Odp: Kalibracja 5d3 - sens?
Czytam ten wątek od początku i miałem mieszane uczucia co do kupna 5d3, po zakupie jestem bardzo zadowolony. Tak jak pisał Adam "5d3 – niesamowite narzędzie, właściwie bez zastrzeżeń. Fantastycznie czuły AF, niesamowite czułości, szybkość myślenia." Zgadzam się w tym w 100% ,reasumując Canon wypuścił puszkę , na którą czekało wielu z nas. Przykro mi jak czytam ,że u kilku osób jest problem z AF bo gdzieś sam się obawiam ,że i u mnie może się coś przytrafić...oraz u innych posiadaczy. Skoro nie znamy skali problemu tzn. ilości osób ,które posiadają wadliwie i dobrze działające body ,mam propozycje do utworzenia coś w rodzaju ankiety osób z problemem lub bez. Adam tworzy bloga w tej sprawie może udało by się załączyć taką ankietę lub może ktoś inny jest w stanie założyć ją na canon board.
macieksob To zalezy z czego sie przesiadles ?;) Dla mnie to zadne "niesamowite narzedzie", poprostu af lepszy niz w wersji poprzedniej i to wszystko.
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
macieksob To zalezy z czego sie przesiadles ?;) Dla mnie to zadne "niesamowite narzedzie", poprostu af lepszy niz w wersji poprzedniej i to wszystko.
To nie o to chodzi w tym wątku, czy narzędzie jest mniej lub bardziej niesamowite, ale czy jest mniej lub bardziej niezawodne. I o AF tu właśnie chodzi - sprawny - jest bezwzględnie lepszy, żaden/zawodny jest gorszy/najgorszy. I ustaleniu skali zjawiska nienaprawialnych (póki co) awarii i sposobom wyjścia z opresji poświęcony jest ten wątek. Dlatego sam, stojąc przed zakupem 5D mk III, śledzę kolejne posty i zastanawiam się, na ile należy się bać... . Zgadzam się z kolegą macieksob.
problem - z mojej perspektywy - jest nieco inny. tu nie chodzi o to, że jakiś procent jest wadliwy, a co chwila słyszę o kolejnych narzekających. problem polega na tym, że jedyny autoryzowany serwis tego nie umie naprawić.
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
problem - z mojej perspektywy - jest nieco inny. tu nie chodzi o to, że jakiś procent jest wadliwy, a co chwila słyszę o kolejnych narzekających. problem polega na tym, że jedyny autoryzowany serwis tego nie umie naprawić.
To że nie potrafi naprawić to jeszcze pół biedy, gorzej że udaje że wszystko jest ok i problemu nie widzi. Jeszcze gorsze jest w tej sytuacji podejście Canon Polska który nawet nie raczy odpisać na maile.
Przy takim aroganckim podejściu coraz bardziej dopinguje innym producentom, nic tak dobrze nie robi jak ciepły oddech konkurencji na karku.
Problem w tym, że i u np. Nikona nie jest "różowo".
używam równocześnie nikona i nie mogę złego słowa powiedzieć na serwis - szybko, na jasnych zasadach i skutecznie. słyszałem sporo krytyki, ale ja mam doświadczenia jak najbardziej pozytywne, ale też ten nikon nie chce się za często psuć
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
używam równocześnie nikona i nie mogę złego słowa powiedzieć na serwis - szybko, na jasnych zasadach i skutecznie. słyszałem sporo krytyki, ale ja mam doświadczenia jak najbardziej pozytywne, ale też ten nikon nie chce się za często psuć
habakuk , to co Cię "trzyma" przy Canonie :?:
7 szkieł, 7 aparatów, lampy, masa akcesoriów i spora sympatia dla obrazków, które produkują.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Problem w tym, że i u np. Nikona nie jest "różowo".
Nie koniecznie Nikona maiłem tu na myśli, patrząc na to co robi Canon coraz częściej mam ochotę zostawiać swoje pieniążki choćby innym producentom szkiełek