej zawyżonej cenie, i wg. mnie w zupełności miał dużo w tym racji.
Ja świadomie, dobrowolnie i z własnej nieprzymuszonej woli kupuje elektronikę (dotyczy także obiektywów) wyłącznie nową na gwarancji producenta, przepłacam ale śpię spokojnie, dodatkowo to co cenniejsze ubezpieczam żeby po gwarancji nie jęczeć jaki to straszny los mnie dopadł...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Ja świadomie, dobrowolnie i z własnej nieprzymuszonej woli kupuje elektronikę (dotyczy także obiektywów) wyłącznie nową na gwarancji producenta, przepłacam ale śpię spokojnie, dodatkowo to co cenniejsze ubezpieczam żeby po gwarancji nie jęczeć jaki to straszny los mnie dopadł...
od teraz wprowadzam w życie tą samą zasadę!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
a co ma do tego allegro? weź się chłopie w garść a nie chlipiesz publicznie
trudno stało się i tak się wyrobiłeś w cenie nowego ,wiec de fakto nic nie straciłeś
nowe tez się potrafi zepsuć ,jest tu taki watek o 5dmk3
generalnie straszna" baba" z ciebie ;)
-
Mi się udało dorwać używkę za 4500 brutto ! czyli wychodzi troszkę ponad 3,6 netto:) Przebieg 116tyś ale canon daje gwarancje na 150tyś wiec migawkę się nie martwię, a o innych usterkach wolę nie myśleć....;]
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adam1717
Mi się udało dorwać używkę za 4500 brutto ! czyli wychodzi troszkę ponad 3,6 netto:) Przebieg 116tyś ale canon daje gwarancje na 150tyś wiec migawkę się nie martwię, a o innych usterkach wolę nie myśleć....;]
No to ja miałem farta (?) za 4600,- z przebiegiem 10 200 klatek...
-
Wróciłem z serwisu. Mam już 5tkę wymieniłem płytę główną, zapłaciłem 1300zł . Okazało się że spust migawki również do wymiany 350zł ( wcześniej miałem wrażenie że kiepsko reaguje na wciskanie, oczywiście pomyślałem że 5dmk2 tak ma) , zepsute gniazdo PC również wyszło w praniu - na szczęście Pan się zlitował i naprawił za free. Podobno aparat nieźle zasyfiony od zewnątrz, został przeczyszczony też za free :) Wyszło też na jaw że aparat był rozkręcany już wcześniej i grzebano w nim!
Powiedziałem serwisantowi o całej sytuacji, stwierdził żebym się nie dziwił, bo to normalne ze sprzętem elektronicznym który ma kilka lat. Że to codzienność, u niego że przychodzą ludzie z lustrzankami zakupionymi u kogoś używanymi i płaczą :)
Generalnie wyszło to tak:
aparat kupiłem używany w "prawie idealnym stanie" na allegro za 4.599zł + 50 zł kurier
wymiana płyty na nową 1300zł
wymiana spustu migawki na nowy 350zł
Wyszło na to że zapłaciłem za tego grata 6300zł tyle ile bym zapłacił za nowy, z gwarancją.
a teraz mam prawie 4letni aparat, który okazał się zasyfiony, po awariach - a podobno był w idealnym stanie! Tak wyglądał.
Dodzwoniłem się do wcześniejszego właściciela, opowiedziałem całą sytuację, nic mi w sumie na to, bo wciąż trzymał się wersji że aparat był idealnie utrzymywany i używał go typowo amatorsko bez awarii, nie był otwierany i w ogóle z nieba spadł. Przy serwisowaniu okazało się że był otwierany i było w nim grzebane!
Jaki z tego morał !
Nigdy więcej używanego sprzętu, w takich przegiętych cenach! Chyba że się okazyjnie coś trafi !
-
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
Jaki z tego morał !
Nigdy więcej używanego sprzętu, w takich przegiętych cenach! Chyba że się okazyjnie coś trafi !
Jaki z tego morał?
Polak przed szkodą i po szkodzie... :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
Wróciłem z serwisu. Mam już 5tkę wymieniłem płytę główną, zapłaciłem 1300zł . Okazało się że spust migawki również do wymiany 350zł ( wcześniej miałem wrażenie że kiepsko reaguje na wciskanie, oczywiście pomyślałem że 5dmk2 tak ma) , zepsute gniazdo PC również wyszło w praniu - na szczęście Pan się zlitował i naprawił za free. Podobno aparat nieźle zasyfiony od zewnątrz, został przeczyszczony też za free :) Wyszło też na jaw że aparat był rozkręcany już wcześniej i grzebano w nim!
Powiedziałem serwisantowi o całej sytuacji, stwierdził żebym się nie dziwił, bo to normalne ze sprzętem elektronicznym który ma kilka lat. Że to codzienność, u niego że przychodzą ludzie z lustrzankami zakupionymi u kogoś używanymi i płaczą :)
Generalnie wyszło to tak:
aparat kupiłem używany w "prawie idealnym stanie" na allegro za 4.599zł + 50 zł kurier
wymiana płyty na nową 1300zł
wymiana spustu migawki na nowy 350zł
Wyszło na to że zapłaciłem za tego grata 6300zł tyle ile bym zapłacił za nowy, z gwarancją.
a teraz mam prawie 4letni aparat, który okazał się zasyfiony, po awariach - a podobno był w idealnym stanie! Tak wyglądał.
