Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
IMO znikną głównie te mniej zaawansowane.
te zaawansowane znikną przez bez lusterkowce;)
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
dobry telefon załatwia sprawę coraz mniej ludzi biega z "luszczankami" trzeba sobie odpowiedziec na pytanie - co robię takiego co nie daje się zrobić telefonem? jesli nie potrafisz wskazać niczego konkretnego to nie potrzebujesz innego aparatu niż telefon
:!:
jp
W przyszły piątek robię foty na imprezie później zostawię wam linka do zdjęć, zrobimy ślepy test i ciekaw jestem kto dobrze rozpozna którym aparatem były robione zdjęcia, w szranki staną Canon 5dmk3 i olympus omd em1 mk1:) podobna data produkcji i podobne obiektywy .... c135/2, 24-70/2.8 mk2 i olympusy 75/1.8, 12-40/2.8
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
zrób jeszcze fonem by test był pełen:idea:
Odp: Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
dziwne. moj dziala :)
Mnie to nie dziwi. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
a Huawei nie jest passe, tylko rzad USA nie lubi konkurencji w dostepie do danych uzytkownikow :)
Jest passe, bo rozwój jego systemu operacyjnego właśnie się zatrzymał = aktualizacje stop. Ciekawe co będzie jak wygaśnie jego licencja :?:
Dziwi Cię przeciwdziałanie przejmowaniu danych użytkowników przez Huawei :?:
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Jest passe, bo rozwój jego systemu operacyjnego właśnie się zatrzymał = aktualizacje stop. Ciekawe co będzie jak wygaśnie jego licencja :?:
Dziwi Cię przeciwdziałanie przejmowaniu danych użytkowników przez Huawei :?:
Jakos z Applem czy Googlem nikt nie widzial problemu. Czemu???
Panowie...Proszę was...
Załóżcie sobie odpowiedni wątek w odpowiednim dziale i bijta pianę do woli ale nie tutaj.
2 załącznik(ów)
Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Ale to porównanie mnie już mocno rozbawiło :)
Rozmiary matrycy vs korpusu :mrgreen:
Załącznik 2294
Załącznik 2295
Nie wiem jak inni, ale wolę dużą matrycę w małym korpusie niż małą matrycę w dużym korpusie :roll:
Odp: Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Ale to porównanie mnie już mocno rozbawiło :)
Rozmiary matrycy vs korpusu :mrgreen:
Załącznik 2294
Nie wiem jak inni, ale wolę dużą matrycę w małym korpusie niż małą matrycę w dużym korpusie :roll:
słyszłem że teraz małe matryce są świetne - tak samo dobre a nawet lepsze
Re: Odp: Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
słyszłem że teraz małe matryce są świetne - tak samo dobre a nawet lepsze
Mikro 4/3 tak, ale tylko gdy masz dobre światło i nie podbijasz za wysoko ISO https://www.spidersweb.pl/2018/12/mi...2018-roku.html
"Definitywnie odradzam małą matrycę ślubniakom, reporterom i eventowcom. W zasadzie to wszystkim, którzy pracują w warunkach, gdzie światło jest mniej niż idealne i gdzie regularnie trzeba pracować z czułością matrycy powyżej ISO 1600. Stanowczo odradzam wszystkim, którzy nie chcą lub nie mogą używać w fotografii dodatkowego oświetlenia.
Bardzo nie polecam micro 4/3 również tym fotografom, którzy swoje prace dość ostro przycinają i powiększają. Każdy crop zdjęcia wykonanego małą matrycą dramatycznie odbija się na jakości zdjęcia."