Dzięki za zajrzenie:) Skoro mówisz,że liść jest stockowy to spróbuję go wrzucić na Dreamstime.A nóż ktoś kupi;)
Wersja do druku
Dzięki za zajrzenie:) Skoro mówisz,że liść jest stockowy to spróbuję go wrzucić na Dreamstime.A nóż ktoś kupi;)
Co Wy na to?
Co to q==a jest?! :D
problemy z matrycą?
Ja Wam dam!To była taka pokreskowana płyta plastikowa o mlecznym kolorze i akurat trafiłem moment,że słońce świeciło prosto w nią.Tak więc dementuje wszystkie tezy,że to problemy z matrycą bądź inne defekty:)
Wykadruj sam krzyż, do poziomu, bez tej czarnej kreski na dole, wystempluj znicz, podciągnij kolorki i może jakiś Reuters wyjdzie;)
Dickory dare ma rację. To jest tama we Włocławku. Ciekawą Mungo masz koncepcję,ale nie rozumiem ,,do poziomu''.Czyli jak?:D
Czyli nie kadruj do pionu:p Tzn. zdjęcie ma zostać poziome.
Zrobiłem to co mi poradziłeś i na plfoto mnie zmieszali z błotem i wymoderowali.
A to foty z koncertu Kate Ryan:
1.
2.
3.
4.
5.
Tylko 2 i 5 nieporuszone :P Wiem że się czepiam ^^
Muszę sam przejrzeć moje, bo jak dotąd nie miałem czasu...
(EDIT : ALBO NIEOSTRE ( f1.8 ))
A poza tym to?:)
1. do poprawy kadr - gość z lewej psuje oraz balans bieli do poprawy
2. nie na temat koncertu, nie ma co oceniać
3. ciekawe - plan pierwszy i drugi ( na ekranie), balans bieli do poprawy
4. szkoda tej ręki, ale już lepiej z balansem
5. podoba się, takie klasyczne, balans już ok :)
Pozdrawiam
Hofi
Dla porównania : www.micles.cba.pl/galeria/kate
Faktycznie, masz lepsze :P, ale ja z Grupą Operacyjną mam lepsze foty, bo ty nie masz żadnych :D
Micles-jak mi wszystkie nieostre wyszły to co miałem wrzucić?Musiał cholera tak skakać:D
Hofi66-dzięki za tak konkretną ocenę.Fakt,mam problem z balansem bieli.Nie ukrywam,że jest to chyba najsłabsza strona D70-ki:).Owszem robię w RAWach,ale potem na kompie też nie potrafię dobrze ustawić WB.
No, Panowie... Widzę, że byliśmy na tej samej imprezie:
Kate Ryan
Grupa Operacyjna
Szkoda, że się nie poznaliśmy w realu.
A czym robiłeś zdjęcia?Może Cię jakoś skojarzę;)
EDIT: Właśnie mi minął tysięczny post...łaaał...
D80 + BG, szkła różne. Torba Correspondent na ramieniu.
Chyba jako jedyny byłem ubrany cały na czarno, he he...
To niestety nie kojarzę.Kojarzę jedynie kogoś z D200;) Może jeszcze kiedyś się zobaczymy na jakimś koncercie:)
To może jeszcze jedno: na szyi "dyndał" mi ID mojej agencji (biały plastik).
Taki w czarnej koszuli?
