Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 97

Wątek: [rediconn] Galeria poPSuta

Mieszany widok

Domyślnie [rediconn] Galeria poPSuta

Witam. Dziwna to będzie galeria ... Chciałbym uzyskać od Was opinie na temat obróbki w CR + PS, raz na jakiś czas wrzucę 2 fotki: pierwsza wypluta bezpośrednio z aparatu a druga potraktowana Photoshopem - i proszę Was o oceny mojej pracy :-)

1a)
    1b)

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

górne lepsze
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Następnym razem zanim wrzucisz fotkę do oceny "ekspertów" zastanów się kilka razy - to po pierwsze
    Po drugie - skąd Ci przyszło na myśl, że w ogóle potrzebujesz OCENY twoich poczynać w PS .. - raczej RADY jak inaczej w podobnym stylu a poprawnie obrobić tę fotkę i tej podobne.

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    górne lepsze
    Takie komentarze na pewno Ci nie pomogą w rozwoju i tylko szerzą pogłębiającą się w tym kraju deprechę Autor nawyraźniej lubi szaro buro i ponuro.

Ja wiem, że jak się zna kilka suwaków w PS i obejrzy się kilka tutoriali wciąż niezbyt wiele można zrobić. Do tego trzeba czasu, determinacji i wielu wielu prób żeby zrozumieć PS-a i uzyskać zadowalające efekty.

Pozdrawiam i powodzenia z PS
    DavidDark
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daviddark Zobacz posta
    Po drugie - skąd Ci przyszło na myśl, że w ogóle potrzebujesz OCENY twoich poczynać w PS .. - raczej RADY jak inaczej w podobnym stylu a poprawnie obrobić tę fotkę i tej podobne.
    eeee co ??

Cytat Zamieszczone przez rediconn Zobacz posta
    Witam. Dziwna to będzie galeria ... Chciałbym uzyskać od Was opinie na temat obróbki w CR + PS, raz na jakiś czas wrzucę 2 fotki: pierwsza wypluta bezpośrednio z aparatu a druga potraktowana Photoshopem - i proszę Was o oceny mojej pracy :-)
    koledze chodzi o ocene jego obróbki, a nie rady co zrobic inaczej lub POPRAWNIE, dla niego jest poprawnie tylko szuka oceny jego pracy (czasem ludzie lubia jak im ktos napisze 5+), ogólnie chyba nie byl by to zly pomysl gdyby ludzie oceniali zdjecia w skali 1/10 bo faktycznie wypowiedz górne lepsze jest ...

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Dolne byłoby lepsze gdyby nie gradient. Poza tym jak już pokazujesz zdjęcie obrobione w PSie to obrób go do końca, czyli przytnij też. No i podstawowa sprawa: dobre zdjęcie ( kadr, kompozycja, temat) daje większe możliwości w trakcie PSucia.

Obawiam się też, że jeśli jedynym powodem załozenie tej galerii jest chęć poprawienia swojej sprawności w obsłudze PSa to "władze" mogą uznać, że to nie to forum

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Żółty śnieg - rozumiem - jak ktoś posika. Ale niebieski? Po czym to taki kolor? Hmmmmm....
    pozd®ówka
    regulamin pkt 8

Domyślnie

... czyli podsumowując odbiór słaby :-)
    Airhead - możesz jakoś uzasadnić dlaczego górne lepsze? No chyba, że chciałeś przekazać że TOTALNIE spaprałem obróbkę
    Adso - dzięki za opinie. Władzom naświetliłem m/w treść galerii, Vitez nie napisał, że się nie zgadza. Zobaczmy jak będzie.
    Photographus - po czym taki kolor ... nie wiem chciałem żeby ładnie było, rozumiem że nie wyszło. No ale chyba nie zawsze musi być NORMALNIE jak bozia przykazała.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rediconn Zobacz posta
    ... czyli podsumowując odbiór słaby :-)
    Airhead - możesz jakoś uzasadnić dlaczego górne lepsze? No chyba, że chciałeś przekazać że TOTALNIE spaprałem obróbkę
    no wiesz, we wszystkim trzeba zachować umiar i tyle
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

a tam...nie słaby, ale konkretny

Coś już napisał

Domyślnie

obróbka jak obróbka, jeśli to początki to oki poza żółtym śniegiem, co do niebieskiego śniegu to akurat jak dla mnie ok, obniżyło temperaturę zdjęcia
    oczywiście każdy może mieć swoje zdanie (a ja tez specjalista w PSuciu nie jestem)

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów