Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Ale to co idzie na FB się na nadaje ,aby oczy koneserów fotografii produktowej to oglądały.
Dawaj dawaj, gdzieś wyżyć się należy :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
P.S. Pscoła też niczego sobie - Czym zrobiona ?
A znalazłem wczoraj, dawno już nieużywany, konwerter Kenko 1.5. Zupełnie bez sensu połączyłem toto z 5D3 i 85 1.2. Przymknąłem do 3.5, 4 i powiem Wam że jakość obrazka mnie bardzo miło zaskoczyła. AF zresztą też. Oczywiście to spory, jakieś 80% crop. Spróbuję jeszcze ( jak przestanie wiać ) z 7DII a jak się nie sprawdzi to pomyślę o jakiś pierścieniach pośrednich. Myślę że jeszcze kiedyś z tego zestawu parę zdjęć tu zobaczycie:)
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
390 myślałem ,że nasza pszczoła jest :żółto brązowa a nie granatowo brunatna,ale może to inny gatunek.
Masz rację ale .... nie do końca:)Rodzajów pszczół jest dużo. Najwięcej jest takich jak napisałeś. Ale sporo także ciemno brunatnych. A ten niebieski kolor to pewnie poświata od padającego, przez pręciki facelii, światła.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Ładnie pokazany kwiatostan Facelli
W dużej mierze o to właśnie chodziło. Facelia jest bardzo fotogeniczna:)
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
le przecież jako przyjaciele umiłowani w fotografowaniu przypier....my się do każdego detalu fotki zrobionej przez przyjaciela,aby zdyskredytować twórce,a fotkę uznać za gniota
:lol::lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
A znalazłem wczoraj, dawno już nieużywany, konwerter Kenko 1.5. Zupełnie bez sensu połączyłem toto z 5D3 i 85 1.2. Przymknąłem do 3.5, 4 i powiem Wam że jakość obrazka mnie bardzo miło zaskoczyła. AF zresztą też. Oczywiście to spory, jakieś 80% crop. Spróbuję jeszcze ( jak przestanie wiać ) z 7DII a jak się nie sprawdzi to pomyślę o jakiś pierścieniach pośrednich. Myślę że jeszcze kiedyś z tego zestawu parę zdjęć tu zobaczycie
A to chcesz robić zdjęcie pszczoły czy kwiatów.:mrgreen: ?
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
A to chcesz robić zdjęcie pszczoły czy kwiatów.:mrgreen: ?
Nie zgadłeś. Szykuję się na przyjęcie fruczaka. Przygotowałem mu już lądowisko:)
391
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Przygotowałem mu już lądowisko
To jeszcze - statyw, sanki, wyzwalacz, podniesienie lustra, dyfuzor. Mam nadzieje że pomogłem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
To jeszcze - statyw, sanki, wyzwalacz, podniesienie lustra, dyfuzor. Mam nadzieje że pomogłem :)
Jak zawsze. Wiedziałem że na Ciebie można liczyć:)
Oszalałeś?:):)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Jak zawsze. Wiedziałem że na Ciebie można liczyć
Oszalałeś?
kliknij - pomógł ;)
A czy to tak wiele żeby uzyskać ładny kadr?;) to ja buduję czatownie nielegalnie, siatki maskujące, krzesełka, spodniobuty żeby tam się dostać ,wstaję o 3 żeby być przed ptaszorami A Ty co?:)
Zawziąłem się teraz na Ciebie i będę dokładnie analizował Twe zdjęcia /makro / :mrgreen: - aha, zapomniałem dodać - obiektyw minimum 150 mm, najlepszy Canon 180 mm, a jak tańsza wersja porównywalnie dobra jak powyższy to Tamron 180 mm .I solidny statyw do tego:), nie zapomnij 2-3 blend.Jak coś sobie przypomnę co jeszcze - to dam znać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
A czy to tak wiele żeby uzyskać ładny kadr? to ja buduję czatownie nielegalnie, siatki maskujące, krzesełka, spodniobuty żeby tam się dostać ,wstaję o 3 żeby być przed ptaszorami A Ty co?
A ja wolę iść z psem na długi spacer. Albo pojechać w jakieś fajne miejsce. I czasem, nie za często, coś tam przeleci nad głową. I czasem, nader rzadko, uda się temu czemuś zrobić fajną fotkę:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Zawziąłem się teraz na Ciebie i będę dokładnie analizował Twe zdjęcia /makro /
No to nie będziesz miał co analizować. To będą, ewentualnie, szerokie portrety:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
aha, zapomniałem dodać - obiektyw minimum 150 mm,
A ja mam genialnego Canona-Kenko 127.5mm f/nie wiem ile i będzie musiał wystarczyć:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
to ja buduję czatownie nielegalnie, siatki maskujące, krzesełka, spodniobuty żeby tam się dostać ,wstaję o 3 żeby być przed ptaszorami A Ty co?
Przecież to nic złego, to tylko pasja i przygoda. Nieszkodliwa, ale kosztowna :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Przecież to nic złego, to tylko pasja i przygoda. Nieszkodliwa, ale kosztowna
Jak to nic złego. Przecież napisał że czatownia jest nielegalna. Italy, jak będziesz robił za dobre zdjęcia to wiesz.....:)