Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: "z 350D też są problemy" - SUPLEMENT

Domyślnie "z 350D też są problemy" - SUPLEMENT

Nawiązując do poprzedniego tekstu o tym samym tytule,
    spieszę donieść, że kumpel wymienił sprzęta na drugi egzemplarz
    WOLNY OD WADY AF!
    (niestety ten z wadą trafił z powrotem na półkę sklepową...)
    Tak więc powtórzę to, co napisałem poprzednio - nawet najlepsze marki wypuszczają na rynek gorsze egzemplarze jakiegoś modelu, ale od nas samych zależy, czy weźmiemy sprzęt z wadą czy w pełni sprawny!
    Wystarczy towar przed zakupem gruntownie PRZETESTOWAĆ!

Co zauważyłem po dwóch dniach zabawy z 350D:

1. Sprzęt najlepiej sprawdza się w dobrych warunkach oświetleniowych
    (jeśli chcemy pstrykać w pomieszczeniach, to koniecznie z fleszem i najlepiej nie wchodzić na większą czułość niż ISO 400)

2. Szkło "kitowe" (dodawane do zestawu) najlepiej od razu oddać do komisu lub wyrzucić do kosza...

3. Faktycznie można trochę przywyknąć do wymiarów 350D (zwłaszcza denerwujący na początku uchwyt i wizjer) ale nigdy nie będzie z 350tką takiego komfortu pracy jak choćby z 30/33 czy 10/20D... Jeśli więc ktoś używa sprzętu do fotografowania "dynamicznego", reporterki, to 350D zdecydowanie nie polecam. Spokojnie jednak można 350tki używać wszędzie tam, gdzie możemy fotę zrobić na spokojnie (pejzażyki, architektura, portrety, itp.).

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubek
    2. Szkło "kitowe" (dodawane do zestawu) najlepiej od razu oddać do komisu lub wyrzucić do kosza...
    no jesli ktos sie spodziewa jakosci jak w eLce to tak
    Jeśli więc ktoś używa sprzętu do fotografowania "dynamicznego", reporterki, to 350D zdecydowanie nie polecam. Spokojnie jednak można 350tki używać wszędzie tam, gdzie możemy fotę zrobić na spokojnie (pejzażyki, architektura, portrety, itp.).
    nawet nie mow ze to na powaznie

Domyślnie

Cytat:
    Napisał Kubek
    Jeśli więc ktoś używa sprzętu do fotografowania "dynamicznego", reporterki, to 350D zdecydowanie nie polecam. Spokojnie jednak można 350tki używać wszędzie tam, gdzie możemy fotę zrobić na spokojnie (pejzażyki, architektura, portrety, itp.).

nawet nie mow ze to na powaznie

To jest moje subiektywne odczucie po dwóch dniach z tym aparatem.
    Jeśli masz inne zdanie, zawsze możesz się przecież nim podzielić na łamach tego forum (po to ono jest przecież, prawda?)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

jaja sobie robisz co?? :-)... a moze odwrotne mocowanie do eosa na 58mm i makro jechane... bylo na forum.. poszukaj... taka odwrotka daj max powiekszenie ~3:1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    jaja sobie robisz co?? :-)... a moze odwrotne mocowanie do eosa na 58mm i makro jechane... bylo na forum.. poszukaj... taka odwrotka daj max powiekszenie ~3:1
    To już nie moje zmartwienie, bo i szkło nie moje...
    Fakt jest faktem, że ten obiektyw zdecydowanie gorzej rysuje od szkła Canona 100-300 f/4,5-5,6 USM, należącego do szkieł klasy średniej, które też dokręcałem do tego sprzętu... a to o czymś świadczy...
    Żebyś się nie czepiał, że to nie ta ogniskowa, to dodam, że pracowałem też z Canonem 28-105 f/3,5-4,5 USM i też różnicę było widać...
    No, ale możliwe, że jestem wybredny,
    a skoro Tobie taka jakość wystarcza, to nie mam nic przeciwko temu!

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

postaraj sie jeszcze raz przeczytac ze zrozumieniem to co napisalem :-) wtedy zrozumiesz po co jest mi to szklo :-) i do czego je uzywam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest moje subiektywne odczucie po dwóch dniach z tym aparatem.
    Pochopnie wydajesz opinie a potem ludzie to czyatja i maja metlik .
    Ochlon troche... opisz nam swoje wrazenia po dwoch miesiacach a nie dniach, prosze .

