Odp: [zysk] auto-moto-speed i inne
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
gdzie jest jeleń
Ooooo ,odpowiedź na to pytanie zna tylko rzeczony jelon :D .
Dzięki ,że looknęliście na ten landszafcik,klapnąłem go bez przekonania ,bo przecież tam nic nie ma !
a
hihopter ładny jest :D .Mnie tez sie podoba ,a najwiecej w nim PP.
Czuję ,że ważniejszy jest PP niż fotka sote i w tym kierunku będę podążał chwilowo.
Efektów nie jestem pewien :mrgreen: .
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Pytanie: gdzie jest jeleń ?
A tutaj :D.
Daleko a miałem tylko 200.
343
344
342. Te poucinane fragmenty drzew , po prawej i lewej stronie,za dużo zielonego od dołu,i zbyt dużo chmur od góry.Spróbuj od dołu i góry ciachnąć po 2 cm a z boku prawo 0,5 cm ,lewo 1 cm.tak żeby zniknęły te poucinane drzewa i i ten krzak .Zdjęcie będzie dłuższe,i wg mnie lepsze w odbiorze.Bo te bruzdy zasianego pola po prawej stronie od razu rzucają się w oczy,a chyba nie to chciałeś w tym zdjęciu pokazać.Może gdybyś użył filtra szarego połówkowego np ND0,6 ewentualnie 0,3 to tonacja koloru nieba byłaby zdecydowanie lepsza.
pozdrawiam.
ps, nie pokazuj takich zdjęć 343, 344, jeśli chcesz spać spokojnie w nocy :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
nie pokazuj takich zdjęć 343, 344, jeśli chcesz spać spokojnie w nocy
Też tak myślałem ,ale to dla Roberta ( tak po przyjacielsku) ,bo się o jelona upominał :lol: a nie na poważnie do pokazania.
Dzieki za rady,zapamietam a jeśli chodzi o ,to musiałbym być szybszy od Czaka Norrisa i sarny jednoczesnie aby filtr założyć,
bo tematem był inny zwierz :
345
hej:D
ja sie odniosę do fotek nr. 325,326 i 341, brakuje mi tutaj dynamiki, panoramowania, zbyt krótkie czasy;)
wyczytałem, że szarpiesz się na 7dII, czekam na relacje po zakupie:roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
dan_jo
hej:D
ja sie odniosę do fotek nr. 325,326 i 341, brakuje mi tutaj dynamiki, panoramowania, zbyt krótkie czasy;)
wyczytałem, że szarpiesz się na 7dII, czekam na relacje po zakupie:roll:
Zysk ty sobie jaj robisz prawda?
Przeciez masz juz tyle puszek ze bedziesz musial na zdjecia samochodzikiem golfowym jezdzic... ;p
Moje uwagi co do zastosowania filtra szarego połówkowego dotyczyły tylko zdjęcia 342 :mrgreen:
a że tak dopytam..... kłoda wyciosana ? :lol:
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
dan_jo
brakuje mi tutaj dynamiki, panoramowania, zbyt krótkie czasy
Co mam powiedzieć ? ,mnie też ,staram się ,ale wychodzi jak zawsze :roll: .
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
dan_jo
wyczytałem, że szarpiesz się na 7dII
Nie ,nie szarpię się, od kiedy mam FF brakuje mi cropa a mialem 8 lat,więc jest to decyzja przemyślana,
potwierdzona ostatnimi pokazami lotniczymi w niemczech,gdzie zmieniałem obiektywy co kilkanaście minut
jak ten debil.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
crasta
Przeciez masz juz tyle puszek
A nie,nie :mrgreen: ,tyle to ja miałem za czasów Pentaxa.
Teraz mam tylko niebędne szkła,zadnych manualnych gówien,pierścieni odwrotnego mocowania itd :D .
btw,
dziękuję ,że zaglądacie i za rady,
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
dan_jo
7dII, czekam na relacje po zakupie
Nie jestem przekonany czy warto :roll: .
Już widzę oczami wyobraźni tę krytykę fotek pomieszaną: od kadru przez obróbke po szukanie nieostrości i szumu.
Toto mnie nie rusza, tylko czas ,który ewentualnie zmarnuję odpowiadając na infantylną, bezinteresowną krytykę ;) .
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Nie jestem przekonany czy warto :roll: .
Już widzę oczami wyobraźni tę krytykę fotek pomieszaną: od kadru przez obróbke po szukanie nieostrości i szumu.
Toto mnie nie rusza, tylko czas ,który ewentualnie zmarnuję odpowiadając na infantylną, bezinteresowną krytykę ;) .
Jestem w tej samej sytuacji, 5dIII mam, i pozostaje mi czekać na Twoją opinie odnośnie 7dII.;)