-
Hands on D300 na dpreview!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
czemu mnie nie dziwi fakt, ze Askey robi preview aparatu "jedynej slusznej najlepszej firmy", ktorego nawet nie ma w wysylce do sklepow i pieje zachwyty nad magicznoscia ergonomii i zajefajnoscia tego, ze nawet nie znajac "jedynej slusznej najlepszej firmy" mozna sie zorientowac po opisach... ?
i ze review obecnego juz w sklepach 40D pojawi sie moze za 2 miesiace a o jego ergonomii pojawia sie wzmianki moze tam, gdzie bedzie sie mozna do czegos przyp...c
nie chce nikogo osadzac, ale to kolejny przypadek, kiedy jego obiektywnosc wydaje sie ciut za subiektywna :?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
czemu mnie nie dziwi fakt, ze Askey robi preview aparatu "jedynej slusznej najlepszej firmy", ktorego nawet nie ma w wysylce do sklepow i pieje zachwyty nad magicznoscia ergonomii i zajefajnoscia tego, ze nawet nie znajac "jedynej slusznej najlepszej firmy" mozna sie zorientowac po opisach... ?
i ze review obecnego juz w sklepach 40D pojawi sie moze za 2 miesiace a o jego ergonomii pojawia sie wzmianki moze tam, gdzie bedzie sie mozna do czegos przyp...c
nie chce nikogo osadzac, ale to kolejny przypadek, kiedy jego obiektywnosc wydaje sie ciut za subiektywna :?
Czemu mnie też to dziwi :confused:?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Być może jednakowoż dlatego, że Canon ma Askeya w dupie. Wielokrotnie była mowa o tym, że jakiegoś review nadal ni ma, bo Canon nie raczył przysłać puchy.
-
no dokladnie, juz nie pamietam ale jakos przy jednej z ostatnich puszek bylo ostre starcie miedzy nim a canonem...
I w sumie to sie mu nie dziwie, a canon b.dziwnie postepuje...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
czornyj
Być może jednakowoż dlatego, że Canon ma Askeya w dupie. Wielokrotnie była mowa o tym, że jakiegoś review nadal ni ma, bo Canon nie raczył przysłać puchy.
Oni się chyba obrazili na Canona jak im nie dali 400-tki przed dniem premiery. Tyle że to strasznie dziecinne jest IMHO.
Ciekawym też jak wpłynie na trafność testów fakt, że dpreview został kupiony przez Amazon?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
czornyj
to akurat wiem. ale to nadal dla mnie nie tlumaczy drastycznej roznicy miedzy tonem recenzji sprzetu Nikona a Canona w tych czesciach gdzie mowa o "niemierzalnych" aspektach (bo na "mierzalnych" nie da sie ludziom wmowic, ze czarne jest czarne a biale jest biale). albo robi obiektywne recenzje albo pie... jak to 30D jest ch* ergonomicznie w porownaniu z D200, a przy tym drugim marszczy freda na temat ukladu przyciskow.
wydaje mi sie, ze Askey bardzo ostroznie, ale zauwazalnie wykazuje swoja sklonnosc do jedynej slusznej firmy. a to nie do konca to czego oczekujesz od serwisu, badz co badz, mocno opiniotworczego
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Oni się chyba obrazili na Canona jak im nie dali 400-tki przed dniem premiery. Tyle że to strasznie dziecinne jest IMHO.
Ciekawym też jak wpłynie na trafność testów fakt, że dpreview został kupiony przez Amazon?
Nie 400D, a 1D mark III, którego recenzji mimo upływu paru dobrych miesięcy od oficjalnej premiery nadal próżno na owej stronie szukać.
W preview D300 dziwi to że nie dali sampli.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Salad
Nie 400D, a 1D mark III, którego recenzji mimo upływu paru dobrych miesięcy od oficjalnej premiery nadal próżno na owej stronie szukać.
W preview D300 dziwi to że nie dali sampli.
No nie mogli dać, bo ostateczny firmware jeszcze nie gotowy. I pewnie Nikon się nie zgodził.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
(bo na "mierzalnych" nie da sie ludziom wmowic, ze czarne jest czarne a biale jest biale)
hehe, to jest zarazliwe ;) ? :)