hehehe, w porzadku, wiem są i tacy :grin:
Wersja do druku
Tu dodam jeszce taką ciekawostke:
...This would be a good point to insert the fact that a higher pixel density sensor places higher demands on the lens being used. Any aberrations present become exaggerated. All that said, Canon's 8 megapixel 1.6x FOVCF DSLRs are able to produce excellent images that can be enlarged beyond many photographer's needs. And, the Canon EOS 30D Digital SLR, a 1.6x FOVCF body, has the highest pixel density of any Canon DSLR at this moment...
żródło: http://www.the-digital-picture.com/C...op-Factor.aspx
Warto więc sobie zdawać sprawe co się do tego korpusu podłancza i jakie mogą być możliwości takiego zestawu .
Ja jestem bardzo zadowolony z 30D, mój brat też ma 30D i też jest zadowolony, dwóch kolegów w pracy też mają 30D i są zadowoleni, więc do jasnej cholery nie chce mi się wierzyć, że 50% tych aparatów ma problemy z ostrością. A jak ktoś się boi kupić ten model to niech od razu kupi S3 i tam będzie miał wszystko ostre.
Matsil, i więcej takich postów jak Twoj powinno być na forum canona :) jutro kupuje 30D ;)
Moja trzydziesteczka (jedna z pierwszych w PL) jest cudowna (cudownie wyjątkowa?) bo ostrzy w punkt!!!:)
Też mam 30D od niedawna, wcześniej miałem 20D. Nie narzekałem na AF choć był bardziej przypadkowy bo i tak był miodzio w porównaniu do 300D i 350D. Teraz po zmianie jest stabilnie jak skała ale na każdym szkle inaczej:
ef50\1.4 - 20mm FF
ef85\1.8 - 5mm BF
ef200\2.8L - 10 mm FF
17-40\4L raczej perfekt.
Pobieżnie widać, że problem mam raczej ze szkłami. Oczywiście wybiorę się kiedyś na Żytnią ale narazie się nie przejmuję i robię zdjęcia, znając przypadłość i korygując ją na żywo.