BTW i back on topic - w Toyodzie chyba też jest firmware issue :twisted:?
zdRAWki
Wersja do druku
Następna 5dmkII czy 3d na photokine? robimy zakłady? :)
http://www.canonrumors.com/wp-conten.../bigrebate.jpg
dlaczego takich rabatow nie daja u nas .. eh...
Ale to chyba tyle ile szkieł, tyle piątek (żeby uzyskać te podwójne rabaty...)
Zapewne wystarczy sprawdzic pierwszy lepszy renomowany sklep w USA i bedziesz znal ceny :) Chyba ze przewidujesz, ze od momentu wprowadzenia promocji, Canon podniesie ceny na osprzet i aparaty? ;)
7-ki tez? ;)
http://www.canonrumors.com/wp-conten...0/03/7dbig.jpg
Jeszcze 60d, ds, jest czas....
"Suggested retail price " za 24-70L to $1449.00† .
W stopce do ulotki bonusowej napisane jest, że "produkt musi być zakupiony w okresie trwania akcji, przez końcowego klienta, u autoryzowanego dealer'a Canon USA etc. etc". Czyli po rabacie u takiego autoryzowanego dealera, ten obiektyw będzie kosztował $1369,00†. A w B&HPhoto, z amerykańskiej dystrybucji jest za $1329,00 :) Bez rabatów, bez znaczków "†".
Nie ma się co podniecac, bo za każdą taką promocją jest jakiś wałek.
B&H czy Adorama nie jest autoryzowanym dilerem canona? Raczej wątpię ale z chęcią niemiło się zaskoczę.
Oczywiście że B&H jest autoryzowanym dealerem C i N - instant rebates obowiązują (co w sumie oczywiste) tylko dla produktów "USA" a nie "Imported" i różnie wychodzi - z reguły z rabatem / cash backiem USA wychodzi wtedy ciut taniej niż Imported. I jeżeli ten 24-70 zacytowane przez Dinderiego jest USA, to będzie dla niego obowiązywał rabat, tylko zdaje się on wchodzi od 8-ego stąd brak info...
Anuluj zamowienie i zloz je ponownie jak juz wejdzie promocja - nawet w hameryce promocje nie dzialaja wstecz ;)
Działa, działa - w poprzedniej instant rebate (kończyła się bodajże 16-ego stycznia) kupiłem 17-40 właśnie w B&H, natomiast jak już zamówienie poszło to możesz się nie załapać - chyba że nie jest shipped (małe szanse chyba - moje wysyłają tego samego dnia z reguły) to może cancelować tak jak Czacha pisze...
Kurcze, do poniedziałku nie mam jak sprawdzić. :(
Obiektyw miał dla mnie zamówić znajomy i przywieźć go do Polski. Szczegóły dogadywalismy w zeszlym tygodniu. Mam nadzieję, że tym razem nastapilo "odstepstwo od żelaznej reguły" i mój znajomy nie złozyl zamowienia natychmiast. 80 dolców piechotą nie chodzi :)
Ech, jak by tak człowiek nie czytał forum, to byłby szczęśliwszy, bo nieświadomy ;)
A ja może tak z innej beczki. Wiadomo coś o 5dIII?
Chyba tyle samo co o 3d :-)
To nie miejsce na dyskusje o moich planach, ale mam zamiar wejsc w rynek fotografii slubnej.. stety, badz niestety ;)
5d III to jest narazie jedna plotka, a w zasadzie przypuszczenia, nie łudziłbym sie że zobaczymy 5D MkIII przed 1Ds MK IV + około rok.
3D przepowiadany jest od lat ... kiedys wyjdzie.. tak jak i 5D3 ;)
tak szczerze to 5D3 == 3D....chyba, ze w 5D do konca beda trzymac sie 1 punktu AF :D
mysle ze to jeszcze nie pora na 3D .. ;)
ten mityczny wrecz 3D byłby w cenie prawie jak nowy 1D MkIV i miałby robic za takiego okrojonego Ds`a IV, a oprócz tego mielibyśmy nową 5D MkIII czyli coś semi-pro FF.
czyli sadze ze mogłooby to wyglądać tak...
5D MkIII - 10k PLN
1D MkIII - 13K PLN
3D - 15-18K
1D IV - 18K
1DsIII - 22 K
1DsIV - 28K
Nie łudziłbym się że po wyjściu nowego MKIII czy MKIV stare stanieją, bo canon poprostu z założenia dodaje 30% ceny względem starej puszki, a stara pozostaje bez zmian. Tak jak to obecnei jest z 1D.
Ale jak wpuszczą 1ds IV to cena 1ds III na pewno trochę spadnie, później pewnie ją kompletnie wycofają, ale sprzedać resztki z magazynów będzie trzeba ;-).
W sumie fajnie, jakby wyszła teraz 1DSIV, może trójka by staniała na tyle, żeby można było kupić używanego smarka zamiast nowej piątki z gripem? ;)
Nie wierzyłbym w to, że cena używek spadnie poniżej 10k. 13k to i tak dobry pułap. Naturalnie wolałbym, żeby (jak cena w ogóle będzie spadać) nówki staniały, bo w najbliżej przyszłości planuje zakup jakiegoś FF ;-).
Do AFa 5d2 się już przekonałem, niech mu będzie, jedynka eS to dopiero jak będe miał pensję >5000zł/mc. Ale na brak 720p60 jestem mega wkurzony. Ciekawe co w kwestii video wymyślą w najnowszej puszce.
http://www.canonrumors.com/2010/03/c...ouncement-cr2/
Late summer? To ultra-profi ślubniacy się nie przesiądą na ten sezon na 1ds4...
Next : "wedding&niche" - czyli co? Bo jak dla mnie to akurat wedding w Canonie jest dobrze obłożony szkłami...
No właśnie tak sobie pomyślałem, że zdecydowanie fajniejsze byłoby 24-50..
E tam, marudzicie. Może ważyć i z 2,5kg. Byle by był ostry i tani :D