Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
szczemat
Migawka max.: 1/4000 w Nikonie, a 1/8000 w Canonie
Ale nie w 6D, tam jest też 1/4000 jak w Nicponiu.
Trzeba poczekać na testy matrycy , wtedy poznamy prawdziwą wartość tego sprzętu.
Wysłane z telefonu
To fakt bez testów nie ma szans nim robić zdjęć 8-).
Aparat już istnieje coby można nim robić cokolwiek, bo miał być jakoś w grudniu dostępny z tego co pamiętam.
Cytat:
Zamieszczone przez
ayu
Trzeba poczekać na testy matrycy , wtedy poznamy prawdziwą wartość tego sprzętu.
Czy o "prawdziwej wartości sprzętu" decydują wyłącznie wyniki testów matryc :?: Nic więcej nie ma znaczenia :confused:
A co boicie się że testy wypadną słabo? Dla mnie jest to bardzo ważne tak jak i sprawność AF. W tej chwili jestem w takim punkcie, że mogę wybrać Canon , Nikon czy Sony. Jak ktoś nie może to testy go nie obchodzą bo nie ma wyboru :-).
Cytat:
Zamieszczone przez
ayu
A co boicie się że testy wypadną słabo?
No jasne. Trzeba będzie sprzedać cały ten złom Canona :lol:.
Cytat:
Zamieszczone przez
ayu
... Jak ktoś nie może to testy go nie obchodzą bo nie ma wyboru :-).
Szczerze? Testy to testy - jakiś tam wgląd dają, ale nie ma co się tak nimi podniecać. I żaden z userów C-B.info nie podpisywał cyrografu z firmą canon, więc wybór ma każden łan :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Szczerze? Testy to testy - jakiś tam wgląd dają, ale nie ma co się tak nimi podniecać. I żaden z userów C-B.info nie podpisywał cyrografu z firmą canon, więc wybór ma każden łan :)
każden łan, zawsze można wszystko opchnąć, i kupic inny system, potem opchnąć i wrócić do starego ale czy zdjęcia będą lepsze - pewnie nie. każdy system ma plusy dodatnie i plusy ujemne - co robić - najlepiej nic nie kupować (jeśli się nie musi) to zdecydowanie korzystnie wpływa na jakość fotografii, można kupować też przyzwoite obiektywy - to też może mieć korzystny wpływ na fotografię. Gdzieś wyczytałem że canon już ma matrycę porównywalną z konkurencją i będzie ją wkładał do nowych korpusów ale czy 6D będzie już tym nowym? pewnie niestety nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
Gdzieś wyczytałem że canon już ma matrycę porównywalną z konkurencją i będzie ją wkładał do nowych korpusów ale czy 6D będzie już tym nowym? pewnie niestety nie.
Wiesz tylko mnie zawsze w takich sytuacjach nasuwa się pytanie: i co z tego? Co - obecnymi aparatami powoli nie da się robić zdjęć? A starszymi to już w ogóle?
Po prostu zastanawiam się czytając wciąż te jęki, że tu na forum większość osób osiągnęła takie wyżyny artyzmu i sztuki że jedyne co ich ogranicza to sprzęt. Tylko gdzie to można zobaczyć, bo ja chyba złe galerie oglądam :roll:.