ciężko będzie,ja próbowałem przez 3 h i nikt nie podnosił słuchawki, a na maila odpowiedzieli po 1h
Wersja do druku
Nie wspominajcie na Żytniej o kalibracji AF jeśli nie dostarczycie własnych obiektywów bo skończy się to tak:
http://www2.digito.pl/bf2.jpg
No to ja dołożę coś od siebie do tego wątku:
Niedawno stwierdziłem, że mam czarny pyłek między soczewkami w swojej 50. No to długo się nie namyślając wpadłem na pomysł iż oddam na gwarancji. W tą sobotę tj. 10.11.07 oddałem go do fotojokera tam gdzie kupiłem i zostałem poinformowany że zostanie wysłany w poniedziałek. Spodziewałem się że min. 2 tygodnie poczekam a tu co... w czwartek już był. Dzisiaj go odebrałem i wszystko jest w porządku szkła czyste nie licząc odcisku palucha p. serwisanta na przedniej soczewce ale szczegół. Generalnie jestem zadowolony i wydaje mi się że takie błahostki robią dokładniej niż chociażby kalibrację....a szkoda.
P.S. Gratis dostałem do zestawu wizytówkę serwisu i wydrukowane na niej znaczki mocno mnie zdziwiły myślałem że to serwis tylko Canona a tam wydrukowane Sanyo, Canon, Tamron, Olympus. Ciekawe...
Pozdrawiam
Jesteś pewien, że serwis Ci to zrobił? Wizytówki ich są dostępne w sklepach, a przeczyścić gruchą to "prawie" każdy potrafi.
Jestem pewien że tak. Bo:
-W sklepie pracuje moja znajoma i powiedziała że przyszło kurierem z powrotem z wawy wiec chyba tak
-Przyjmowała ode mnie śliczna brunetka której gdy powiedziałem o co chodzi, ta zrobiła wielkie oczy i stwierdziła że robi to pierwszy raz i musi do kumpla zadzwonić który teraz wyszedł. Wypisała zgłoszenie i stwierdziła że wyśle w pon. bo dzisiaj już za późno.
Wnioskuję jednak że żytnia a po za tym myślisz że gruchą nie dmuchałem. Było to między soczewkami i nie szło zlikwidować.
Jestem pozytywnie zaskoczony
Pozdrawiam
P.S. Wątpię żeby na zapleczu siedział Pan Zdzisiu i naprawiał sprzęt foto:) Ale kto wie....
byłem na Żytniej dzisiaj odebrać 50 mm 1.8.
Miałem ewidentny FF w tym obiektywie.
Odebrałem obiektyw - nic się nie zmieniło....powiedzieli że regulowali.
co mam z tym fantem zrobić ?
Albo olac zytnia, albo isc na nowo. Poprosiles o wydruk kalibracji?
nie, a powinienem ?
co by to dało ?
Oddaj całość z aparatem może problem nie leży po stronie obiektywu. Wbrew powszechnie panującej tu opinii o Żytniej mi dwa razy wyregulowali sprzęt tak że chodzi bez zarzutu ;)
oddałem 350 D i obiektyw... i jest to samo - FF.
Problem leży ewidentnie po stronie obiektywu.
Oddam jeszcze raz.... bo co mam innego zrobić.
Tylko czemu oddali szkło z wadą ???????????????????????????????