Chciałem umocować odbiornik na zaczepie i kabelkiem do lampy. W phottixie kumpla stopka się lekko ułamała i trochę strach mocować lampę na takim badziewiu.
Wersja do druku
Chciałem umocować odbiornik na zaczepie i kabelkiem do lampy. W phottixie kumpla stopka się lekko ułamała i trochę strach mocować lampę na takim badziewiu.
Nie widzę powodów dlaczego nie miałoby zadziałac przez kostkę na stopce Phottixa i dalej kabelek do lampy. To prosta elektryka. Jest styk albo ni ma.
Wiesz, wolałem połączyć microjackiem z odbiornika do lampy. Każdy dodatkowy element wprowadza nowy stopień "upierdliwości" (luzy na łączach, możliwość zgubienia itp...).
pzdr,
Zbyszek
Nie chcąc zakładać nowego wątku, zadam swoje pytanie tutaj. Jaką maksymalną ilość lamp można wyzwolić na strato? Czy jest to jakoś określone? Z góry dzięki za odpowiedź :)
Pytasz ile lamp można podłączyc do jednego odbiornika? To chyba dałoby sie ustalić tylko eksperymentalnie.
Czy tez może o to ile odbiorników może być wyzwalanych jednym nadajnikiem? Stawiam na to, że tak z kilka milionów ;)
Komunikacja jest jednokierunkowa nadajnik->odbiornik, więc odbiorników może być dowolnie dużo. Oczywiście nie działa E-TTL. Full manual.
Ehh, znowu problem :( Dokupiłam 2 odbiorniki do strato, w sumie mam 3 i każdy działa inaczej :/ Podpinane do aparatu tylko jeden na naciśnięcie przycisku do połowy w nadajniku reaguje ustawieniem ostrości a przy naciśnięciu wali zdjęcie. Drugi odbiornik wyzwala tylko autofocus, migawki już nie. Natomiast 3 wyzwala tylko migawke ale ostrości już nie. Zakładam, że to również sprawka kabelków i połączeń w tym badziewiu ;( Prosiłabym bardzo o pomoc :)
witam.
dzis w moje rece wpadly uzywane phottixy strato i problem jest taki ze gdy wciskam test na nadajkiu kontrolka na nim miga normalnie, identycznie jest po kliknieciu kontrolki na odbiorniki , niestety kiedy naciskam nadajnik odbiornik nie odpowiada, podobnie po zmontowaniu lampy i aparatu , zero wspoldzialania , probowalem na kilku kanałach i nic. robie cos zle czy zestaw jest poprostu zepsuty ?
W takim razie jaki polecacie pilot do 450d? Skoro z tym omawianym tutaj są takie problemy to lipa go kupić.