Mogę się mylić , ale niekompletność tego G2 jest trochę zastanawiająca ...
http://www.allegro.pl/item195925508_...ershot_g2.html w dziale lustrzanki ? zepsuta ładowarka? bez papierów ? kabli ? z pokrowcem ?
dziwne ...
Wersja do druku
Mogę się mylić , ale niekompletność tego G2 jest trochę zastanawiająca ...
http://www.allegro.pl/item195925508_...ershot_g2.html w dziale lustrzanki ? zepsuta ładowarka? bez papierów ? kabli ? z pokrowcem ?
dziwne ...
Rzeczywiście. Napisałem żeby podesłał zdjęcie numeru seryjnego. Zobaczymy.
Tez poprosilem... swoja droga Allegro powinno zadac ze w przypadku sprzetu powinno sie podawac numery seryjne. Przy takiej ilosci sprzetu naprawde masa jest kradzionych. Jak ktos ma czyste sumienie to nie bedzie mial oporu podac. Takie rzeczy powinny byc wymagane przy sprzedawaniu.
Mnie odpisał :
google <infonet.pl@gmail.com>
do mnie
pokaż szczegóły
19:45 (40 minut temu)
Jak Pan wygra aukcję wtedy prześlę nr seryjny aparatu przed wpływem
środków na konto.
Pozdrawiam
Śmierdzi mi to na odległość...
Do mnie natomiast odpisam tak :
Jak Pan kupi to nr seryjny sobie odczyta, dane sprzedającego są
automatycznie przesyłane po wygraniu aukcji. Jeśli jest jak Pan mówi to
są do tego organy które się tym zajmują. Kompletne aparaty ze wszystkim
są w sklepie i niczego nie brakuje czyba że akcyzy bo są sprowadzane na
lewo a to nie kradzież.
Łaski mi kmiot nie robi. Nasmrodzic mozna latwo. Pytanie czy warto
niesmaczne
Nasmródz mu,ciekaw jestem jak się poczujesz jak się okaze ze wszystko jest ok ze sprzętem?POwiedz mi w imię czego facet ma jakiemus obcemu kmiotowi który moze ale to moze chce kupic wysyłać nr seryjny?Wysle dziesięciu,9 sprawdzi i jeden z nich kupi a 10 tak dla jaj zglosi ze mu skradziono kilka dni wczesniej aparat z nr seryjnymi...Nie rozumiem takiego myslenia,masz dowody to zgłaszaj nie masz to nie rzucaj oskarzen i poczytaj sobe wątek"podejrzane aukcje na allegro" niezły ubaw chwilami bo w zasadzie kazda aukcja moze byc podejrzana, wszystko zalezy od "podejrzewających".
JA nie rzucam oskarżeń, tylko widząc taki komplet i wiedząc co jeszcze powinno być w zestawie zaczynam być podejrzliwy . odpowiedział w ten sposób , że to podejrzenie się umacnia . Tak to już jest , że jedne aukcje wydają się być bardziej podejrzane - zwłaszcza te bez pudełka i papierów, choć czasami jest to wiarygodnie wytłumaczone w opisie .
Ot dla przykładu, powiedz, kupiłbyś telefon komórkowy z opisem " Naswa modelu . W zestawie słuchawki i ochraniacz . Brak ładowarki (uszkodzona). Aparat w pełni sprawny technicznie, wizualnie bez pęknięć i uszkodzeń tego typu. Szczegóły techniczne na: (adres strony) " ?
Ja nie.