Odp: Kalibracja 5d3 - sens?
Cytat:
a co chwila słyszę o kolejnych narzekających. problem polega na tym, że jedyny autoryzowany serwis tego nie umie naprawić.
Ile takich przypadków znasz? Tych awarii może być grubo powyżej 1%. Zakładam, że w Polsce poszło góra kilka tysięcy tych aparatów. Pewnie koło 1000.
Wy narzekacie, straszycie Canona ze go opuscicie(ktory sie tym nie przejmuje) bo na zachodzie Canon sprzedaje sie jak swieze buleczki, a co do 5D mkIII to same pochwaly uzytkownikow.
Habakuk w pierwszym poście pisze, że problem pojawił się z czasem. Myślę, że większość z tych, którzy pieją z zachwytu nad AF'em nowej piątki mają ten sam problem co habakuk, tylko jeszcze o tym nie wiedzą.
Obym się mylił.
Kraczecie jak stare baby :) Mam 5d3 od marca i pewnie nie robi już zdjęć tylko jeszcze o tym nie wiem :) Aparat zepsuł się 2-3 użytkownikom i to jeszcze takim co używają nikona, pewnie im na złość :P To nawet nie jest 1% tylko jakiś promil, jasne że szkoda tych 2-3 użytkowników ale to tylko promil No chyba, że mój już nie robi zdjęć :) Ten aparat jest NUDNY ciężko nim zrobić złe technicznie zdjęć, ciągle dobre, dobre, dobre ... NUDA :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Zenek
Kraczecie jak stare baby :) Mam 5d3 od marca i pewnie nie robi już zdjęć tylko jeszcze o tym nie wiem :) Aparat zepsuł się 2-3 użytkownikom i to jeszcze takim co używają nikona, pewnie im na złość :P To nawet nie jest 1% tylko jakiś promil, jasne że szkoda tych 2-3 użytkowników ale to tylko promil No chyba, że mój już nie robi zdjęć :) Ten aparat jest NUDNY ciężko nim zrobić złe technicznie zdjęć, ciągle dobre, dobre, dobre ... NUDA :)
witam , nie obrażaj się , ale plewcież bzdury , nie uważam się za zawodowca , ale od kilku ładnych lat focę choć na sony , teraz mam od maja 5d mark III i wcale nie uważam ,że AF jest rewelacyjny i wszystkie zdjęcia technicznie są super. Pewnie zaraz wszyscy twardzi canoniarze mnie zjadą , ale alfa700 z zeeisem 24-70 jest bardziej niezawodna choć tylko na centralnym .
Nie obrażaj się ale MZ AF 5d3 jest rewelacyjny:), a fotografuję od 30 lat różnymi firmami, oczywiście na początku AF manualnym. I jak AF w 5d3 nie trafil (rzadko) to była moja wina A robię dużo i wesel i sesji więc był czas na sprawdzenie :)
Nie będę dziękował bo to normalność, a Wam wyrażamy wyrazy współczucia, że tak pechowowo trafiliście :(
Cytat:
To nawet nie jest 1% tylko jakiś promil,
Żeby to był promil to musiałoby pójść co najmniej 10 000 sztuk mk III w Polsce. Na pewno tyle nie poszło.
Aczkolwiek jest to taka głupia licytacja. Bo danych o sprzedaży nigdzie żadnych nie ma. Nawet ogólnej ilości aparatów. A przynajmniej nie znalazłem.
Zaraz zaraz promil to 1 na 1000 ,w tym wątku jest 2 pechowców, a chyba z 1000 aparatów to sprzedano w Polsce ?