Mam już 3 propozycje plenerowe. Na wiosnę będzie co robić...
Ale najpierw dawać te foty!
Wersja do druku
Mam już 3 propozycje plenerowe. Na wiosnę będzie co robić...
Ale najpierw dawać te foty!
Już się cieszę :)
Monia&Mamiya w akcji
Jak zwykle jestem ten najgorszy bo ostatni :twisted: Wybaczcie miałem gorący tydzień... A oto moje fotki:
S1.
S2.
S3.
S4.
S5.
S6.
S7.
No no...ładnie. Te z chustą jednak najciekawsze. Arabeska....
Kto następny?
No i jak na poczatki przygody w studio ,macie bardzo przyzwoite zdjęcia.:) Tylko @Kuczi zmień rozdzielkę tego zdjęcia:P
Zbyszko666 u mnie na kompie Ok. Aktualnie siedzę na lapku mojej kobity i tez dobrze.
U mnie też zdjęcie wychodzi poza kolumnę.
podeślijcie też zdjęcia sławkowi, to doda posta do siebie na bloga. Oczywiście o ile chcecie..? i czy to już wszystkie zdjęcia zaprezentowane?. Jeżeli tak to możemy przechodzić do dalszego punktu imprezy, czyli przedstawienie kolejnego pomysłu jaki ma fata:]
u mnie wszystko na lapku ok, ale na stacjonarnym też mi rozwala kolumnę
Zbyszko666 Jeszcze ja zostałem z pokazaniem zdjęć, ale na razie kiepsko u mnie z czasem, bo mam różne przedsięwzięcia popołudniami i w weekendy.
Ty ty....każdy z nas ma różne "przedsięwzięcia" słuchaj....:roll::-?:twisted::D:lol:;-)
Ja jutro np. gotuję obiad.:lol:
Na bank jako pierwszy cel widzę pewien wspaniały obiekt architektury
czyli to:
http://palac.plawniowice.pl/
http://www.forum.chorzow.slask.pl/vi...t=2767&start=0
Czyli cel nr. 1- Pałac w Pławniowicach.
A zatem wypad na przynajmniej pół dnia, bo jak już jechać gdzieś dalej, to i po drodze cuś się ustrzeli, a Śląsk bogaty w pałace, oj bogaty....
Cel nr.2 Ostrava i małe czeskie malownicze miasteczko Stramberk.
http://www.stramberk.info/tema/tema.phtml?id=2627&lng=4
Wyjazd na cały dzień.
Cel nr. 3 Okolice Raciborza.
Krajobrazy pól, łagodnych wzgórz, zaoranych skib, pasów upraw i zasiewów, faliste linie, puste i spore przestrzenie, gdzie pooddychamy świeżym, rześkim powietrzem a przy okazji odwiedzimy i to:
http://www.garnek.pl/slazok/3514602/...iarkach-2006-r
W przypadku celu nr. 1 postaram się o pozwolenie na w miarę swobodne focenie obiektu- pogadam z jednym ks. dziekanem, myślę, że wystawi nam rodzaj polecenia dla tamtejszego proboszcza...
Najwyżej coś się zrzucimy na tackę.:smile:;-)
Zauważcie, ze pałac w Pławniowicach ma bardzo bogate tzw. małe formy architektoniczne. Tam jest mnóstwo kadrów do poćwiczenia.
Proponuję to miejsce zanim wiosna rozkwitnie, bo potem drzewa nieco przysłonią. Okolice Raciborza ze względu na rzepak i soczystą zieleń proponuję w okolicy przełomu IV/V- wtedy jest świeżutka, łagodna zieleń drzew i soczysta na polach.
A cel trzeci w dowolnej porze- do ustalenia.
Na razie jednak chcę publicznie i oficjalnie w imieniu mojego kolegi organizatora zaprosić WSZYSTKICH fotografujących i dopiero planujących fotografowanie na kolejny, Międzynarodowy Rybnicki Festiwal Fotografii. W dniach 16-18.03.
Program i rozkład znajdziecie tu:
http://festiwal.rybnik.pl/
Mam nadzieję, że potraktujecie tę okazję jak kolejny nasz "plener", bo trudno będzie nam o lepszą okazję, abyśmy się wszyscy spotkali!:wink::D
Mam nadzieję, że narobiłem Wam smaka.:-);):?:
Prawdopodobnie dołączą do nas koledzy z grupy z DK Chwałowice.
Trzeba przyznać ,że domyślałem się w czechach będziemy zwiedzać własnie to miasteczko:) Jak przeglądałem u niektórych ludzi można to bardzo ciekawie przedstawić tematycznie od architektury, po klimat, po ludzi ,po krajobraz itp. Ja myślę ,że trzeba zacząć od 1 punktu, którym jest owy zamek. I na tym bym się skupiał jako priorytet, oraz załatwienie pozwolenia, które jest jednak trochę skomplikowane do załatwienia, ale wierze że fata da radę. :)
Co do festiwalu w rybniku mam zamiar się pojawić. :)
Myślę, że na festiwal też się wybiorę. W Pławniowicach byłem latem, chętnie zobaczę pałacyk wiosną. Jak jesteśmy przy temacie planów, może zwiedzanie kopalni np. http://kopalniaguido.pl/ w Zabrzu?