No to widziałem ze 4 razy. Właśnie się dziwiłem, że chociaż ktoś się "kulturalnie" ubrał :P. To co, na następnej imprezie co 2 minuty każdy mówi że jest z canon-boarda? :D
Don Pedro-jeśli masz zarost i jesteś brunetem to kojarzę.W innym wypadku się poddaję;)
He, he... Pudło! Szatyn, ogolony... Trzeba jednak zrobić osobiste zapoznanie ;)
Najwyraźniej:) To do zobaczenia na następnym koncercie:)
a kto to jest Kate Ryan?
gooooogle:) (piosenkarka, co widac ze zdjec:p)
...która bez problemu śpiewa na koncercie a'capella (czego nie zrobi spora część innych wykonawców) - pomimo stresu związanego z awarią nagłośnienia; która jest skromna, sympatyczna i bardzo otwarta na ludzi pomimo tego, że jest uznawana za gwiazdę w skali europejskiej... Miałem ogromną przyjemność być na after party (fotki z imprezy będą na mojej stronie w ciągu kilku dni) i ją obserwować - świetna dziewczyna.
Mógłbym wymienić jeszcze kilka jej wielkich pozytywów, ale czy potrzeba? Wszak niektóre osoby spośród tych, które nie uznają określonych gatunków muzycznych, nie uznają też ich wykonawców.
Mamy chyba romansik;)
Obawiam się, że jestem dla niej za stary ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Relacja z after party już jest dostępna:
Kate Ryan - after party Chesterfield Club
Zapraszam!
Jeśli to była zamknięta impreza, to tak na mój gust ludzie, którzy są na zdjęciach wyklną Cię:p
Ogniskowa 30 - 70 ( plus crop x1.5) to zbyt szeroki kąt? No fakt - nie jest to typowa portretówka. Szerokiego (17 - 20 x 1.5) używałem właściwie tylko do tanecznych grupówek.
To ja podsumuję;)
Don Pedro-interesujące zdjęcia,ale Kate rzeczywiście wygląda na nich jak by była koło 40-ki:)
A co do samej piosenkarki to nie słucham jej piosenek,to nie mój gust,ale trzeba przyznać,że na koncercie ładnie wybrnęła z trudnej sytuacji i pokazała,że ma głos.
Muszę Wam się przyznać, że byłem zaskoczony wyglądem Kate w realu. Też przyzwyczaiłem się do medialnej gładkości, a tu zaskoczenie (w pewnym momencie zacząłem się nawet zastanawiać, ile ona faktycznie ma lat). Ale widocznie to taki typ urody - jak to określiła moja żona po spotkaniu, a na after partyKate była prawie bez makijażu.
Wrzucę taką wieczorna zabawę(no nudziło mi się w domu;)).
Raczej nic ciekawego:
- temat banalny
- kompozycja - pytanie co to ma przedstawiać - odp. Samo zdjęcie? To za mało
przydałby się jakiś drugi plan, żeby wyeksponować tę różę
- jakiś rytm?
- kompozycja kontarstów - brak
- klimat - brak
- jak byś to podpisał? brak chyba koncepcji - zdjęcie dla zdjęcia
- no chyba nie uznajesz za sukces fakt, że zarejestrowałeś taki element
- pokaż inne, na to szkoda czasu moim zdaniem
- lub pokaż jakiś detal tej róży - makro
- pokaż różę w jakiejś perspektywie
Pozdrawiam
Hofi
Chciałem pokazać delikatność róży.Nie oczekiwałem ochów i achów nad zwykłą różą,więc nie jestem zdziwiony Twoim komentarzem.Bardzo dziękuję Ci za gruntowną analizę,trzeba będzie popracować jeszcze;)
Dobrych pomysłów, powodzenia :)
Natalia, też z Bydgoszczy, nieźle sobie radzi z tym tematem, więc może link się przyda http://www.pbase.com/nata_w/plantsflowers
To ja może powiem, że jak już takie szablonowe tematy, to przynajmniej znajdź różę, która nie ma zwiędłych/zeschniętych brzegów :P
Szczegóły;) Nie ja wybierałem różę,stała akurat w domu to poszła pod obiektyw;)
No wiem, u mnie też nie ma "zakupów" przed foceniem przyrody, korzystam z "obiektów zastanych" :P. Ale u mnie jest fajniej, bo mam wywalony ogród i podczas wiosny można dużo upolować macrosów.