Odp: Canon 6D - raty 0% ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
O, to to.
Testowane w Euro-RTV-AGD - robią wszystko, żeby była odmowa. Nawet przy byle jakich kwotach.
Rozumiem cię doskonale, ale:
- jeśli raty są faktycznie 0%, to im dłuższy okres kredytowania, tym realnie taniej (dla ciebie).
- nie ma obowiązku spłacać rat przez 50 miesięcy, można to zrobić przed czasem.
No dla mnie akurat nie ma problemu, żeby zapłacić 200zł raty (zamiast 130). Nawet lepiej - mniej rat, mniej przelewów, szybciej zleci okres kredytowania ;)
A jeszcze apropo rat: tutaj można spłacić np. 5 rat na raz, a później mieć 5 miesięcy spokoju. Pierwszy raz mnie poinformowano o takiej możliwości...
Cytat:
Zamieszczone przez
nrene
Kupiłem T90/2.8VC w Euro AGD na 0% bez ubezpieczenia. Bez problemow, tylko ze przez Internet (zamowienie i raty).
Na 40x0%, tak? :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Na 40x0%, tak? :-)
No nie, tylko 10 :)
ja teraz składałem kompa, akurat w morele.net było 10x0%, to po co ruszac cash
i jest dokładnie suma rozłożona na 10 rat
Typowy marketing. To czy jeden z drugim nie zgodzi się na ubezpieczenie, przyjmie odmowę na klatę i zrezygnuje, nie oznacza że większość "gazetkowych" klientów nie załapie się na "promocję" w której zostanie zrobiony w jajo (ale decyzje podejmuje i tak klient). Są tacy co zapłacą więcej skoro przyjechali specjalnie XXX kilometrów. Nie kupi tego, może kupi coś innego. Typowe metody ściągania klientów odpowiednio przygotowaną reklamą do sklepu.
Nie wiem jak to jest z 40 ratami ale we wrześniu brałem co nie co w Euro na 10 rat 0% i nie było problemów więc nie wiem o co te spiny... do 5000zł jest minimum dokumentów... może powyżej tej kwoty częściej są odmowy... jeśli kogoś interesuje może iść i sprawdzić, po pozytywnej odpowiedzi z banku nie ma jeszcze obowiązku żeby podpisać umowę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pelson
Nie wiem jak to jest z 40 ratami ale we wrześniu brałem co nie co w Euro na 10 rat 0% i nie było problemów więc nie wiem o co te spiny.
Powtórzę jeszcze raz, bo sam się spinasz: chodzi o ilość rat.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Powtórzę jeszcze raz, bo sam się spinasz: chodzi o ilość rat.
Jeszcze nie widziałeś jak się spinam ;) a nawiązywałem do teorii spiskowych nade mną...