górne lepsze
Następnym razem zanim wrzucisz fotkę do oceny "ekspertów"zastanów się kilka razy - to po pierwsze
Po drugie - skąd Ci przyszło na myśl, że w ogóle potrzebujesz OCENY twoich poczynać w PS .. - raczej RADY jak inaczej w podobnym stylu a poprawnie obrobić tę fotkę i tej podobne.
Takie komentarze na pewno Ci nie pomogą w rozwoju i tylko szerzą pogłębiającą się w tym kraju deprechęAutor nawyraźniej lubi szaro buro i ponuro.
Ja wiem, że jak się zna kilka suwaków w PS i obejrzy się kilka tutoriali wciąż niezbyt wiele można zrobić. Do tego trzeba czasu, determinacji i wielu wielu prób żeby zrozumieć PS-a i uzyskać zadowalające efekty.
Pozdrawiam i powodzenia z PS
DavidDark
eeee co ??
koledze chodzi o ocene jego obróbki, a nie rady co zrobic inaczej lub POPRAWNIE, dla niego jest poprawnie tylko szuka oceny jego pracy (czasem ludzie lubia jak im ktos napisze 5+), ogólnie chyba nie byl by to zly pomysl gdyby ludzie oceniali zdjecia w skali 1/10 bo faktycznie wypowiedz górne lepsze jest ...
Dolne byłoby lepsze gdyby nie gradient. Poza tym jak już pokazujesz zdjęcie obrobione w PSie to obrób go do końca, czyli przytnij też. No i podstawowa sprawa: dobre zdjęcie ( kadr, kompozycja, temat) daje większe możliwości w trakcie PSucia.
Obawiam się też, że jeśli jedynym powodem załozenie tej galerii jest chęć poprawienia swojej sprawności w obsłudze PSa to "władze" mogą uznać, że to nie to forum![]()
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Żółty śnieg - rozumiem - jak ktoś posika. Ale niebieski? Po czym to taki kolor? Hmmmmm....
pozd®ówka
regulamin pkt 8
... czyli podsumowując odbiór słaby :-)
Airhead - możesz jakoś uzasadnić dlaczego górne lepsze? No chyba, że chciałeś przekazać że TOTALNIE spaprałem obróbkę
Adso - dzięki za opinie. Władzom naświetliłem m/w treść galerii, Vitez nie napisał, że się nie zgadza. Zobaczmy jak będzie.
Photographus - po czym taki kolor ... nie wiemchciałem żeby ładnie było, rozumiem że nie wyszło. No ale chyba nie zawsze musi być NORMALNIE jak bozia przykazała.
a tam...nie słaby, ale konkretny![]()
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
obróbka jak obróbka, jeśli to początki to oki poza żółtym śniegiem, co do niebieskiego śniegu to akurat jak dla mnie ok, obniżyło temperaturę zdjęcia
oczywiście każdy może mieć swoje zdanie (a ja tez specjalista w PSuciu nie jestem)