W Guido (między innymi) był zimą 2008 r duży plener śląski (Sony plus zaprzyjaźnieni).
Także ja już poznałem sprawę. Szczerze, to więcej fotograficznie da się wyciągnąć z tego pałacu...
Wszyscy ,którzy byli obecni wtedy w studio niech podeślą na mejla Marzenie zdjęcia co podawałem w wiadomościach PW.
Co do quido.. hmm? moze gdzieś tam się znajdzie jeszcze w planach jako punkt 4 wyjściowy.
Piszę się obiema rękami na pałacyk! Coś mi się wydaje, że w tym wypadku zabiorę i swoją rodzinkę w tamte okolice ;) Co do festiwalu na pewno się pojawię, jeszcze tylko nie wiem kiedy... Pozostałe punkty wspomniane przez Fatę oraz Maca jak dla mnie OK :) Szczerze przyznam, chętnie rozwinąłbym temat zaproponowany przez Fatę, tzn. ustrzelić wszystkie zameczki na ziemi śląskiej, co wy na to?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Piszę się obiema rękami na pałacyk! Coś mi się wydaje, że w tym wypadku zabiorę i swoją rodzinkę w tamte okolice ;) Co do festiwalu na pewno się pojawię, jeszcze tylko nie wiem kiedy... Pozostałe punkty wspomniane przez Fatę oraz Maca jak dla mnie OK :) Szczerze przyznam, chętnie rozwinąłbym temat zaproponowany przez Fatę, tzn. ustrzelić wszystkie zameczki na ziemi śląskiej, co wy na to?
Nie prawda bo jest nas pięciu na wycieczkę około zamkową ,a nawet i więcej jak ktoś planuje zabrać osobę towarzyszącą:). W szczególności jadąc na owy zamek, jako punkt pierwszy do realizacji.:)
Więc wycieczka punkt 1: (Termin hm? aż będzie pozwolenie) i lecimy z listą.
1.Fatamorgana
2.Zbyszko6666 + osoba towarzysząca:)
3.
1.Fatamorgana
2.Zbyszko6666 + osoba towarzysząca
3.Natan
4.
Jako spóźniony przerwę trochę chronologię wątku.
Zdjęcia już poleciały do Marzeny - teraz tutaj:
Dzięki za wspólną sesję - naprawdę miło spędziło się czas w Waszym towarzystwie!
1.Fatamorgana
2.Zbyszko6666 + osoba towarzysząca
3.Natan
4.azael
5.
Kurde, ja przez Was to chyba zmienię system!
Jaja jak nie wiem co... Soniacz buntuje i podpuszcza Canonierów, ale chodzi sam jak palec z tym swoim sprzętem. Oni się mogą dowolnie wymieniać szkłami a on może se tylko na to popatrzeć...
Wrrrr......i jak tu żyć????!
Mam sygnał, że pewna grupka z Cieszyna nosi się z zamiarem "rozruszania" i ruszenia w teren- chyba z nami. Co Wy na to?
Pozdrawiam.
Fata a jakby wyglądała ta wycieczka? Między innymi z kosztami, dla ucznia też ważne :)
A tak jak liczne kiedyś wyjazdy krajoznawcze, jakie w najpiękniejszych latach organizowałem w pewnym regionie.
Pakujemy się w auta, obniżamy w ten sposób wydatnie spore dzisiaj koszty (no nie do przesady- nie upychamy się w sześciu w osobowe...) i prujemy do celu.
Proste, nie?
Jak ktoś ma jechać w plener sam, to albo mu się nie chce, albo mu szkoda kasy.
Jak w auto wsiądą 4 osoby (tak standardowo powiedzmy) to nagle się okazuje, że koszty transportu są 4 razy mniejsze.... a więc...JASNE ŻE WARTO!!!
Reszta to jak za szkolnych, studenckich, wakacyjnych złotych czasów- termosik czy napój, kanapki czy inne takie, albo coś na miejscu na mały obiadek.
Siedząc w domu też jeść i pić trzeba nie?
Także w grupie i raźniej i tanio!
Trzeba więcej zachęt?
Heh no to będę musiał się poważnie zastanowić :)
Ja też chętnie znów odwiedzę zamek w Pławniowicach. Obok zameczku,po drugiej stronie drogi były opuszczony hale po byłym PGR. Światełko przez okiennice i różne szczeliny hulało w nich aż miło. Tylko termin podajcie
To się proszę dopisać do listy.
Fajnie że są chętni.
1. Fatamorgana
2. Ilona
3. Zbyszko6666
4.+ osoba towarzysząca
5. Natan
6. azael
7. Kuczi74
8. .....
