Wiem, że uważasz, iż światłomierz w studio nie jest niezbędny, ale może byś tak kiedyś spróbował go użyć. Nie powiesz nam chyba, że spłaszczenie twarzy modelce było Twoim zamierzonym efektem.
Wersja do druku
Wiem, że uważasz, iż światłomierz w studio nie jest niezbędny, ale może byś tak kiedyś spróbował go użyć. Nie powiesz nam chyba, że spłaszczenie twarzy modelce było Twoim zamierzonym efektem.
No to kolejne:
2.
Nie wiem co ćwiczyliście na tych warsztatach... światło nie zachwyca znowu, choć nie jest już tak płasko jak na zdjęciu Viteza, elementy w kadrze przeszkadzają, poza modelki też jakaś dziwna.
Pozdrawiam,
Alicja
A mnie się światło na zdjęciu borkomara ogólnie podoba, fajnie zaświeciło tło. Trochę nieszczęśliwie ustawione światło konturowe. Modelka nie ma najładniejszego kształtu ramion w tej pozycji, a zostało to przez światło podkreślone. Można by się też zastanawiać czy ten softbox w tle pomaga czy przeszkadza. Poza modelki rzeczywiście dziwna.
Ta fotka chyba niepotrzebnie jest obrócona. Głowa sama mi się przekręca o 90 stopni w lewo.
Ostatnie zdjęcie też mi nie przypadło do gustu. Nie rozumiem tej kompozycji i co ma przedstawiać. No i wygląda na poruszone (rozmazane):confused:
EDIT: mam dokładnie to samo odczucie co Kolaj, też mi się głowa automatycznie przechyla :)
za kolaj'em , widze tutaj 90* CW ale swiatlo mi sie tutaj podoba, mimo wszystko zdjecie potrzebuje PS'a ale pomysl juz widze i wiem dlaczego ci sie podoba :) mam to samo
No właśnie po to wstawiam, żeby dowiedzieć się co skopałem a czego nie ;-).
Poza tym po raz pierwszy odbywałem warsztaty i jak każdy uczę się 8).
Odnośnie pozy to trochę szybko się wsio działo i co się zdążyło trafić to się trafiło - lepiej bądź gorzej.
Oto następny shocik
3.
O, bardzo ładny strzał.
Teraz dużo przyjemniej :) Choć (podobnie jak u Viteza) główne światło IMHO za mocne -> prześwietlenia na twarzy.