Niestety nic z tych rzeczy.
Podpowiem, że instytucja państwowa, znienawidzona między innymi przez prywatnych przedsiębiorców, ulubione miejsce reporterów TVN.
Wersja do druku
Niestety nic z tych rzeczy.
Podpowiem, że instytucja państwowa, znienawidzona między innymi przez prywatnych przedsiębiorców, ulubione miejsce reporterów TVN.
Blisko, ale to to drugie
no powiem ci że ZUS budzi we mnie mieszane uczucia :razz:Cytat:
Zamieszczone przez Acro
ZUS???
brrrr
No to się wydało
wrr, juz miesiac czekam na zwrot kasy i nic! :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Acro
nia ma co Acro zasluzyles na bana :mrgreen: ;-)
na haslo canon, obsluga bez kolejki :-)
jestem za a nawet przeciw! :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Na moje szczęście z klientami mam rzadko do czynienia.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
to wydaj dyspozycje tym co maja :-)Cytat:
Zamieszczone przez Acro
To lepiej załatw, żeby oddali nam nasze pieniądze zagrabione ;)Cytat:
Zamieszczone przez Acro
Z wykształcenia jestem elektromechanikiem. Na co dzień instalatorem. Instaluje centralki telefoniczne, sieci komputerowe, domofony i inne gadżety ;-). Fotografia to hobby. Druga pasja to strzelectwo.
Praca. Bramża okienna - produkcja części do w/w. Hobby - moja rodzina - i z nią podróże - szczególnie góry, motocykle, szybowce.
Kończę informatykę na Politechnice Łódzkiej, specjalność: inżynieria oprogramowania i systemy sieciowe (WEEIiA). Powoli zaczynam szukać pracy. Główne hobby, oprócz tego co robię na uczelni, to fotografia, czasami rower. Pozdrawiam :)
Popatrz. A ja z tego "szmelcu" co tam w WH naklepiecie okna robie. Jaki ten swiat maly ... :DCytat:
Zamieszczone przez b'Art
Ja sobie siedzę w agencji reklamowej... Czasem się pobujam na moim bujanym krzesełku, czasem poleżę sobie na stole, albo pogapię się przez okno :D Jednym słowem - płacą mi za myślenie... i od czasu do czasu stukanie w klawiaturę. Nazywają mnie copywriterem. A po godzinach dorabiam sobie pstrykając śluby, dzieci i inne takie tam ;)
Projektowanie elektroniki samochodowej - glownie infotaiment.
brybry
absolwent lodzkiej asp. od ~1998 zajmuje sie projektowaniem graficznym komercyjnie. w sumie troche przez przypadek w 2001 trafilem do dzialu kreacji pewnej agencji interaktywnej. w 2003 przenioslem sie do kolejnej agencji interaktywnej i jako senior graphic designer z koncem marca br ide na swoje :] a co :P noz i widelec dla mnie to flash (rowniez na poziomie deweloperskim choc programista na pewno nie jestem), photoshop i freehand.
fotografia komercyjnie zajmuje sie o tyle ze... b czesto kupuje foty w stockach :]
hobby to oczywiscie design, zona ania, pies bajtek (nie ma takiego autofokusa ktory za nim nadazy). oraz grecja - tam ludziom sie nigdzie nie spieszy i to jest to!
w foto inwestuje powoli gdyz zona cenzuruje moje pomysly aczkolwiek licze ze za lat kilka to inni beda kupowac moje wypociny w jakims renomowanym stoku...
j.
Witam,
ponad 7 lat pracowałem w firmie co sprzedaje napoje, które podobno najlepiej z rdzą sobie radzą :-D :lol: :grin:
Teraz jestem księgowym w biurze rachunkowym i z przydaloby się troszeczkę dobę wydłużyć.
W międzyczasie skończyłem średnią ekonomiczną, i studia informatyczne.
Potem doszła rodzinka i zbyt wiele czasu na przyjemności :razz: nie zostało
pozdrawiam
Fajnie tak poczytać jakie ludzie mają recepte na ten dziwny świat.
Sam studiuje na Politechnice Śląskiej kierunek Technicznyw wyposażenie budynków.Ostani rok mi został więc czasu nieby jest ale zawsze zamało. Babram się począwszy od kanalizacji a skończywszy na klimatyzacji absolutnej.:arrow:
Jak to mówimy od syfu aż po samą sterylność :mrgreen:
W wolnym czasie śmigam na rowerku ( lecz to już nie to co kiedyś :cry: ) i oczywiście fotografia. Szukam jakiejść dziedziny i stwierdzam że za dużo jest rzeczy które umię (choć troche) i chciał bym robić :mad:
Czekam na życiową podpowiedź
.....swoją droga za rok wróce do tego miejsca i napisze jak się życie udało :-D mam nadzieje, że będzie już bez niepewności:D
Witam,
Moje wyksztalcenie to mix pedagogiki, ekonomi i telekomunikacji.