Dodzwoniłem się do wcześniejszego właściciela, opowiedziałem całą sytuację, nic mi w sumie na to, bo wciąż trzymał się wersji że aparat był idealnie utrzymywany i używał go typowo amatorsko bez awarii, nie był otwierany i w ogóle z nieba spadł. Przy serwisowaniu okazało się że był otwierany i było w nim grzebane!
Jaki z tego morał !
Jaki miał przebieg ten bubel gdy go kupowałeś ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
!
i po to allegro ma system wystawiania komentarzy
wystaw mu negatyw i opisz sytuacje
Cytat:
Zamieszczone przez
facestock
no comment
-
Cytat:
Zamieszczone przez
YaneC
No to ja miałem farta (?) za 4600,- z przebiegiem 10 200 klatek...
Może i miałeś ale mi zależało na FV:) Wcześniej już na allegro "kupiłem" 2sztuki.... pierwszy udało mi sie za 3600zł ale jak to na allegro sprzedawca niby czekał tydzień na kuriera... po codziennym wydzwanianiu czy wysłał powiedział że TAK i ze jutro powinnem mieć aparat... za dwa dni dzwonie i mówię ze kuriera u mnie nie było a on mi mówi ze nie wysłał bo coś tam coś tam i mi nie wyśle.... brak słów.....
Drugiego "kupiłem" za 3400zł.. po pierwszej akcji postanowiłem ze pojadę i odbiorę osobiście. Dzwonie do gościa i wszystko elegancko.. Chwilkę przed wyjazdem jeszcze zadzwoniłem czy mu pasuje - oczywiście nie ma problemu. Jestem pod wskazanym adresem... dzwonie nie odbiera... drugi.. trzeci telefon nic... wychodzi jego jak sie okazało matka i mówi ze ona nic nie wie o aparacie. Dzwoni do niego a on do niej "ja nic nie sprzedawałem"................ już później nawet od mamusi nie odbierał:) Sądze że aparat był kradziony i się po prostu przestraszył... dobrze że to tak wyszło bo po co miałbym sobie robić problemy.. tylko po jakiego zrobiłem tyle kilometrów na darmo.....?
Jak się wam podobają moje przygody z zakupem 5d?:D Całe szczęscie do trzech razy sztuka:P
-
Dziwicie się, kupujecie sprzęt elektroniczny który ma po kilka lat :)
Teraz często nowe się psują, ale na nowe ma się gwarancje i można nawet prosić o zwrot pieniążków jeśli kupi się wybrakowany aparat. Kupowanie używanego sprzętu jest na własną odpowiedzialność i trzeba być świadomym, że coś może być kradzione, może być po masakrycznych usterkach których sprzedawca nie ujawni. Może się popsuć po zakupie i nikt nie zwróci za naprawę, która przekracza czasami kupno nowego aparatu:)
Ja teraz jakbym kupował coś używanego, to tylko jakąś okazje(nie za wygórowaną cenę) ale odłożyłbym na jakiś czas zapoznawczego używania te 1000zł/1500zł żeby móc w razie czego mieć za co naprawić sprzęt, coby nie zostać z gołą d..pą :) ale jest sens, skoro w tej cenie prawie nowe są ? :)
W każdym razie, Panom u góry współczuje przygód ...
ps: a gdzieś słyszałem że podobno 5dmk2 są niezniszczalne :D
-
Moja pierwsza zakupiona 5'tka ale classic też była "igłą" . Po dotarciu okazało się, że pstryczek od włączania aparatu już miał jakiejś luzy i nie stykała elektronika. Po problemach z bólem sprzedawca przyjął sprzęt z powrotem. Po długiej selekcji i przeglądaniu ofert trafiłem na sztukę która miała przebieg zbliżony do tego co zapewniał sprzedawca. Zgodził się na odesłanie sprzętu do serwisu na sprawdzenie, co mnie przekonało do zakupu :)
-
Wiem że marudzę, ale wszystko naprawiłem, koszt naprawy wyniósł mnie, około 1800zł później zrealizowałem spacer i sesje z dziewczyną, działał ok - prawie zapomniałem że kupiłem używany aparat za 4600zł + 1800zł naprawa, prawie to mało powiedziane, bo dziś na porannym spacerze zaskoczyła mnie kolejna niespodzianka, jakiś ERROR 30 na wyświetlaczu :(
-
Wg canonrumors forum to błąd z migawką "Err 30: Shutter malfunction
Unlike Error 20, this one does point to some sort of problem with the shutter… it could be either a mechanical problem, or some sort of electronic communication error." Kolego albo masz wyjątkowego pecha albo kupiłeś niezłą bombę...
-
Jedno i drugie, jaki był przebieg tego aparatu? Potwierdzony? Współczuję ! :oops:
-
Współczuję bardzo ale to może być objaw padania migawki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Współczuję bardzo ale to może być objaw padania migawki.
Jaki był przebieg aparatu ? Wyglada na jakiś dorżnięty egzemplarz