Przepraszam bardzo, a jaka jest matryca w macu mini (ma w ogóle jakąś ??:)).
Sorry za OT.
Wersja do druku
Przepraszam bardzo, a jaka jest matryca w macu mini (ma w ogóle jakąś ??:)).
Sorry za OT.
Jeszcze takiego laptopa nie wymyślono. Spróbuj za 10 lat. Na razie zostaje podpinanie do zewnętrznego monitora, z resztą jakoś ciężko mi sobie wyobrazić obrabianie zdjęć na 15 calowej matrycy, nawet jak by była nie wiem jak dobra.
Pank, zdaję sobie sprawę, że nie ma idealnego rozwiązania, ale jestem zmuszony posiadac takie narzędzie. monitora ze sobą nie zabiorę. zatem chodzi o wybranie z tego co jest. nie mogę sobie pozwolic na czekanie. W grę wchodzi MacBook 17" MB604B/A lub MacBook PRO 15.4'' 2.53GHZ 4GB/320GB/GF9600. Ewentualnie Sony Vaio 18,4" VGN-AW31S/B
Ledowe matryce są jasne i kontrastowe, czasami jak muszę zabrać sprzęt w teren obrabiam zdjęcia tylko na laptopie, jak musisz tak bierz 17, będziesz miał większy obszar roboczy.
apple czy sony? Sony daje aż 18,4" niestety bateria Sony pracuje ok. 2h. W MacBooku 5-7h.
A to już sam sobie odpowiedz czy wolisz windows czy osx. Ja na applach ze 12 lat już pracuję i sobie chwalę.
chętnie przesiądę się na osx. główne kryterium to matryca. cena również nie jest bez znaczenia. za cenę sony mam tylko 15" apple'a.
Nie wiem jaka jest w sony, ale te w applach, jak na laptopy, są przyzwoite.
tymczasem dzięki. pozdrawiam, j.