Ja wlasnie zaczynalem lubic Twoje forum liczac na kulturalnego, stonowanego i zdystansowanego Admina, cos w rodzaju Piotra z Nikona (niedoscigly wzor).
A Ty mi z czyms takim wyjezdzasz... :(
PS. Zaczyna sie robic dym...
Wersja do druku
Koledzy z CB.
Chciałem tylko powiedzieć, że to jest forum bliźniacze do niedawnego forum SONY, które zostało po awanturze zlikwidowane.
Na początku było ładnie, z później okazało się że to nośnik dla reklam sklepu prowadzonego przez admina :)
Powiem tak - ja nie mam nic przeciwko, ale tak tylko zauważam :)
Pozdrawiam - Sławcio ;)
Tak czy siak, alternatywa dobra rzecz. Szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że poza zamkniętym gronem userów tego forum, atmosfera tutaj raczej nie zachęca do pisania czegokolwiek. Mam na myśli moderatorów odsyłających non stop do szukajki/innych wątków, w sprawach na które odpowiedzi tylko pozornie tam się znajdują, jednocześnie ignorując tasiemcowe wątki z biciem piany.
jakbyś przez cztery lata przerobił na forum 300 wątków na temat: "jaki obiektyw do XXX?" to byś wiedział dlaczego kulturalny człowiek stosuje się do regulaminu zanim postanowi zabłysnąć na forum. Ilość śmieci generowanych przez takie postawy stanowi dla wielu ludzi szukających wiedzy barierę nie do przebrnięcia. Trzeba myśleć, a jak się myśleć nie chce, to dostaje się poradę skorzystania z wyszukiwarki. Nota bene nigdy nie jest to czcza rada, gdyż według regulaminu kierując do szukaczki należy podać odnośnik - co też modzi czynią. Natomiast jeszcze nikt na CB nie dostał bana za publikację zdjęć w wątku do tego przeznaczonym, jak to miało miejsce w sprawie opisanej powyżej.
OK i to jest super!
A teraz jeszcze dojdzie alternatywa gdzie bedzie mozna zapytac...
Mozliwosc wyboru jest zawsze czyms pozytywnym.
wole czarne literki na białym, przynajmniej tego co czytałem 2 sekundy temu nie widzę na twarzy osoby, z którą*rozmawiam ;)
Też tak to widzę. Nie wydaje mi się żeby rozstrząsanie kwestii, które nie dotyczą tego forum na tym forum było eleganckie i sensowne.
Oczywiście. I może niech tak zostanie 8).
Co do tego, że zareagowałem osobiście i nerwowo na wymysł kolegi z Forum Nikona - tak było to dla mnie bardzo niesmaczne i taka jest moja ocena tej kwestii (nic się nie zmieniło) - szczególnie dlatego, że bardzo cenię sobie żółte forum (niektórych ludzi którzy tam piszą) i jego Admina.
Rozumiem regulaminy itd. . Jeżeli nie znajduję o odpowiedzi na moje wątpliwości to piszę. Niektórych wątków tutaj po prostu nie da się czytać. Sensowna treść stanowi na oko kilka procent wypowiedzi. Prędzej wymoderowałbym wątki tasiemce. Szczerze mówiąc wole którki konkretny wątek z konkretnymi odpowiedziami, niż wszystko (i nic) w jednym - chociażby pozornie na temat. To taka mała dygresja, ale odnoszę wrażenie jakby użytkownicy nie mający >kilkaset postów byli traktowani trochę jak idioci. bez urazy :)