Ta sama praca od szesciu lat - jak ja to wytrzymalem, czyli IT w branzy telekomunikacyjnej (mobilnej).
Moja codzienna praca to pomaganie klientowi w rozwiazywaniu jego problemow.
Hobby- kiedys krotkofalarstwo a teraz to sam nie wiem :( - moze fotografia :)
W przeciwienstwie do wielu z was mam jeszcze sporo wolnego czasu, ktory staram sie sukcesywnie zapelniac :)
pozdrawiam
Ta a u mnie na termodynamice na cwiczeniach wszystkie fantastyczne zadanka wlasnie w takich jednostkach byle podawane:evil: ile bylo zabawy z przeliczaniem:mrgreen:Cytat:
Tutaj maja tak gesto porabane jednostki ze glowa boli. Juz wole Torry (bo o Pascalach to nikt tu nie slyszal) niz ich lokalne wynalazki jak "funt na cal kwadratowy". To dopiero jest dziki szal jak sie cos takiego widzi.
Ja niestety zawiode, jestem bardzo oryginalny bo nie jestem informatykiem 8)
Studiuje na Krakowskiej AGH, technologie chemiczna w sektorze paliwowo-energetycznym, mam nadzieje ze dostane sie na specjalnosc gospodarka paliwami i energia, a potem SUM na kierunku zarzadzanie kadrami przedsiebiorstwa.
Jak zobaczycie kiedys milego pana co bedzie wam tankowac LPG na stacyji to moge byc ja :mrgreen:
Hobby(wg hierarchi waznosci):muzyka (produkcja muzyczna, dj'ing), fotografia, akwarystyka, wedkarstwo.
hmmm...jestem trębaczem w reprezentacyjnej orkiestrze komendy wojewódzkiej policji we Wrocławiu :)
O, swój człowiek :-D Ja skończyłem szkołę muzyczną w klasie waltorni - gdybym poszedł do wojska to pewnie też jakoś tak bym trafił ;-)Cytat:
Zamieszczone przez mattnick
No to i ja się przyłącze ze swoja szkółka muzyczną I stopnia ;) ... ale gdzie mi tam do Was. To było dawno i nie prawda. Skończyło się na kierunku studiów (według mediów ostatnio) najbardziej generującego bezrobocie -> Informatyka i Zarządznie, Zarządzanie i Marketing. Mam nadzieję, że sie nie skończy tak u mnie. :lol: Teraz co by nie było banalnie bank!
Pozdrawiam,
Teraz ja.
Wyksztalcenie czysto techniczne, technik teletransmisji i inż. elektotechniki.
Obecnie pracuje w służbie cywilnej przy prawie i kompatybilności elektromagnetycznej. Wcześniej spawałem światłowody.
Rodzina:
Z żoną morduję sie już 4 lata ;-), ale 2,5 roczny mały łagodzi tę męczarnię.
Ciągła walka o czas dla siebie, dla fotografii. Żona nie doświadczyła uczucia jakiejś pasji. Walka o każde wyjście. Frustracje łagodzę cichymi zakupami zabawek na allegro czy ebay. Nigdy nie wie ile i jakie szkła mam a które to "pożyczone" :-). Muszę jakoś sobie słodzić aby przetrwać.
Nie ma szans pogodzić życia rodzinnego-pracy i fotografii. Chcesz być dobry musisz mieć czas jeździć i robić zdjęcia. Młodzi niech się zastanowią bo nie można mieć jednego i drugiego, to po prostu fikcja. Mam nadzieję że mój czas na podróże i foto nastąpi po 60-tce jak bedę na emeryturze - o ile dotrwam w dobrej kondycji fizycznej i materialnej.
Tegoroczny sukces. Urlop w górach 6 pełnych dni z tego jeden dzień miałem dla siebie (wszedłem na Rysy i zrobiłem 3 rolki slajdu Velvi, straciłem 2 paznokcie przez buty- myślałem że są dobre :-(, wiedziałem ze tak bedzię, ale opłaciło się) - jeszcze się pochwalę fotkami jak będę miał czas poskanować. Teraz mam trochę ślubów na głowie.
Pozdrowienia.
W!
A ja zawododowo sie zajmuje serwisem ogolnie pojetym, poprzez sprzet foto do kopiarek oraz urzadzen fiskalnych a nawet nowoczesnych wag ;-)
Pasje -> Muzyka (z ogromna kolekcja plyt vinylowych i CD - oryginalnych!), film (rozniez ogromna i zbierana po calym swiecie kolekcja DVD, niekoniecznie tych o ktorych wiele osob slyszlo ;) ) oraz literatura - szczegolnie angielskojezyczna.
A studia to specjalizacja genetyka na UG, ale to bylo dawno i juz nie pamietam ;)
Tak to sie roznie uklada.
Fotografia tak przy okazji i dosc swobodna pasja w porownaniu z innymi zainteresowaniami.
Zdrowko
Dobra, możecie się wyżywać. :) Pracuję w Microsoft.
"Trudno, co robić?" :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Pawel Woo
Masz odwage zeby sie przyznac ...szacunek :mrgreen:Cytat:
Wielkie brawa i szacuneczek za odwagę mistrzu.;-)Cytat:
Uprzedziłeś mnie. :wink: Ale może w formie rehabilitacji da mi znać czy powinienem przesiadać się na Apple, bo myslę nad tym już czas jakiś? :-DCytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Tutaj nie ma sie nad czym zastanawiac, nawet w Microsofcie na makach pracuja ;)Cytat:
Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
Pawel Woo, zdradz nam chociaz kiedy Vista sie ukaze ;)
Trochę o mnie :) Od kilku miesięcy dyplomowany ekonomista (Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, specjalność Biznes Międzynarodowy). Obecnie po dwóch latach stażu pracuję jako specjalista ds. sprzedaży i marketingu w niemieckiej firmie produkującej systemy z tworzyw sztucznych dla motoryzacji, przemysłu i budownictwa. Hobby oprócz foto - głównie sport (przede wszystkim kolarstwo górskie i squash).
Apple przy takich cenach w pl ? Nigdy w zyciu sie nie rozwinie jesli zamiast 3500 jak w usa prosty lapotop bedzie kosztowal 6000. Co do odwagi ze ktos pracuje w M$ ;) lepiej tam pracowac niz pieprzyc glupoty o tym systemie piszac jednoczesnie z niego posta. Co do Visty .... cienko M$ podkrada pomysly z OS-a appla a nowy Leopard ma naprawde fajne. Apple bedzie sie smialo rozwijac w usa, paradoksalnie dlatego ze ceny spadly i jest na intelu. M$ lubi sobie gole strzelac ... nowa zabawka ZUNE wyglada beznadziejnie :(
A co w polsce ma normalne ceny? Patrz sprzet foto i paliwo ;) Najtanszy Macbook kosztuje 4500PLN i jest zdecydowanie lepszym zakupem niz PC laptop za ta cene. Zreszta zapraszam do tej dyskusji http://canon-board.info/showthread.php?t=13269Cytat:
Zamieszczone przez emisiaczek
Co nie wypada? Wal smialo ;)Cytat:
Ha, to i ja sie przedstawię.
W zasadzie większośc dnia zajmują mi: spacery z psem, odprowadzanie dziecka do szkoły, odbieranie telefonów od zony, która własnie ma nowy genialny pomysł, co jest związane z tym, że muszę ją gdzieś zawieźć, albo po coś pojechać, trachę "pstrykam" fotki, gram z dzieciakiem na kompie, a w wolnych chwilacj, no cuż w wolbych chwilach dyrektoruję w b. duzym banku.
A ja się uczę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
MacBook 4600pln
Procesor Intel Core Duo 1.83 GHz
Ekran panoramiczny 13,3"
Rozdzielczość 1280x800,
512 MB RAM (2x256MB SODIMM)
HP 3500pln
Intel Core Duo T2250, 1.73GHz
1024 MB DDR2
DVD+/-RW
80 GB Serial ATA 5400 obr/min
15,4" TFT WXGA+ WVA 1280 x 800 BrightView
Nie ma bata wybralbym HP ale moze kiedys jak wybiore sie do kraju gdzie mac kosztuje 20% jednej pensji to pierwszy moj zakup bedzie :)
Co do nagonki na M$ ;) poprostu nie lubie jak ktos narzeka ze zle a zapewne jedzie na czyms czego nawet nie kupil. Zeby nie bylo sam mam linuxa i xp jak narazie xp wygrywa jesli podsumuje czasy, a na laptopie nawet go nie zapuszczam bo ma problemy z oszczedzaniem energii
Pozdrawiam :)
ps. robimy eot bo watek zmarnuje na wojny
bardzo pozytywnie nastrajający opis.Cytat:
Zamieszczone przez Avadra_K
podoba mi się Twój rozkład dnia :twisted:
no może poza bez obrazy oczywiście, "genialnymi pomysłami" Szanownej Żony ;)
p.s. jeśli mogę spytać Ty tak serio czy to taka przenośnia albo jeszcze trudniejsze słowo metafora, że w wolnych chwilach dyrektorujesz?
