Odp: wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel Knight TR-332
Cytat:
Zamieszczone przez
raaber
witam
Naczytałem sie na temat pixeli... wszytsko ok,chcial bym kupić, ale narazie nie moge dostać ich w zadnym sklepie!!!
Jak Cię interesuje to mam dwa odbiorniki, nadajnik i zapas baterii. Mało używane. Zmieniam system więc są mi niepotrzebne. Więcej na PRIV.
Witam, posiadam Nissina di866 mark II i pixel knight, sprzęt mam drugi dzień i staram się rozwiązać pewien problem otóż : gdy podłącze lampę do aparatu tryb manualny działa tak jak powinien, po podłączeniu nadajników radiowy automatycznie przeskakuje mi z trybu M na TTL. Bardzo proszę o pomoc
Cytat:
Zamieszczone przez
massurek
Witam, posiadam Nissina di866 mark II i pixel knight, sprzęt mam drugi dzień i staram się rozwiązać pewien problem otóż : gdy podłącze lampę do aparatu tryb manualny działa tak jak powinien, po podłączeniu nadajników radiowy automatycznie przeskakuje mi z trybu M na TTL. Bardzo proszę o pomoc
Nadajnik ma swoje nastawy - musisz w samym nadajniku ustawić tryb manualny i będzie działać, o ile to jest lampa obsługująca TTL.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
Nadajnik ma swoje nastawy - musisz w samym nadajniku ustawić tryb manualny i będzie działać, o ile to jest lampa obsługująca TTL.
Dokładnie posiadam pixel king II, czy możesz mnie nakierowac jak właczyć tryb manualny? Czy mam szukać w opcjach w aparacie?
Cytat:
Zamieszczone przez
massurek
Dokładnie posiadam pixel king II, czy możesz mnie nakierowac jak właczyć tryb manualny? Czy mam szukać w opcjach w aparacie?
Kinga nie miałem, pytałeś o Knight'a - tam w opcjach nadajnika się ustawiało. W Kingach nie wiem, ale instrukcja obsługi Ci to wyjaśni.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
Kinga nie miałem, pytałeś o Knight'a - tam w opcjach nadajnika się ustawiało. W Kingach nie wiem, ale instrukcja obsługi Ci to wyjaśni.
Tylko że mam instrukcję po japońsku ;), pozdrawiam
Ok znalazłem w necie instrukcję, biorę się za czytanie
Pozdrawiam
Może ktoś już spotkał się z problemem??
- 580EX z Kinght TR-332 nie wyzwala błysku lamp studyjnych, kiedy lampę 580EX mam na sankach aparatu - lampy studyjne wyzwalają się bez problemu.
Aparat i lampa w trybie M. Ręce opadają :) pomocy!
Jakie powinno być ustawienie grupy by wyzwolić lampę studyjną przez PC lub w pełni manualną z jednym stykiem?
Na żadnym ustawieniu nie chce błysnąć.
Odkopuję.
Może ktoś wie dlaczego nie ma kominukacji E-TTL pomiędzy nadajnikiem i odbiornikiem? Aparat Canon 1d mkIII, lampa 580 Ex II, manual wyzwala, nie zmienia parametrów lampy....
Kanały i grupy mam poustawiane... więc o co kaman?
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Odkopuję.
Może ktoś wie dlaczego nie ma kominukacji E-TTL pomiędzy nadajnikiem i odbiornikiem? Aparat Canon 1d mkIII, lampa 580 Ex II, manual wyzwala, nie zmienia parametrów lampy....
Kanały i grupy mam poustawiane... więc o co kaman?
Nie wiem jak jest w pixelach, ale w YN można włączyć "nadrzędność ustawień na lampie" - wtedy lampa błyska tak jak ją ustawię (z poziomu lampy), a z poziomu nadajnika/aparatu nic się nie da zmienić - może masz podobnie i lampę masz ciągle w M.
Zresetuj ustawienia, poszukaj w instrukcji obsługi, czy coś o tym nie ma. Link do instrukcji, gdybyś nie miał ;) http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...,d.d24&cad=rja