Odp: Aparaty fotograficzne, jaka przyszłość
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Główne pytanie to czy gdybyś bezkosztowo mógł przejść z systemu C na system S to byś przeszedł ?
Ale po kiego grzyba się w ogóle głowić nad takimi bzdurnymi konceptami.....
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
JP tęskni za Canonem i chce bezkosztowo wrócić do systemu ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Bechamot twierdzi że ponad 90% użytkowników Canona przeszłoby na system Sony gdyby było to bezkosztowo.
Ja uważam/twierdzę ze to nie jest prawdą.
jp
Jan sam zamienil canona na sony ponoszac przy tym jakies koszty i nie moze zrozumiec , aby ktos sie zdecydowal na taka zamiane , gdyby kosztow nie poniosl.
Slowem to nie chec zmiany aparatu byla motywem , a chec poniesienia kosztow.
- Logika Jana, ktory wzywa do poslugiwania sie rozumem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
to nie chec zmiany aparatu byla motywem , a chec poniesienia kosztow
Jak najbardziej możliwe...
Ktoś ma dużo kasy i lubi ją wydawać, to dlaczego nie ? ;)
1 załącznik(ów)
Re: Aparaty fotograficzne, jaka przyszłość
Jedni zarabiają a inni tracą:
https://www.spidersweb.pl/2020/02/so...niki-2019.html
"W 2019 r. Sony nie dało innym szans na rynku matryc. Techno Systems Research (TSR) opublikował dane dotyczące rynku matryc za 2019 r. Większych niespodzianek nie ma, bo nadal liczą się tylko trzy firmy, przy czym Sony pozostaje zdecydowanym numerem jeden."
Załącznik 3967
"Jak widać, coraz bardziej opłaca się produkować podzespoły zamiast całych aparatów, ale nawet w tym segmencie trudno rywalizować z liderami. Przykładowo udział Nikona, który produkuje matryce do części swoich lustrzanek i bezlusterkowców, w skali całego rynku jest niezauważalny, zwłaszcza w starciu np. z Samsungiem, produkującym matryce na rynek mobilny."
Odp: Re: Aparaty fotograficzne, jaka przyszłość
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Jedni zarabiają a inni tracą:
"W 2019 r. Sony nie dało innym szans na rynku matryc.
Cały czas twierdzę, że powinni się skupić na matrycach i dać sobie spokój z aparatami. Pewnie jak im się znudzi to zrobią to co zrobił Samsung.
Re: Odp: Re: Aparaty fotograficzne, jaka przyszłość
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Cały czas twierdzę, że powinni się skupić na matrycach i dać sobie spokój z aparatami. Pewnie jak im się znudzi to zrobią to co zrobił Samsung.
Są tacy, którzy mogą i chcą wypuszczać coś nowego oraz tacy, którzy nie chcą, ale jednak muszą bo... zostali o kilka długości z tyłu w w tym wyścigu ;)
Odp: Re: Aparaty fotograficzne, jaka przyszłość
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
"Jak widać, coraz bardziej opłaca się produkować podzespoły zamiast całych aparatów, ale nawet w tym segmencie trudno rywalizować z liderami. Przykładowo udział Nikona, który produkuje matryce do części swoich lustrzanek i bezlusterkowców, w skali całego rynku jest niezauważalny, zwłaszcza w starciu np. z Samsungiem, produkującym matryce na rynek mobilny."
Ja myślę, że wszyscy powinni zwinąć interes oprócz Sony. Nastaną wtedy dni szczęśliwości ogólnej, pokoju i dostatku pod jednym wspólnym sztandarem :D.
1 załącznik(ów)
Re: Odp: Re: Aparaty fotograficzne, jaka przyszłość
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja myślę, że wszyscy powinni zwinąć interes oprócz Sony. Nastaną wtedy dni szczęśliwości ogólnej, pokoju i dostatku pod jednym wspólnym sztandarem :D.
Oj tam, oj tam :) Pamiętam jak to wszyscy producenci mieli stosować ujednolicone systemy zapisu itp. Obecnie to nawet obrębie jednego producenta i aparatów z tej samej serii brakuje kompatybilności między kartami pamięci i akumulatorami. Ty byś jeszcze chciał to pod jeden sztandar sprowadzić :mrgreen:
Załącznik 3971