Tym razem IMO okropne kadrowanie... Ja bym raczej kadrował, żeby pszczoła była w mocnym punkcie.. Obróbka, kolorki ok.
Wersja do druku
Tym razem IMO okropne kadrowanie... Ja bym raczej kadrował, żeby pszczoła była w mocnym punkcie.. Obróbka, kolorki ok.
:) Z owadem mam więcej na blogu.
4b i 8b mi sie widzi:)
według mnie powinieneś popracować nad kadrem 11a według mnie zbyt centralnie.
11a to materiał wyjściowy. Zdjęcie zrobione obiektywem 70-200, ostrość ustawiana punktem centralnym, odległość ostrzenia dla tego obiektywu to chyba ponad metr (przy ogniskowej 200mm). Starałem się aby centrum było jak najbardziej ostre - i później kadrowałem w PS. Więcej na blogu http://rediconn.blogspot.com/2011/05...-malowane.html
Drugie z pszczołą na blogu mega! Mi osobiście się bardzo podoba.
A dziękuję bardzo :) Wiem, że dla niektórych osób bezsensem może wydawać się robienie zdjęć obiektywem 70-200 i ostrzenie na metr od obiektu, później wycinanie 100% cropa ze zdjęcia i pokazywanie szczegółu ... ale z drugiej strony - czemu nie? Galeria z założenia jest poPSuta, takie ekstremalne kadrowanie to chyba też PSucie prawda? :)
Z dzisiejszego spaceru z Filipem i 35L. Przegiąłem? Czegoś nie dostrzegłem? Opinie mile widziane.
12a]
12b]
IMHO ostanie lepiej po obróbce, aczkolwiek wydaje mi się(być może tylko wydaje), że oczy za ciemne/"mroczne". Generalnie i tak obróbka im plus ;)
hmmm...a dlaczegóż to dodałeś ciemną winietę do fajnego dzieciaka?... gdybyś dodał jasną może pozbył byś się bałaganu w tle?:) a i dzieciak "wylazłby" ze zdjęcia:)