Odp: [recenzja] TAMRON 15-30 2.8 VC USD
Cichy myślisz, że trafiłbyś w tych warunkach 35L?
Cytat:
Zamieszczone przez
BartasPL
Cichy myślisz, że trafiłbyś w tych warunkach 35L?
Co prawda nie jestem Cichy (pozdrowienia) ale postaram się odpowiedzieć. Ostatnio robiłem sporo zdjęć w świetle żyrandola. 35L trafia bez żadnych problemów. Nawet na max. ISO. Body 6D.
No ja 24L,35L i 85L pozbyłem się właśnie ze względu na losowość AF. Wtedy nie miałem 6d, ale to był przełom 5d2 i 5d3. Kwestia oczywiście subiektywna, dla jednego AF będzie losowy, a dla drugiego 100% celny :) Jedyne celne szkło w każdych warunkach jakie aktualnie posiadam to 135L.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
No ja 24L,35L i 85L pozbyłem się właśnie ze względu na losowość AF.
losowośc AF w 35L?:shock: to jedno z moich "pewnych" szkieł w każdych, absolutnie w każdych warunkach
Ano.. Dorzucę jeszcze losowość 50/1.4 USM, 50L nawet nie chcę wspominać :) Za to żadnych problemów nie miałem z zoomami, obydwa 16-35, 17-40, 70-200 trzy wersje... Aa, jeszcze 85/100 USM ale miałem je dawno temu, lecz nie przypominam sobie jakichkolwiek kłopotów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Ano.. Dorzucę jeszcze losowość 50/1.4 USM, 50L nawet nie chcę wspominać :) Za to żadnych problemów nie miałem z zoomami, obydwa 16-35, 17-40, 70-200 trzy wersje... Aa, jeszcze 85/100 USM ale miałem je dawno temu, lecz nie przypominam sobie jakichkolwiek kłopotów.
to współczuje:D
więc pewnie jedyna rada, żeby nie miec problemów z af w canonowskich stałkach to używac samyangów :mrgreen:
A nie, miałem epizod z Nikonem i o dziwo tam stałki Nikona ostrzyły perfect. Z kolei Sigmy wariowały :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
A nie, miałem epizod z Nikonem i o dziwo tam stałki Nikona ostrzyły perfect. Z kolei Sigmy wariowały :(
no to jak żyć? jak żyć?:D toś my se prace/hobby wybrali, toż to droga przez mękę...
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
dla jednego AF będzie losowy, a dla drugiego 100% celny
nie ma czegoś takiego jak 100% pewny AF w 6D.
pozostaje kwestia tolerancji, przy bliskich odległościach jest świetnie a schody zaczynają się przy kilkunastu metrach...
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
nie ma czegoś takiego jak 100% pewny AF w 6D.
pozostaje kwestia tolerancji, przy bliskich odległościach jest świetnie a schody zaczynają się przy kilkunastu metrach...
Na szczęście nie doświadczyłem tej przypadłości. Albo jest coś źle z moją tolerancją, gdyż jest w 100% zadowolona. Zatyczki do body to 35/2.0 IS, 100/2.0 USM i 200/2.8L. O nieużywanym w zasadzie 24-105 nie wspomnę, ale jak używałem to też trafiał. Na dowolne odległości.