Odp: canon 50mm f/1.4, opinie..
Wczoraj wieczorem odkopałem mojego Zenita 12XP. Śmiać mi się zachciało, z tamtej techniki i z tej dyskusji :)
Jak odkopię swojego pentacona 50/1.8 i znajdę trochę czasu to sprawdzę jak to było ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
To jest święta racja. Też umoczyłem trochę pieniążków na Sigmach, długo by o tym pisać. Co do EF 50/1.4 USM, to mam teraz drugi egzemplarz. Zarówno pierwszy jak i drugi kupowane były bez przebierania i są mechanicznie i optycznie identyczne.
Po co Ci dwa identyczne obiektywy?
Test wcale nie jest bezsensowny a przy okazji pokazałeś niedowiarkom , że szkło daje radę :)
Nie no test jest świetny. Przy jakiej odległości jest obiekt - ok. 60-80 cm ?? Przy takiej to moich kilka egzemplarzy też było ostre jak cholera. Nie wiem co ten test dowodzi. Chyba tylko to, że obiektyw nadaje się do focenia z bliska.
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Po co Ci dwa identyczne obiektywy?
Pierwszy sprzedałem, gdy miałem kryzys twórczy. Później odkryłem, że nie mogę bez niego żyć. Przyspawał się do 5D :D
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Nie no test jest świetny. Przy jakiej odległości jest obiekt - ok. 60-80 cm ?? Przy takiej to moich kilka egzemplarzy też było ostre jak cholera. Nie wiem co ten test dowodzi. Chyba tylko to, że obiektyw nadaje się do focenia z bliska.
a ja dokładnie to tego go używam (zdjecia u kosmetyczki i przygotowania, pare strzałów w kościele) i jest wiecej niż OK, do wiekszych odległości mam inne szkła:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Nie wiem co ten test dowodzi.
Ten tekst dowodzi, że cały wylany bełkot na temat nędzy 50/1.4 jest bez sensu.
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
a ja dokładnie to tego go używam (zdjecia u kosmetyczki i przygotowania, pare strzałów w kościele) i jest wiecej niż OK, do wiekszych odległości mam inne szkła:mrgreen:
Najwidoczniej tylko do tego jest stworzony - mistrz bliskiej odległości i tyle :)