no ja potrzebuje faktury niezaniżone bo muszę się z tego rozliczyć, ale przesyłki wyślę na dwa różne adresy i dwa różne nazwiska.
Wersja do druku
no ja potrzebuje faktury niezaniżone bo muszę się z tego rozliczyć, ale przesyłki wyślę na dwa różne adresy i dwa różne nazwiska.
... korci mnie bardzo żeby się odezwać... :-)) Właśnie odebrałem przesyłkę z HK tzn. dwa objektywy Canona: 85 1.8 i 135L 2.0 .Jestem bardzo zadowolony ,bo pachną świeżością w cenie o 1/4 niższą niz oferowane w Allegro!!! Im droższy objektyw tym różnice w cenie są większe (1000- 2000 zł!!!). Ja zaoszczędziłem na tych dwóch objektywach okolo 1500 zl!!!. Przy odbiorze zapłaciełem tylko 143zł !!!!
(to jest VAT + cło) Już wiem z czego żyją niektórzy allegrowicze. Pozdrawiam Wszystkich Canonowców i całą resztę. maciek
Wiecie może jak wygląda sprawa faktury VAT z Hong-Kongu? Jakich formalności trzeba dopełnić w PL (NIP euro?) żeby odliczyć sobie sprzęt z HK? Proszę o jakieś info. :)
nonak - gratuluje udanego zakupu! mam nadzieję ze będziesz mega zadowolony z tych szkiełek.
Pzdr.
oto treśc kartki, którą dostałem przy odbiorze objektywów:
Towar-objektywy, kod kraju -HK, WARTOść- 471, stawka celna- 6,70 ,stawka podatku VAT 22,00, kwota należności przywozowych 32,0 ,kwota podatku 111,00 SUMA 143 zł.
Wynika z tego ,że sprzedawca zaniżył wartośc przesyłki do kwoty 471zł oraz napisał ,że to prezent nie do celów komercyjnych.Polecam podobnie jak inni sprzedawce kea-photo- swietny kontakt!!!.Przesyłkę wysłali SPEED-POST z HK ,ktora współpracuje z polskim EMS Pocztex .Według sprzedawcy Fedex do Polski jest dwa razy droższy niż do Londynu. Pozdrawiam.
To zdradź gdzie kupowałeś i ile dałeś..
Pozdr
Artur
Witam Cię serdecznie!!!! Właśnie miałem do Ciebie pisać na priv i podziekować . Bardzo dziękuję za fachową pomoc w zakupie(HK) i wyborze szkieł. :grin: Pozdrawiam. maciek
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kupowałem w HK u sprzedawcy kea-photo . Oto całe kwoty łącznie z ubzpieczeniem i przesyłką: Canon 85 1.8- 199,95 GBP- czyli 1137,42zł i
Canon 135 2.0 L - 464,95 GBP czyli 2644,73zł + oczywiście 143zł podatku i cła przy odbiorze. Na ebay można oczywiście znależć tańsze oferty jednak kea-photo ma 100% pozytywnych opinii ... może ciut drożej ale pewniej.
Pozdrawiam.
no ale włąśnie jak mi na privie wspominałeś to policzyli Ci koszty wysyłki od każdego przedmiotu osobno i nic taniej nie wyszło.a to mnie martwi bo mi wychodzi 800zł za przesyłkę.
Napisz do niech czy da rade zrobic "rzut" 2 za 1 - moze pojda na to chlopaki.