Myślę, że ważna może być kwestia wyboru aktywnych punktów AF. Ja w mkII (przepraszam, że nie mkIII) mam C.Fn-13-3, czyli aktywne tylko 9 punktów AF.
Wersja do druku
Myślę, że ważna może być kwestia wyboru aktywnych punktów AF. Ja w mkII (przepraszam, że nie mkIII) mam C.Fn-13-3, czyli aktywne tylko 9 punktów AF.
hmm spróbuje zmniejszyć liczbę pół AF z 19 na 9 i porównam efekty... ciekawią mnie jdnak szczególnie funkcje C. Fn III -2 ( czułość śledzenia w AI Servo) oraz C.Fn III -3 (priorytet 1-2 obrazu w AI Servo) ...
Przecież to nie wpływa na ich precyzję, jedynie szybkość wyboru, ale ja się wyrabiam na wszystkich.
Wcześniej kiedy pracowałęm na 5D po takim reportażu z wesela miałem z trudem okolo 800 do 1000 zdjęć które nadawaly sie do puszczenia w obiega dla klienta , potem kiedy z jedynka wybralem sie pierwszy raz na reportaż i kiedy wgralem foty w kompa i po przesortowaniu odzuceni zdjec nieudanych okazalo sie ze jakims cudem mam ponad 2000 zdjec normalnie masakra zastanawialem sie jak to mozliwe !! gdyz do zdjec przykladalem sie podobnie dobrze jak z poprzednim sprzetem, okazalo sie że przyzyczajony w fotografowaniu 5D robiłem sporo powtórzeń gdyż zdarzało sie , że trafiały sie zdjecia nie ostre lub nie "trafione światłem"-źle naświetlone. Byłem naprawde zaskoczony 1ds-em III jego szybkim i precyzyjnym AF oraz pomiarem światła , jego reakcja ostrości i pomiaru na parę tańczącą w skąpym oświetleniu jest natychmiastowa .Musiałem ponownie zmienić swoje przyzwyczajenia i poprostu mniej powtarzać co sie przekładało na mniejsza ilość klapnięć migawką oraz zużycie aku w lampie
właśnie dlatego mam plan... :D tylko dolar skubany na razie mi go pokrzyżował. Jakie to musi być fajne uczucie , kiedy wszystko (prawie) wychodzi jak chciałeś:D (Szukam w dobrej cenie)
Jak dla mnie to sporo za dużo .... mam zazwyczaj 300, robie do 800 w zaleznosci od zlecenia.Cytat:
Wcześniej kiedy pracowałęm na 5D po takim reportażu z wesela miałem z trudem okolo 800 do 1000 zdjęć które nadawaly sie do puszczenia w obiega dla klienta
Ale Desa gratuluje, jak tylko kieszeń pozwoli to tez będzie u mnie jako podstawowy aparat.