Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Wyniki sprzedaży w Japonii:
https://www.canonrumors.com/the-cano...l-in-december/
Wygląda, że u Canona jest spora równowaga w popularności DSLR i ML: M50 ustępuje 200D i 800D. R tuż przed 6DII.
Wygląda na to że wciąż dslry żyją i mają się całkiem nieźle i to szczególnie w segmecie entry level. Tam jednak ciągle panuje zasada że prawdziwy aparat to lustrzanka.
I sprawdza się też to co pisałem że Zetki marketingowo nie zostały dobrze przemyślane. Chodzą słuchy że w pozostałych częściach świata różu też nie ma.....
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Wygląda na to że wciąż dslry żyją i mają się całkiem nieźle i to szczególnie w segmecie entry level. Tam jednak ciągle panuje zasada że prawdziwy aparat to lustrzanka.
Wiele osób nie interesuje się czymkolwiek innym poza DSLR i bodaj nie zdają sobie sprawy, że coś takiego jak bezlustro w ogóle istnieje.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Wiele osób nie interesuje się czymkolwiek innym poza DSLR i bodaj nie zdają sobie sprawy, że coś takiego jak bezlustro w ogóle istnieje.
Podobno światowy spisek zwolenników lustrzanek wymógł też na sprzedawcach ukrywanie przed kupujacymi tajemnej wiedzy na temat wyższości ML.
Na nic to - żadne kontrrewolucje, kontrreformacje czy inne kontry nie dadzą rady - bo ta rewolucja jest w słusznej sprawie i w interesie ludu fotografującego. Czy mu się to podoba czy nie ;)
Wysoka pozycja sprzedaży 6DII stwarza realną groźbę wypuszczenia nowego body R entry level z sensorem z 6DII :mrgreen:
Kupując sprzęt za grube tyś, pod konkretne potrzeby na ostatnim miejscy by było zastanawianie się czy to lustro czy bezlustro :)
Wywiad z CEO Canona ogarniającego międzyresortowo rozwój eRek ;)....
https://www.imaging-resource.com/new...ey-have-a-plan
W planach 8K - ciekawe czy crop będzie też 8 krotny :lol:....
Pro level model, dużo szkieł in develpment, duża premiera systemu w lutym.
Dalej też będą rozwijać dslr-y i eMki - trwają prace nad kolejnymi modelami w zależności od demand użytkowników.
Już poza artykułem.
Co do lutego to podobno ma być entry level z matrycą z 6D mkII bez touch bara choć prawdopodobnie z jakimś IBIS ale nie do końca takim jak u reszty - oczywiście proszę to wszystko traktować z należytym dystansem ;)....
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Wywiad z CEO Canona ogarniającego międzyresortowo rozwój eRek ;)....
https://www.imaging-resource.com/new...ey-have-a-plan
W planach 8K - ciekawe czy crop będzie też 8 krotny [emoji38]....
Pro level model, dużo szkieł in develpment, duża premiera systemu w lutym.
Dalej też będą rozwijać dslr-y i eMki - trwają prace nad kolejnymi modelami w zależności od demand użytkowników.
Już poza artykułem.
Co do lutego to podobno ma być entry level z matrycą z 6D mkII bez touch bara choć prawdopodobnie z jakimś IBIS ale nie do końca takim jak u reszty - oczywiście proszę to wszystko traktować z należytym dystansem ;)....
Coś czuje, że ten jeszcze bardziej uproszczony, średni i marny R z lutego będzie bił rekordy sprzedaży :D ...Choć jak wszyscy wiemy do zdjęć i filmów nie będzie się nadawał :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
W planach 8K - ciekawe czy crop będzie też 8 krotny :lol:....
Już poza artykułem.
8K :mrgreen: to jest niewielka nadzieja że 4K w tym korpusie będzie używalne
entry level z matrycą 6DII - tu to już mnie po prostu zatkało - wrzucałem posta w temacie kilka tygodni temu ale to był post prześmiewczy - ale jak widac lubimy odgrzane wielokrotnie kotlety