Od Cichego mają certyfikat "Ostry od Cichego" :mrgreen:
Wersja do druku
Tylko Kolekcjoner podał sensowny powód: lenistwo. Rozumiem i szanuję.
Reszta tylko zapewnia o lojalności.
Sam bym kupił, gdyby ktoś mnie przekonał.
dołączę się do pozytywnych opinii na temat sklepu foto-ivy, kontakt, przesyłka i cała otoczka bardzo pozytywna, nawet odręczny list z przeprosinami w środku był całkiem zabawny !
To ja dodam kolejny, moim zdaniem sensowny powód: obsługa klienta po sprzedaży.
Gdy okazało się po ponad pół roku, że mam problem z FF z 50/1,4 Towers sam zaproponował, że obiektyw wymieni (ja się orientowałem jak wygląda wysyłka do serwisu).
Ciekawe, co Towers zrobił z tym Tw. półrocznym obiektywem...
Dał do siebie w komis?
Kupując w sklepie, możesz od razu sprawdzić, jak działa dane szkło z konkretnym body. Przy wirtualnych zakupach takiej możliwości nie ma.
Nie, nie dał w komis ani nie sprzedał innej osobie.
Ja wiem co zrobił, a jak Ty jesteś ciekawy to napisz do niego.
igor58 ty mówisz o czym czego nie znasz my o czymś z czym mieliśmy kontakt i sobie chwalimy ...Dla mnie priorytetem jest cena i zawsze mam u niego lepszą cenę niż gdzie indziej być może też na to zapracowałem ale taki jest fakt Fotoivy ma dobre ceny ...Nigdy się nie naciąłem na żadnych zakupach ...Kiedyś chciałem oszczędzić i kupiłem zamienniki baterii do 5DmkII okazało się że greep ich nie widzi ani ładowarka ...Odesłałem i dostałem do wyboru nowy komplet lub oryginały w świetnej cenie...Wiem też że wielu ludzi używa tych zamiennych baterii z powodzeniem u mnie było inaczej ale wszytko dobrze się skończyło bo Towers (Łukasz) to normalny człowiek jak większość ludzi z tego forum który połączył pasję z biznesem i wychodzi mu to bardzo dobrze ...Nawet gdybym miał wydać te same 10 tysięcy u niego czy w wielkiej Pixmani na takich samych warunkach to wydał bym u niego bo sam prowadzę działalność i wiem że własny biznes nie jest w tym kraju taki prosty jak się wielu ludziom wydaje ...wiec nie widzę powodu aby nie napisać kilku pozytywnych słów o foto-ivy skoro na to zasługują ...Zapewniam was że gdyby Towers dał jakąś plamę wspomniał bym o tym na forum :)
Jedyna wadą Towersa jaką znam jest to że nie umie się rozdwoić i być w kilku miejscach na raz ;) ale chyba pracuje nad tym ze swoją Ivą ;)
igor58 - prowadze stacjonarny sklep, sporo osób z tego forum odbiera sprzęt osobiscie, nasza firma nie jest tylko adresem www w sieci, tak więc każdy kto ma ochote, może podejść, podjechać i sprawdzic wszystko na miejscu. Ten wątek nie służy temu aby udowadniać u kogo i na jakich zasadach kupować, nikt a tym bardziej ja nie chce odwodzić Ciebie od zakupów w twoim miejscu zamieszkania. Tak więc Bardzo Prosze nie ciągnąć OT. Jesli masz jakies pytania to skieruj je do mnie osobiscie, na PW, @, badz telefonicznie.
ceny niższe niż u Towersa? :-)
w przeciągu 15 miesięcy kupiłem tu 5d2, 85L, 35L, 100L, za każdym razem robiłem rozpoznanie rynku - Towers dawał najniższą cenę. Dodatkowy plus za błyskawiczną przesyłkę, sporo kupuję przez internet - nie tylko foto, ale i AGD, RTV - Foto-Ivy w porównaniu do innych załatwia to naprawdę błyskawicznie
no i jeszcze zaufanie...
Co do obsługi posprzedażnej - nie miałem okazji korzystać, dla mnie to też dowód, że nasz kolega jakiegoś chłamu typu refurbished nie sprzedaje
Igor58 - jeśli masz namiary na tańszych i solidniejszych - z chęcią wszyscy chyba poznamy?