Odnosnie kita a 100-300 czy 28-105 - jest on o klase nizej od nich co najmniej.
    Oba szkla to najwyzsza klasa sredniej polki Canona - 100-300 jest o klase nizej od 70-200 4L a 28-105 od 28-135 (ktore tez uchodzi za dosc kontrowersyjne szklo, jednym pasuje innym nie). Tak wiec wcale nie dziwie sie ze jakosc 18-55 jest wg ciebie gorsza od tych dwoch szkiel... bo po prostu tak jest.
    Ale jednoczesnie - znajdz mi drugiego tak szerokiego zooma porownywalnej jakosci do 18-55 , z AF, z zakresem 18-costam, za cene 300zl.
    Podpowiem ci - jest tylko Sigma 18-50 3.5-5.6 . Wszelkie pozostale zoomy w tej klasie cenowej nie maja 18mm na szerokim kacie. A te ktore maja zaczynaja sie od 2 tys wzwyz (ale owszem - sa lepsze jakosciowo).
    Tak wiec na kita nie masz co narzekac i go od razu wyrzucac, chyba ze stac cie na 17-40 4L albo nie ptorzebujesz szerokiego kąta.

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Faktycznie można trochę przywyknąć do wymiarów 350D (zwłaszcza denerwujący na początku uchwyt i wizjer) ale nigdy nie będzie z 350tką takiego komfortu pracy jak choćby z 30/33 czy 10/20D... Jeśli więc ktoś używa sprzętu do fotografowania "dynamicznego", reporterki, to 350D zdecydowanie nie polecam. Spokojnie jednak można 350tki używać wszędzie tam, gdzie możemy fotę zrobić na spokojnie (pejzażyki, architektura, portrety, itp.).
    Można i nieco dynamiczniejsze niż pejzażyk zdjęcia robić ... http://lotnictwo.net/galselect.php?p...C&wpis=rogucki
    Te najnowsze pochodzą z pierwszej sesji 350-tką ...
    Z własnego doświadczenia ... da się tym czymś operować bez odrywania oka od wizjera (AF, ISO, WB itd), jasne że nie jest to tak wygodne jak np. w 20D.
    Co do wizjera to chyba różnice pomiędzy trabantem De Lux a 10D czy 20D są tak marginalne że aż niezauważalne.
    Dla amatora to świetny sprzęt, bez względu na to co fotografuje, tutaj większą rolę przypisałbym szkiełku jakie podepnie do puszki i własnej inwencji.
    IMHO Cwanon wstrzelił się idealnie z tym body w potrzeby właśnie amatorów których nie stać na np. 20D.

pzdr

Domyślnie

[QUOTE=Vitez]Pochopnie wydajesz opinie a potem ludzie to czyatja i maja metlik .
    Ochlon troche... opisz nam swoje wrazenia po dwoch miesiacach a nie dniach, prosze .

Jeżu! Ale Wy się lubicie czepiać...!
    Toż przecie napisałem, że "JEST TO MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE" po przesiadce z aparatów trochę bardziej ergonomicznie opracowanych!
    Poproszono mnie o jego przetestowanie, więc to uczyniłem i podzieliłem sie opinią także na tym forum!
    Ludzie z prasy też dostają sprzęt do testowania na góra kilka dni (zapewniam Cię, że nie na dwa miesiące) i wydają subiektywne opinie (na tyle subiektywne, na ile "posmaruje" sponsor...).
    Ja testowałem sprzęta bezinteresownie, więc jestem szczery do bólu i opisuję wprost swoje odczucia.
    Osobiście kumpel, oddając mi 350D do przetestowania, skutecznie wyleczył mnie z chęci zakupu tego aparatu (wolę wziąć większy kredyt i kupić 20D).
    Ot i wszystko co chciałem na ten temat powiedzieć.

A skoro nie powinienem wypowiadać swojego subiektywnego zdania, to po co jest to forum?!
    Żeby przyklaskiwać większości???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    postaraj sie jeszcze raz przeczytac ze zrozumieniem to co napisalem :-) wtedy zrozumiesz po co jest mi to szklo :-) i do czego je uzywam

sorry, faktycznie się nie zrozumieliśmy...

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów