Zamieszczone przez iczek
To jest szmelc zupelnie nic nie wart! NIC! Kosz to najlepsze dla nich miejsce.(...)
Parafrazując tę angielską nazwę to jest to rzeczywiscie kit totalny.(...)
17-40L - to kolejna porażka Canona. Takiego syfu dawno nie widziałem, a najbardziej boli, ze dodali magiczną literkę L i ludziska sie rzuciły.(...)Rozdzielczosc dno! Kontrast masakra. Ostrosc skrajnie slaba! Wywaliłem.... prawie do kosza.(...)
Wracając do 350D.... jesli jakis aparat jest jeszcze mniejszy niz 20D to musi być do ****(...)
Ergonomia fatalna.(...)
Canona NIE MA ZADNEGO zooma szerokiego, ktory bylby warto swojej ceny i reklam. 16-35 - totalna porazka. Wykrezy MTF obnazaja wszystkie salbosci tego szkla. Skrajne rogi klatki to takie mydlo ze az oczy bolą. Kontrast do znienisienia przy 5.6 i 8. A przeciez to 2,8!! 17-40 juz pisalem. Nie nadaje sie do zadnej pracy!. Przy takim swietle to powinna byc klasa swiatowa, a jest kibel.(...)
Ta firma nie potrafi robic szkiel ponizej 85mm.(...)
Wszystkie inne cuda jak 35/2 itp to szmelc!(...)
ja uważam, że to szklo nie jest generalnie kiepskie jako szklo. Ono jest do kosza jako eLka! Po prostu byłem przyzwyczajony do marki tego "znaczka". Z roku na rok coraz wiekszy szmelc sie podciąga pod symbol literki 'L'.(...)
I to mnie wkurza i dlatego wywalam to szklo na śmietnik optycznych lunet do fotografii(...)