bo np. może tuż za rogiem, w perspektywie np. 2 lat jest nowa technologia matryc przy której Mk III to okropny szumofon, albo jakieś nowe ficzery typu EVF. Technologia się zmienia, na pewno coś wymyślą.
Wersja do druku
E tam... Przecież za niecały rok ma być koniec świata, to i porządny aparat, żeby to uwiecznić jest potrzebny!
Słusznie! Uwiecznić dla potomnych ;-)
ja wciaz bardziej wierze w ksiegowych Canona niz w przelomowe technologie, a juz zwlaszcza koniec swiata
ale to tylko ja ;) dotychczas mam racje jak sobie nie obiecuje tanich cudow w wykonaniu tej firmy (jedno albo drugie - albo tez ani to ani to)
Jeśli cena jaką wróżę za to cudo będzie oscylować w okolicach 4k$ to nie ma tu specjalnie czarów ;). Ds- a nie ma. Więc póki co jak ktoś chce więcej pixli ;) to jest to jedyna alternatywa.
Po za tym jeśli prawdą jest to że wszystko w tej puszce poszło w jakość obrazu to biorąc pod uwagę, że w 5D mkII nie było źle ;) będzie to wystarczający powód żeby mimo ceny szła jak woda 8-).
Bo wbrew wielu powierzchownym opiniom nie jest to sytuacja symetryczna do tandemu D700/D3 jak by się na pozór wydawało.
Myślę że najpóźniej na Photokinie będzie jeszcze jeden pełnoklatkowy Canon - niby ten filmowy, ale z bardzo dużą liczbą pikseli (żeby było z czego ładnie samplować w dół, jak w C300). Cena na Mark III w wysokości 4 tysięcy dolarów jest moim zdaniem przesadzona, chociaż rynek najpewniej na początku tak zareaguje za pomocą chętnych do kupienia tego modelu za każde pieniądze.
no to w kwestii ceny za to cudenko... ;)
http://www.teds.com.au/canon-eos-5d-mark-iii
"a nie mowilam" ! :)
A w którym to polskim sklepie 1D X przed premierą rynkową był oferowany za 32 czy ileś więcej tysięcy? Taka cena nic nie znaczy.
Szczerze mówiąc nie wiem w tym momencie, jak taki aparat miałby wyglądać i co oferować. Jestem za to pewny w 95%, że Canon musi wrzucić aparat z liczbą pikseli większą niż D800. Czy będzie to ta filmowa jedynka, czy napakowany 5D - to jest do określenia. Dość logicznym jest zamknąć takie funkcje w jednym korpusie, podobnie jak w D800, ale zrobić coś lepiej niż konkurent: dać więcej pikseli, zrobić lepsze filmowanie, etc. Tu opcji jest trochę.