Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
dobra robota
Dzięki, Aptur.
Moja najlepsza żołna. 7DII, 560mm ze statywem w postaci szyby samochodowej, 1/400, f/10 i prawie 100% crop.
Fotka powinna nosić tytuł " W samo południe" :)
379
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Ładne :)
...i jedyne na którym choć trochę widać że żołna ma czerwone oko. Resztę zdjęć załatwiło słońce. A było ich trochę:) Dzięki Tom:)
Musisz koniecznie zakupić 600 mm Canona :) wtedy byłyby fotki:)
Żołna fajnie ustrzelona.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Musisz koniecznie zakupić 600 mm Canona :) wtedy byłyby fotki:)
Żołna fajnie ustrzelona.
No dzięki:) 600mm jest 10 razy droższe niż 400mm. I 5 razy cięższe. Ten drugi powód przeważył szalę. Nie kupuję:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
No dzięki:) 600mm jest 10 razy droższe niż 400mm. I 5 razy cięższe. Ten drugi powód przeważył szalę. Nie kupuję:)
Nie wiem czy takie porównania mają jakikolwiek sens. Ale jeśli już, to 600-tka jest ledwie 3 razy cięższa. A za chwilę będzie już tylko 2x...
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
To nie jest najlepsza wybrana z serii tylko ta jedna, jedyna:) Wyczekana, o ile przy akcji trwającej dwie, trzy sekundy
Zazdroszczę, dwa razy byłe świadkiem akcji z udziałem ptaków, których obraz do tej pory mam przed oczami. Niestety z nikim tym obrazem się tym nie podzielę, bo byłem na tyle oniemiały, że nawet nie spróbowałem zrobić zdjęcia. W obu przypadkach towarzyszyła mi tylko moja córka, która wtedy była jeszcze za mała, aby zrozumieć co się dzieje.
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Nie wiem czy takie porównania mają jakikolwiek sens. Ale jeśli już, to 600-tka jest ledwie 3 razy cięższa. A za chwilę będzie już tylko 2x...
Wiesz, z tą sześćsetką to tak jak w bajce o lisie i kwaśnych winogronach:)
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Zazdroszczę, dwa razy byłe świadkiem akcji z udziałem ptaków, których obraz do tej pory mam przed oczami. Niestety z nikim tym obrazem się tym nie podzielę, bo byłem na tyle oniemiały, że nawet nie spróbowałem zrobić zdjęcia. W obu przypadkach towarzyszyła mi tylko moja córka, która wtedy była jeszcze za mała, aby zrozumieć co się dzieje.
Też mam w pamięci dwie ptasie akcje. Pierwsza to dwa polujące obok siebie w zawisie srokosze. W idealnych warunkach, w idealnej odległości i ... idealnie pusta bateria:)
A w tamtym roku dwie wilgi atakujące krogulca. Przez całą długą minutę. A ja nie wziąłem aparatu bo pochmurno było. Nie przewidziałem że jednak będzie kawałek czystego nieba:)
--- Kolejny post ---
Taka dzisiejsza łozówka.
380
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Moja najlepsza żołna. 7DII, 560mm ze statywem w postaci szyby samochodowej, 1/400, f/10 i prawie 100% crop.
No i proszę, wychodzą Ci foty na dłuższym czasie 1/400 :)
A ptaszek ładny.
Łozówkę mogłeś bardziej podostrzyć.
Wróciłeś do focenia 7D2 ?
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
No i proszę, wychodzą Ci foty na dłuższym czasie 1/400
Czasami, zwłaszcza jak mam pod ręką szybę samochodową:) Wykorzystałem też Twoją radę o zrobieniu podpórki na przód obiektywu. Pomaga zdecydowanie lepiej niż monopod
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
A ptaszek ładny.
Ptaszek jest piękny. Nie mówię o zdjęciu tylko o ptaszku jako takim:)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Łozówkę mogłeś bardziej podostrzyć.
Mogłem ale parę godzin temu wydawała mi się ostra. A teraz ... nie wiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Wróciłeś do focenia 7D2 ?
Już ponad miesiąc się z nim męczę:)