Na zanętę ;)
Witam kolegów jestem nowy na forum. I też bym preferował na tą wycieczkę jeżeli nie macie żadnych sprzeciwów.
1. Fatamorgana
2. Ilona
3. Zbyszko6666
4.+ osoba towarzysząca
5. Natan
6. azael
7. Kuczi74
8. axidus821 (w zależności od pracy- jak zawsze)
9....
Tak może poza tematem, ale zapraszam wszystkich w imieniu grupy Indygo oraz Czeskiego Foto-Klubu na festiwal fotografii. Jest to projekt realizowany z Czechami. Każdy z naszego klubu losował sobie jedną osobę z Czeskiego i mieli do zrobienia wspólny temat. Jak amatorskie grupy myślę, że może wyjść bardzo ciekawie :) Obok nich będą także wisieć zdjęcia grupy Indygo "Promienie Światła" :) Zapraszam Serdecznie
Będziemy mieli sprzeciwy, jak się będziesz wymigiwał!:-P:mrgreen::lol:
1. Fatamorgana
2. Ilona
3. Zbyszko6666
4.+ osoba towarzysząca
5. Natan
6. azael
7. Kuczi74
9. Marcinfotoart
10. ? (pewnie Dziadek pojedzie):smile:
10. ? (pewnie Dziadek pojedzie)
Bardzo chętnie, tylko termin jest ważny.
Wybieram sie w kwietniu do Jury i w maju do Leby na fajne spotkania forumowe.
Innym problemem jest dla mnie konieczność zabierania dwóch piesków i Żonki :)
więc nie wszędzie jesteśmy mile widziani /jak np u Kubiiców, gdzie musiałem sam pojechać/
1. Fatamorgana
2. Ilona
3. Zbyszko6666
4.+ osoba towarzysząca
5. Natan
6. azael
7. Kuczi74
9. Marcinfotoart
10. ? (pewnie Dziadek pojedzie):smile:[/QUOTE]
11. MacB
12.
To już zorganizowana grupa.
Kurcze, odcięty jestem od neta, ze względu na remont okien do domu, a tu tak wiele się dzieje. Na szczęście zdążę się jeszcze dopisać do listy:
1. Fatamorgana
2. Ilona
3. Zbyszko6666
4.+ osoba towarzysząca
5. Natan
6. azael
7. Kuczi74
9. Marcinfotoart
10. ? (pewnie Dziadek pojedzie)[/quote]
11. MacB
12. soltysh
13. + duża osoba towarzysząca
14. + mała osoba towarzysząca
Tak gwoli przypomnienia...
Już za tydzień Rybnicki Festiwal Fotograficzny a w nim również warsztaty (darmowe!).
Ze strony organizatora:
Darmowe Warsztaty towarzyszące festiwalowi
Warsztaty fotograficzne BlackBook w Rybniku
Na warsztatach nauczymy jak wykorzystać oświetlenie w fotografii portretowej, jak ustawić prawidłową ekspozycję w trybie manualnym oraz jak ustawić właściwy balans bieli. Na zajęcia warto zabrać aparat fotograficzny z możliwością ustawien manualnych.
Warsztaty potrwają od 14.00 do 16.30 - 17.03.2012 (sobota)
Warunkiem uczestniczenia jest wysłanie zgłoszenia na adres: festiwalrybnik@blackbook.pl . W zgłoszeniu prosimy napisać imię i nazwisko oraz posiadany typ aparatu.
Rejestracja uczestnikow 13.30-14.00. Ilość miejsc ograniczona!
Prowadzenie: Andrzej Marczuk - fotograf zawodowy. Specjalizuje się w fotografii dokumentalnej, portretowej, użytkowej oraz reklamowej. Prowadzi autorskie warsztaty fotograficzne w Polsce, Niemczech oraz Szwecji. Asystował u prof. Bogdana Dziworskiego na wydziale Radia i Telewizji im. Krzysztofa Kieślowskiego o kierunku operatorskim. Ukończył Instytut Fotografii Twórczej w Opawie. Współtworzy Magazyn Fotografii Dokumentalnej - 5klatek.pl. Konsultant w zakresie realizacji fotograficznych i filmowych. Należy do Związku Polskich Artystów Fotografików.
Zapraszamy.
Hej Panowie, a możecie napisać kiedy byłby ten plener? Ja bym chętnie się pisał ale niestety często pracuję w weekend i zazwyczaj wychodzi lipa ;/
oli na dzień dzisiejszy data nie została jeszcze ustalona, jeśli mogę to tak nazwać to spotykamy się ok. raz na miesiąc, więc stawiam, że plener będzie miał miejsce końcem marca, ale tak na prawdę zostanie to jeszcze ustalone, więc zaglądaj tutaj na bieżąco, a wszystko się wyjaśni :)
Witajcie.
Wczoraj się spotkaliśmy z Axidusem na Festiwalu.
Kto dzisiaj będzie?
Ja będę.
Ja również dzisiaj zamierzam przyjechać.