Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Trzeba przyznać, że Canon uporczywie milczy w sprawie znaczącej poprawy matryc. Mam na myśli przede wszystkim zbliżenie jakości obrazka z matryc FF i APS-C.
Nie wiem o co tu chodzi ale nieszczególnie dobrze wywołuje mi się RAW-y z APS-C Canona. I nie chodzi tu o osławiony DR. Upraszczając: brakuje koloru i przejść tonalnych, nawet na niskim ISO.
Myślę że przyczyna jest bardzo prosta. Jako "lider obrazowania" ;) trudno jest im się przyznać oficjalnie, że są za konkurencją w dziedzinie, którą uznają za kluczową 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Myślę że przyczyna jest bardzo prosta. Jako "lider obrazowania" ;) trudno jest im się przyznać oficjalnie, że są za konkurencją w dziedzinie, którą uznają za kluczową 8-).
Pytanie czy muszą przyznawać cokolwiek. Pieniądze robią tutaj główna grę. Mając 100 mln zysku rocznie można mieć inżynierów Sigmy, całą Sigmę, pewnie jeszcze i kilka innych firm, tylko po co ?
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Wydaje mi się, że 70d po premierze 80d pozostanie w sprzedaży. Ciekawe czy podobnie będzie z 6d i 6dmk2...
Raczej na pewno nie. Na stronie Canon Polska 70D już zupełnie zniknęło z oferty i zostało zastąpione przez 80D.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Rozmawiamy o cropie z obrazkiem 6D
Fantazjowanie nie jest zabronione.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Pytanie czy muszą przyznawać cokolwiek. Pieniądze robią tutaj główna grę. Mając 100 mln zysku rocznie można mieć inżynierów Sigmy, całą Sigmę, pewnie jeszcze i kilka innych firm, tylko po co ?
Nie nie muszą i tego nie zrobią. Co do zysków to można je też włożyć w nowy biznes, co zresztą właśnie robią.
Jestem ciekaw zestawienia z Nikonem D500 :) Czuję, że ten jeden Nikon pozamiata 80D i 7DmII jednym strzałem :mrgreen:
Szkoda mi serii XXD. 50D świetna puszka, potem dla mnie był downgrade. Cena szokiem nie jest. Nowości tyle kosztują. Rok temu prawie 5 dałem za 70D.
A ile ma kosztowac ten D500, przypomnij??
2x tyle.
Ale to już inna para kaloszy. Żółci czekają na następce 300, myśleli, że 400D pokażą.
Swoją drogą ciekawy ruch. APSC który miał mieć koniec jakiś czas temu, a oni mała matryca droższa od FF. Ciekawe...
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
A ile ma kosztowac ten D500, przypomnij??
2000 USD. W takim razie można powiedzieć, że Pentax K1 pozamiata D500 bo kosztuje 1800 USD ;)
80D to krok w bardzo dobrą stronę (w stronę dawnej serii xx do numeru 50D), Canon zarobi na nim krocie.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
80D to krok w bardzo dobrą stronę (w stronę dawnej serii xx do numeru 50D), Canon zarobi na nim krocie.
Canon zachowywał się jakby się wahał co do przyszłości APS-C w poważniejszym segmencie amatorskim. W efekcie zanikł rozwój obiektywów klasy C17-55 czy C10-22.
Jedna dedykowana stałka to też niewiele. C17-55 wymaga natychmiastowego upgrade'u w zakresie konstrukcji, może jakieś uszczelnienia.
Żeby zacząć zarabiać trzeba jeszcze trochę wysiłku.