moja Babcia para się tym co Ty z tą różnicą że w dużym a nie b.dużym i wogóle jej nie ma w domu etc. więc zdziwił mnie Twój opis bo dla mnie to jest nie do ogarnięcia rozumem że można mieć tak jak Ty mówisz że masz.
A jeśli jest dokładnie tak jak piszesz to tylko pozazdrościć.
Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
:p :mrgreen: :p No cuz powiem tak - czesto się zdaża, że po 10-12 godzinach w pracy mam chwilke czasu (za mnim nie padne na tzw.pysk) i wtedy robię to co napisałem, ale... Zawsze jest jakieś "ale" Gdybym napisał, że tyram jak głupi po kilkanascie godzin dziennie i na nic nie mam czasu sam bym się zdołował w poniedziałek z rana;-) ;-) A tak na marginesie, to jeszcze dodam, że już zupełnie w w olnej chwili kończę doktorat z prawa.... ale to juz zupełnie na marginesie:rolleyes:
Odpowiedzialem tutaj zeby nie robic OT http://canon-board.info/showthread.p...225#post207225Cytat:
;)
just as I thought Avadra:)
no to powodzenia z doktoratem.podziwiam.
Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
No nie dziękuję, bo zapeszę :razz: - zresztą ostatnio sie dowiedziałem, ze nawet jak nie obronię, to i tak mi dadzą :mrgreen: "za wytrwałość:oops: ciut się zaeszło, ale jak się ma tyle wolnego czasu co ja, trudno się zebrać do nauki:razz:
Heja,
A ja pracuje w duzej fimie produkujacej bielizne (glownie dla kobiet).
A ze owa firma sprawila sobie duzy system, ktory to trzeba wdrozyc, to jezdze sobie od jakiegos czasu po projektach co pare miesiecy zmieniajac kraj. Na tychze projektach zajmuje sie najbrudniesza robote, czyli migracja danych do nowego systemu.
A ze roboty od metra i jedyne na co mam z reguly ochote wieczorem, to wykonanie padki-mordki, to na fotografowanie czasu jakos malo :/
Marcin
Łączę się w bólu - nawet dziecko mamy w tym samym wieku. Ja też czekam z utęsknieniem na emeryturę :). Pocieszam Cię, że mama z aparatem ma jeszcze gorzej. Chociaż muszę przyznać, że z czasem moja rodzinka mam coraz więcej wyrozumiałości dla mojej pasji. Baaardzo żałuję, że nie złapałam bakcyla dawno temu, kiedy czas wydawał się nieskończony.Cytat:
Zamieszczone przez szwayko
Jakieś zniżki dla canonierek? ;)Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
Ładnie napisane :).Cytat:
Zamieszczone przez Avadra_K
Chociaż to "mój" wątek, nie napisałam chyba czym ja się zajmuję w wolnych chwilach :). Ano kieruję sobie działem personalnym w Tesco.
Jak ludzie z Warszawy pisza o pracy w duzym banku, a tym bardziej dyrektorowaniu to zaczynam sie naprawde uwaznie rozgladac po korytarzach ;) .
Vitez, taki urok pracy w wielkiej firmie ;). Ja też się zastanawiam czy ktoś mnie nie rozpozna na avatarku ;).Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Z tego co wiem, to raczej nie musisz się rozglądać:o Kiedy pracowałem tam gdzie Ty teraz (zdaje się City):razz: to on wtedy nazywał się jeszcz Bank Handlowy w Warszawie SA
Ale jak bys czasem "wpadł" do Focusa w Aleje to może......:rolleyes:
Ja uczę 12, 13 i 14-sto latków, że komputer nie służy tylko do paplania na czacie, oglądania świńskich obrazków i o tym że klawiatura ma też inne klawisze, a nie tylko WSAD, że WORD ma opcję sprawdzania blenduf ;-) (i nie ma u mnie dyzlektykuw) :-P